עצם השם 'דובשנית' כבר עושה מתוק בלב. אולי זה הדבש אולי העובדה שזה נשמע כמו נשיקה, ואולי זו התמימות שיש בעיגול המתוק הזה, הבסיסי כל כך שישר מחזירה אותי אל טעמי הילדות.

לרגל החג התנפלתי על המטבח, ועכשיו יש לי קופסה של דובשניות הורסות, שיקבל כל מי שיגיד לי שנה טובה. במתנה.

(זה מתכון פשוט, שהילדים ישמחו להצטרף להכנה שלו).

מצרכים לדובשניות:

(המתכון לכ־ 60 דובשניות קטנות. אפשר בהחלט להכין גם חצי מהכמות).

5 כוסות קמח (צריך 6 כוסות, אבל אחת תשאירו בינתיים בצד)

כפית סודה לשתייה

שקית אבקת אפייה

כוס וחצי סוכר

כפית קינמון

2/3 כוס שמן

4 ביצים

כוס דבש

לציפוי הלבן:

100 גרם אבקת סוכר

כ־ 3 כפות חלב

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את היבשים: הקמח (מלבד כוס אחת), הסודה לשתייה, שקית

אבקת האפייה, הסוכר והקינמון.

מוסיפים את הרטובים: הביצים, השמן וכוס הדבש (אם הדבש קשה אפשר

לחמם אותו במיקרו).

מערבבים עד שמתאחד לבצק רך (למתעצלים אפשר במיקסר). אם הוא נוזלי

מדי -- זה הזמן להוסיף עוד קמח, עד שייווצר בצק שאפשר לעשות ממנו כדורים

קטנים (אפשר בעזרת שתי כפיות). מניחים את העוגיות על נייר אפייה ומקפידים

לשמור על מרחק של לפחות 3 ס"מ זו מזו כי הן תופחות. לאפות בתנור שחומם

לחום גבוה ) 200 מעלות( במשך 10 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט.

בינתיים מערבבים את חומרי הציפוי )החלב ואבקת הסוכר(. כשהעוגיות

מוכנות אפשר לטבול אותן בציפוי או להבריש אותו מלמעלה.

מצננים בחוץ, על השיש, ושומרים בכלי סגור.

ושרק תהיה דובשנית של שנה.

אמן.