הספרים של אמי רובינגר הם חברים קבועים על המדף שלנו בזכות החרוזים החמודים, האיורים מלאי ההומור והחזרתיות שילדים קטנים אוהבים.

הספרים בנויים משורות קצרות מתחרזות, המילה האחרונה בכל שירצ'יק כזה חסרה והילד מוזמן להשלים אותה על פי ההיגיון והחיפוש אחר החרוז. התוצאה היא ש"חתול גדול חתול קטן" ו"בובי בוא בובי לך" מלווים הרבה ערבים לפני השינה בגילאי שנתיים-שלוש (וגם הבכירה עדיין מגלה עניין).

מפלץ וקונטרבס של רובינגר. הילדים מגלים את הסיפור בעצמם
מפלץ וקונטרבס של רובינגר. הילדים מגלים את הסיפור בעצמם

הפתעות ופעילויות במגע אצבע קטנה

האיורים של רובינגר ממש מבקשים להתעורר לחיים ולהפוך לאנימציה צבעונית מלאת הומור. זה בדיוק מה שקורה באפליקציה החדשה לטאבלטים ולסמארטפונים שמבוססת על הספר האחרון של רובינגר, "תזמורת מפלצות הקצב".

נתתי לבכירה ולנסיך – גילאי ארבע וחצי ושלוש – להתנסות באפליקציה באייפד. כמי שרגילה להקריא סיפורים בעצמי ולפרוק על הילדים (קהל שבוי וחסר אונים) את כישורי המשחק המפוקפקים שלי, זו היתה בשבילי חוויה שונה לגמרי לתת להם להוביל את הסיפור ולגלות אותו בעצמם. בעוד אני מתמודדת עם הירידה המסוימת במעמדי, הילדים חגגו.

הכי אטרקטיבי: משחק הזכרון
הכי אטרקטיבי: משחק הזכרון

זוכרים את סיימון? גם הוא כאן

כנהוג בספרי משחק, האפליקציה כוללת את הסיפור עצמו וכל עמוד צופן הפתעות ופעילויות שמתגלות במגע אצבע קטנה. המפלצות מנגנות, היצורים הקטנים שסביבן משתתפים והכל שמח. הבכירה רצתה לשחק שוב ושוב במשחק הזיכרון שמשולב באפליקציה. משולב גם משחק סיימון של חזרה על צלילים. אני, שזוכרת את גרסת הלהיט משנות ה-80, התלהבתי; היא פחות. אולי כשתמצה את משחק הזכרון היא תרצה להתנסות בו.

מבחינתי האפליקציה היא לא תחליף לקריאת סיפור בעצמי. זהו רגע אינטימי של שיתוף ולמידה עם הילדים שאין לו תחליף. אבל היא בהחלט כן משחק כייפי, שריתק את הילדים לחומרים האיכותיים של אמי רובינגר בביצוע מצויין של עברית לילדים.

  • 5.99$ לאייפד ולטאבלטים ו-2.99$ לאייפון ולסמארטפונים.