בפסח תמיד מרגישים קצת רעבים. עצם העובדה שיש משהו שאסור לנו לאכול היא זו שמבלבלת את הבטן והלב שלנו וגורמת לנו להרגיש קצת מאוימים ונרדפים, שהרי אחרי הכל, יהודים אנחנו ובכל ההיסטוריה מישהו רדף אחרינו לכלותנו.

אז אם כבר אנחנו סובלים, אין סיבה שלא נפצה את עצמנו על מר גורלנו. ומה יפצה את נשמתנו על מה שנשלל ממנה, יותר מאשר משהו מתוק?

אז הנה העוגה הכי טיפוסית של פסח, כי אם כבר מסורת, אז עד הסוף.

ולא לספור קלוריות. את זה משאירים לאחרי החג.

(את העוגה הזו אפשר גם לעשות רק בשתי שכבות, ולוותר על הקצפת שמלמעלה. אבל למה?)

החומרים לבסיס העוגה:

5 ביצים - להפריד חלמונים מחלבונים

1/2 כוס סוכר להקצפת החלבונים

150 גרם קוקוס

החומרים לציפוי הביניים:

200 גרם שוקולד מריר

1 כף חמאה (או מרגרינה)

5 חלמונים

1 שמנת מתוקה

החומרים לציפוי:

1 שמנת מתוקה

1 כף סוכר

לפיזור: אגוזי מלך טריים קצוצים

הכנת העוגה:

1. מפרידים 5 ביצים, מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר.

2. כשהקצף יציב מקפלים לתוכו 150 גרם קוקוס.

3. אופים בתנור בתבנית 28 קפיצית ומשומנת, עד שזה מזהיב (זה צונח קצת - לא להיבהל).

הכנת הקרם לציפוי הביניים:

4. בינתיים ממיסים 200 גר' שוקולד מריר עם כף חמאה (או מרגרינה) - אפשר במיקרו בזהירות או בסיר בתוך סיר.

5. נותנים לעיסת השוקולד להתקרר קצת ומערבבים פנימה את החלמונים.

6. מקציפים חבילת שמנת מתוקה ומערבבים לתוכה את השוקולד המועשר.

7. שופכים את הבלילה על משטח הקוקוס האפוי שהזהיב ומניחים במקרר. מחכים עד שיתקשה, כשעה.

הכנת הציפוי:

8. מקציפים עוד חבילת שמנת עם כף סוכר.

9. שופכים בעדינות על שכבת השוקולד ומפזרים למעלה אגוזי מלך קצוצים.

הערות:

משאירים במקרר לכמה שיותר שעות. זהירות, אי אפשר להפסיק לאכול את זה.

המתכון כשר לפסח וזו עוגה שהיא גם חגיגה לעין וגם טעימה, שזה אסון.

וגם:מתכון לחרוסת הורסת .