ערב פיצה משפחתי הוא הזדמנות מצוינת לתפוס שלוש ציפורים במכה אחת. מצד אחד אפשר להפוך את הערב לפינוק השבועי ולאפשר לילדים ולעצמנו לאכול "ג'אנק פוד", מצד שני העובדה שאנחנו מכינים בעצמנו את הפיצה ובוחרים בחוכמה את המרכיבים מאפשרת להשאיר בחוץ את רוב הדברים השליליים שמגיעים עם אכילה בחוץ (או הזמנת פיצה לצורך עניינו).

ערב פיצה שובר את שגרת ארוחות הערב ה''רגילות'' (צילום: עמרי פולק )
ערב פיצה שובר את שגרת ארוחות הערב ה''רגילות'' (צילום: עמרי פולק )

מהי הציפור השלישית שתפסנו? הכנת הפיצה יכולה להפוך לפעילות משפחתית כיפית במיוחד, בה כולם מעורבים. מפנים במטבח מספיק שטח עבודה, מחלקים אותו לעמדות שונות וכל אחד מקבל הזדמנות להיות אחראי על משהו או להכין בעצמו את הפיצה האישית שלו: פותחים את הבצק, מורחים רוטב ומפזרים גבינה ותוספות.

בכדי לוודא שהערב לא יסטה לגמרי מהשגרה השבועית רצוי לצרף אל הארוחה סלט (בחרנו בפנזנלה). רוצים להוסיף עוד מימד של כיף או פינוק? הכינו משקה או קינוח (מרק תותים במקרה שלנו) שאינם חלק מהתפריט השבועי.

סלט פנזנלה

מרכיבים (4 מנות)

  • חצי לחם לבן אחיד, בן כמה ימים (אפשר גם ג'בטה)
  • עשר עגבניות שרי
  • חופן עלי בזיליקום, קרועים לחתיכות בינוניות
  • בצל סגול, חתוך לחצאי עיגולים
  • שמן זית, חומץ בן יין אדום, מלח ופלפל - לפי הטעם
  • לגיוון: הוסיפו גבינה מלוחה (פטה, טולום) או כדורי מוצרלה קטנים

אופן ההכנה

  1. חותכים את הלחם הישן (קוביות גדולות - אפשר לקחת לחם טרי ולייבש את הקוביות כעשר דקות בתנור), העגבניות (רבעים או שישיות, תלוי בגודל) והבצל (חצאי עיגולים) ואת הבזילקום קורעים.
  2. מערבבים בקערה את הירקות, המלח, הפלפל ושמן הזית.
  3. מכניסים את הקערה למקרר כדי שייווצרו עוד נוזלים בתחתית הסלט.
  4. לפני ההגשה מוציאים את הקערה מהמקרר, מוסיפים את החומץ וקוביות הלחם ומערבבים.

פיצה

מרכיבים - בצק פיצה (6 אישיות, 2 גדולות או 3 בינוניות)

  • 420 גרם קמח לפיצה/לחם, אפשר גם לבן
  • חצי כפית שמרים יבשים אינסטנט (לא אלו במקררים, שקית שנמצאת במדף מוצרי האפייה(
  • 300 מ"ל מים חמימים
  • כפית מלח
  • 2 כפיות שמן זית

מרכיבים - רוטב פיצה

  • 1/2 ק"ג עגבניות תמר בשלות, חתוכות לחצאים/רבעים
  • מלח, פלפל ואורגנו
  • 3-4 שיני שום כתושות
  • כף סוכר
  • שמן זית

תוספות לפיצה

  • 150 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • זיתים, פטריות, פלפלים, בצל, עגבניות או כל תוספת אחרת לפי טעמכם

בצק פיצה (צילום: עמרי פולק )
בצק פיצה (צילום: עמרי פולק )

