אם מיניקה צריכה להימנע ממזונות מסוימים

לא נכון! אם מיניקה צריכה לאכול תפריט מאוזן, אבל היא אינה צריכה לאכול מזונות מיוחדים או להימנע ממזונות מסוימים. אם מיניקה אינה צריכה לשתות חלב כדי לייצר חלב. אם מיניקה אינה צריכה להימנע ממזונות חריפים, מזונות מתובלים, שום, כרוב או אלכוהול. היא צריכה לאכול תפריט רגיל ובריא. יש אמנם מצבים שבהם משהו שהאם אכלה משפיע על התינוק, אבל הם חריגים. מדובר במצבים של "גזים".

אם מיניקה צריכה לאכול יותר, כדי לייצר מספיק חלב

לא נכון! גם נשים הצורכות תפריט דל קלוריות מייצרות בדרך כלל מספיק חלב, כל עוד צריכת הקלוריות של האם אינה נמוכה באופן קריטי במשך תקופה ממושכת. בדרך כלל, התינוק מקבל את מה שהוא צריך. נהוג לומר שנשים צריכות לצרוך תוספת של 500 קלוריות ליום כדי להיניק. זה לא נכון. יש נשים שאוכלות יותר כשהן מיניקות ויש כאלו שלא ויש אפילו כאלו שאוכלות פחות, בדרך כלל ללא שום פגיעה באם או בתינוק או באספקת החלב.

אם מיניקה צריכה לשתות המון נוזלים

לא נכון! האם צריכה לשתות בהתאם לצימאון שלה. יש אמהות שמרגישות שהן צמאות כל הזמן, אבל רבות אחרות אינן שותות יותר מהרגיל. גוף האם יודע אם היא זקוקה לתוספת נוזלים והוא מודיע לה על כך כשהוא גורם לה להרגיש צימאון. אל תאמיני למי שאומר שאת צריכה לשתות לפחות מספר מסוים של כוסות ביום.

אם שמעשנת - מוטב שלא תיניק

לא נכון! אם שאינה יכולה להפסיק לעשן צריכה להיניק. הוכח שההנקה מפחיתה את ההשפעות השליליות של עשן הסיגריות על ריאות התינוק. ההנקה מעניקה יתרונות בריאותיים גדולים גם לאם וגם לתינוק. עדיף כמובן שהאם לא תעשן, אבל אם אינה יכולה להפסיק או להפחית, עדיף שתעשן ותיניק מאשר שתעשן ותאכיל בתמ"ל.

לאם מיניקה אסור לשתות אלכוהול

לא נכון! אין שום סיבה להרתיע נשים מיניקות מצריכת אלכוהול ברמה סבירה. מעט מאוד אלכוהול עובר בחלב. האם יכולה לצרוך אלכוהול ולהמשיך להיניק כרגיל.

לאם שפטמותיה מדממות אסור להיניק

לא נכון! אמנם הדם גורם לתינוק לירוק ולפלוט יותר והוא יכול גם להופיע בתנועות המעיים שלו, אך זו אינה סיבה להפסיק להיניק. הבעיה היא הכאב שהאם סובלת. בדרך כלל ניתן להקל מאוד על הכאב הזה בפטמות.

אישה שעברה ניתוח להגדלת שדיים לא תוכל להיניק

לא נכון! רובן מצליחות יפה מאוד. אין שום עדות לכך שהנקה עם שתלי סיליקון מזיקה לתינוק. לפעמים הניתוח נעשה דרך העטרה. נשים שעברו ניתוח כזה נתקלות בבעיות באספקת החלב, כפי שקורה לכל אישה שעברה חיתוך בקו הפטמה.

תינוקות עם שפה שסועה ו/או חיך שסוע אינם יכולים לינוק

לא נכון! חלקם מצליחים יפה מאוד. תינוקות שרק שפתם שסועה בדרך כלל מסתדרים היטב, אבל תינוקות רבים עם חיך שסוע אכן אינם מסוגלים להתחבר לשד. עם זאת, ברור שאם לא ייעשה אפילו ניסיון להיניק, התינוק לא יינק. נראה כי יכולת התינוק לינוק לא תמיד תלויה בחומרת השסע. צריך להתחיל להיניק, כמה שיותר, תוך הקפדה על העקרונות הנכונים לביסוס ההנקה.

נשים עם שדיים קטנים מייצרות פחות חלב מנשים עם שדיים גדולים

פשוט לא נכון!

ההנקה מספקת הגנה מפני כניסה להריון

לא נכון!זו אינה שיטה בטוחה לחלוטין.

נשים מיניקות אינן יכולות לקחת גלולות נגד הריון

לא נכון! השאלה איננה חשיפה להורמונים נשיים, שהתינוק חשוף אליהם ממילא דרך ההנקה. התינוק מקבל מהגלולה כמות זעירה בלבד. מה שכן, גלולות המכילות אסטרוגן עלולות לפגוע באספקת החלב. מאחר שנשים כה רבות מייצרות חלב יותר מן הדרוש, ברוב המקרים אין לכך חשיבות.

אם יש לך פטמה שקועה, תהיה לך בעיה להיניק

לא נכון! תינוקות אינם יונקים מהפטמה אלא מהשד. למרות שיכול להיות קל יותר לתינוק להיצמד לשד עם פטמה זקורה, לא חובה שהפטמה תבלוט. בעבר המליצו על פטמת סיליקון, אך לא מומלץ להשתמש בה, במיוחד לא בימים הראשונים לאחר הלידה. הסיבה: השימוש בה עלול לגרום לירידה ברמת ההזנה ולאובדן משקל אצל התינוק ובנוסף, הדבר מקשה על התינוק להיצמד לדבר האמיתי.

נכנסת להריון תוך כדי הנקה? את צריכה להפסיק להיניק

לא נכון! אם האם והילד רוצים בכך, יש להמשיך בהנקה ויש הממשיכות להיניק את הילד הגדול גם לאחר שהתינוק החדש נולד. נשים רבות מחליטות להפסיק להיניק כאשר הן נכנסות להריון בגלל התגברות הרגישות בפטמות או מכל סיבה אחרת, אבל אין שום הצדקה רפואית לכך, בתנאי שההריון תקין. חשוב לדעת שאספקת החלב יורדת במהלך הריון, אבל אם התינוק אוכל גם מזון אחר אין שום בעיה.

אסור להניק תינוק משלשל

לא נכון! להפך. הטיפול הטוב ביותר לזיהום במעיים הוא הנקה.

תינוקות נשארים צמודים לשד מעבר להאכלה משום שהם אוהבים למצוץ

לא נכון! תינוקות אוהבים וצריכים לינוק ואם הם נשארים על השד זמן רב, זה בדרך כלל משום שהם רעבים.

  • אבי יבלונסקי, אח מוסמך, בעל תואר מוסמך בבריאות הציבור (R.N, M.P.H). עוד כתבות בנושאי הריון ולידה באתר "טיפת חלב ברשת ". למחשבון הריון.