איך שמתחיל הגשם לזלוג בחוץ, מתחילים להרגיש אצלנו בבית תסיסה של חוסר שקט, שרק דבר אחד יכול להרגיע אותה: סיר של גולאש איכותי שאפשר לעבור לידו ולשים קצת בצלחת או לטבול לחם ברוטב שלו. עקב היותי פולנייה, אני מודרת בביתי מהכנת המאכל זה, מפאת קדושת ההונגריות העומדת בלב ליבו של עצם העניין.


על כן תמיד מחכים ומצפים אצלנו בבית שההונגרי יבוא וירקח את הסיר המסורתי. אך השנה הוא התעכב. היות והבשר שקניתי היה לא רע, ולא רציתי שחלילה יתקלקל, כשראיתי שההונגרי מתמהמה, החלטתי לקחת נשמתי בכפי, והכנתי לבדי גולאש לפי המתכון של אמא שלו. האמת, לא היה מאוד מסובך.

כשהוא הגיע הביתה וראה את הסיר, הזעזוע היה גדול.

שקט השתרר בבית. דממה. הילדים לא פעו.

ואז, הוא לקח כף, וטעם.

תחילה מהרוטב. אחר כך את הבשר.

וכמו שהוא אמר: "לא רע בכלל".

אז כן, מתברר שגם פולניות יכולות. לעשות גולאש.

גולאש הונגרי

זה מתכון מסורתי, שעובר בין ההונגרים מדור לדור. אלי הוא הגיע ממטבחה של החותנת המופלאה שלי.

גולאש יכול להיות מרק או תבשיל והמתכון כאן הוא בסיסי: אם אתם מעדיפים מרק - תוסיפו מים, אם תבשיל - שימו פחות מים (אבל שיכסו את הבשר) ותבשלו חלק מהזמן בלי מכסה, כדי שהנוזלים יצטמצמו. מה שכן חשוב וכדאי - להשקיע ולהשתמש בפפריקה טובה.

המרכיבים (6 מנות)

4 כפות שמן

2 בצלים גדולים, קצוצים

½1 ק"ג בשר בקר (תבקשו מהקצב בשר לגולאש), חתוך לקוביות גדולות (אפשר גם פחות בשר).

3 שיני שום, כתושות

1 פלפל ירוק, חתוך לרצועות (בתמונה תראו שאני השתמשתי בפלפל אדום. גם טוב).

3 עגבניות, חתוכות לרבעים

2 כפות פפריקה מתוקה

6 כוסות מים פושרים

1 ק"ג תפוחי אדמה, קלופים ופרוסים לפרוסות עבות או חתוכים לקוביות גדולות

מלח

אופן ההכנה

1. מחממים בסיר רחב ושטוח את השמן, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הבשר ומנמיכים לאש קטנה. מוסיפים את השום, הפלפל הירוק, העגבניות והפפריקה. מערבבים היטב, ונותנים לזה להתבשל כ-5 דקות.

2. יוצקים מעל התבשיל 6 כוסות מים פושרים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעה וחצי.

3. ממליחים את תפוחי האדמה, מוסיפים לתבשיל וממשיכים לבשל עוד חצי שעה עד שהם מתרככים.

4. טועמים, אם צריך מוסיפים עוד מלח, ואם אוהבים - אז גם טיפונת פפריקה חריפה. מחממים עוד טיפה, וזהו. מוכן. (אני הוספתי גם כפית "תערובת תבלין לעוף", אבל אל תספרו).

בתיאבון, וחורף חם.