מתקפת החורף הקפוא הזה, שלחה אותי להעמיד סיר של מרק עוף. בעודי מקלפת וחותכת, נזכרתי פעם הראשונה. הפעם הראשונה בה החלטתי לגשת אל קודש הקודשים של המטבח המשפחתי. הייתי אז אמא צעירה, מקוררת וחולה, וניסיתי להבין איך זה יכול להיות שאפילו שאני חולה, אני לא באמת יכולה להיכנס למיטה ולהיעלם לכמה ימים.

זה היה רגע מוזר בו הבנתי מה זה להיות אמא.

שזה אומר שאין לי שליטה. שזה אומר שיש מישהו חשוב ממני. שיש מישהו שאני מטפלת בו. ושאין אפשרות להגיד שלא בא לי או שעכשיו אני לוקחת הפסקה.

משום מה, ההבנה הזו שבאה ככה באמצע קילוף הבצל, אמנם גרמה לאיזו דמעה סוררת לזלוג, אך גם מילאה לי את הלב בנעימות גדולה. ידעתי שמישהו צריך אותי. צריך באמת.

וידעתי שלהיות שם בשביל הילד שלי, גם מקוררת ועם אף אדום, זה בכל זאת המשימה הכי חשובה שאעשה אי פעם.

הדירה הקטנה התמלאה אדי מרק, ואחרי שעתיים, כשהתיישבתי ולגמתי לי ממנו, הרגשתי איך אני מתחזקת. הרבה שנים אחרי כן קראתי שמחקרים מדעיים גילו שבמרק עוף יש משהו שבאמת מועיל נגד צינון.

וחשבתי היום על האמא הצעירה שהייתי, זו שבפעם הראשונה העמידה סיר מרק עוף, ואיך ברגע ההוא ידעתי. ידעתי שזהו. שהאיש, התינוק הזה ואני – אנחנו משפחה.

משפחה שבה אמא הכינה מרק. ולכולם נשאר.

הפוסטים הקודמים של ליהיא:

הבוקר הראשון בחיי החדשים

יותר מכל היא שנאה את המבטים

מחיר השתיקה - הגיע הזמן לצאת לרחובות

דברים שיעשו את 2012 טובה

באנו חושך לגרש

הנה מתכון, ותודה לסבתא, אמא וכל שאר הפולניות שהתערבו בהגיעי עד הלום.

אני יודעת שיש עליו מיליוני שדרוגים, אז אתם מוזמנים לספר.

מרק עוף ביתי בסיסי

חצי עוף (עדיף חלקים עסיסיים: שוק וירך ושתי כנפיים בכלל יעשו טעם נפלא)

5 גזרים

4 קישואים

2 בצלים

1 תפוח אדמה

1 עגבנייה בשלה

2 כפות גדושות אבקת מרק עוף

חתיכת דלעת, קולרבי (כדאי אך לא חייבים)

1 שורש שמיר

1 כף מלח

1 חופן עלי פטרוזיליה או שמיר

(אני משדרגת עם כף גדולה של תערובת 'תבלין לעוף' שמוסיף המון טעם).

הכנה:

1. מקלפים את כל הירקות ואת השורש וחותכים לחתיכות גדולות. שוטפים את העוף במים.

2. ממלאים סיר גדול ב-3 ליטר מים בערך ומוסיפים את כל הירקות החתוכים, השורש והעוף. מביאים לרתיחה ומוציאים מהסיר בעזרת כף גדולה את הקצף המצטבר למעלה.

3. מוסיפים את אבקת המרק והמלח. אני מוסיפה כף גדושה של תערובת תבלין לעוף (זה מעולה). מנמיכים את האש ונותנים למרק להתבשל לפחות שעתיים. כשהגזרים רכים – המרק מוכן. 10 דקות לפני שמסירים מהאש מוסיפים את חופן הפטרוזיליה ואז מוציאים, ומגישים.

ואיך אתם מכינים את מרק העוף שלכם?