אופן ההכנה - בצק פיצה

  1. מערבבים בקערת המיקסר את המים והמלח עד שהמלח נמס.
  2. מערבבים בקערה נפרדת את השמרים והקמח.
  3. מפעילים את המיקסר עם וו הגיטרה על מהירות איטית ומוסיפים בהדרגה אל מי המלח את תערובת הקמח והשמרים. כשכל הקמח בפנים מוסיפים את שמן הזית, מגבירים למהירות בינונית ל-8-10 דקות (הבצק צריך להיות אחיד וחלק).
  4. מקמחים משטח עבודה ואת הידיים ולשים את הבצק כחצי דקה נוספת. מכדררים לכדור (או כדורים קטנים - כמספר הפיצות שברצונכם להכין), מניחים אותו במגש או קערה מרווחת (שיהיה לו מקום לתפוח), מורחים מעט שמן זית על כיפת הבצק ועוטפים בניילון נצמד.
  5. מניחים במקרר לתפיחה של 12 שעות לפחות (מומלץ 24 שעות ומעלה), ככל שתיתנו לו יותר זמן השמרים יקבלו הזדמנות לעשות את שלהם ולבצק יהיה טעם פחות חזק.
  6. שעה וחצי-שעתיים לפני ההכנה מוציאים את הבצק ונותנים לו להגיע לטמפרטורת החדר, במקביל מחממים את התנור לחום מקסימום (300-250 מעלות, למי שיש אבן שמוט בתנור ייקח יותר זמן).
  7. מרדדים את הבצק לגודל הרצוי (רשת עגולה או תבנית מרובעת) ומורחים את הקצוות במעט שמן זית.
  8. מורחים על הבצק רוטב פיצה, מפזרים מעליו גבינה מגוררת ותוספות ואופים בתנור 8-10 דקות (הניחו על אבן השמוט, אם יש לכם אחת כזאת בתחתית התנור).
  • קצרים בזמן? לא הספקתם להכין בצק? תמיד אפשר לקנות חבילת טורטיות בסופר ולהכין את הפיצה עליהן.

אופן ההכנה - רוטב פיצה

  1. מחממים תנור ל-50-70 מעלות.
  2. חותכים לחצאים/רבעים עגבניות תמר (אפשר גם שרי או עגבניות רגילות).
  3. מערבבים את העגבניות בתבנית עם מעט שמן זית (מרטיבים את כל העגבניות), טיפה סוכר (נגד החמיצות), מלח, פלפל ואורגנו.
  4. אופים במשך שעה בתנור - החום הנמוך מונע מהעגבניות לשחרר טעם חמוץ ומריר.
  5. מעבירים את העגבניות לקערה וטוחנים בעזרת מג'ימיקס/בלנדר ידני.
  6. מעבירים את העגבניות לסיר קטן, מוסיפים שום כתוש לפי הטעם ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מתחיל לבעבע קלות. מקררים ומורחים על הבצק.
  • אפשר לוותר על שלושת השלבים הראשונים ופשוט לטחון קופסת שימורים של עגבניות תמר מקולפות. אפשר למצוא כאלה בלי חומרים משמרים כמעט בכל סופר.

מרק תותים

מרכיבים(6 מנות)

  • 1 ק"ג תותים
  • מיץ מחצי לימון (לשים בזהירות)
  • 3-4 כפיות סוכר, תלוי בטעם
  • מיכל שמנת מתוקה

משקה או קינוח - פינוק שחורג מהתפריט השבועי (צילום: עמרי פולק )
משקה או קינוח - פינוק שחורג מהתפריט השבועי (צילום: עמרי פולק )

אופן ההכנה

  1. חותכים את התותים לחצאים, טוחנים קלות במג'ימיקס/בלנדר ידני.
  2. מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר וממשיכים לט חון עד לקבלת מרקם חלק.
  3. יוצקים את מרק התותים לקעריות או לכוסות קטנות ויוצקים לכל קערית מעט שמנת מתוקה לפי הטעם (אוהבי המתוק יכולים לסדר את המנה בשכבות, כך יודגש טעמה של השמנת).

עמרי פולק הוא בעל הבלוג שביתה איטלקית