הנה אמונה טפלה רווחת: ישראלים הם מאוד נדיבים. טעות. ישראל מדורגת במקומות האחרונים בעולם המערבי בתרומות של הציבור הרחב. רוב ארגוני הסיוע בארץ מסתמכים על תרומות מחו"ל ועל מימון ממשלתי. על פי דו"ח הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה בשנת 2010 רק 6.1% מכלל המימון לארגונים הגיע מתרומות של הציבור.

מנסים להתרים אותנו לא מעט, במבצעי "הקש בדלת", בקמפיינים תקשורתיים, באמצעות מסרונים ובשלל דרכים אחרות, אבל התשובה הישראלית הנפוצה היא "תרמתי במשרד". הארנק נשאר סגור. חולי סרטן? ילדים בסיכון? נכים? שיפנו ליהדות ארה"ב. שם נמצאים האנשים שמוכנים לסייע להם.

גם בתחום ההתנדבות מצבנו מביש. כ-6% מהציבור הבוגר מתנדבים למען הקהילה. לעומת 22% בארה"ב ו 30% בבריטניה. וזה עוד כשמדובר בעניי עירנו. כשמדובר בתרומות לאזורי מצוקה ואסון בעולם השלישי הנתונים מביכים ממש. נסתפק בלומר שהמספר מתחיל באפס נקודה אפס אפס.

אכלו לי, שתו לי

זה מתחיל מזה שהישראלי תמיד מרגיש נדפק. כבר גזלו לו שלוש שנים בצבא, רוששו אותו במס הכנסה, רודפים אחריו מההוצאה לפועל ועוקפים אותו בנתיבי איילון. ואחרי כל זה עוד דופקים בדלת ורוצים כסף למלחמה בסרטן? לא תודה, או במילים אחרות, תרמתי במשרד.

זו כמובן טעות על טעות. הסכנה הכי גדולה לחברה הישראלית היא ההתפוררות של הקהילה, הפערים בין עשיר ועני, והניכור ההדדי. סולידאריות חברתית וחיזוק הקהילה הן הצעד הראשון לשינוי. ככל שהקהילה חזקה יותר כך היא מגינה טוב יותר על הזכויות של הפרטים בה.

דוגמא מעולה תוכלו למצוא אצל החרדים: סולידריות חברתית, עזרה הדדית ויכולת התארגנות הפכו אותה לאחד הכוחות החזקים והמשפיעים על החברה ישראלית, למרות שמדובר בקבוצת מיעוט.

זה לא קשה בכלל, זה דווקא קל

אז מה אפשר לעשות? לא צריך לשנות את החיים מהקצה לקצה. יש מיליארד דרכים לתת משהו למישהו בלי הרבה מאמץ. אפשר לתרום בקלות ובאופן קבוע לכל ארגון או מטרה שקרובים לליבכם. אפשר לתת שעה בשבוע ולהתנדב – אין לכם מושג כמה שזה מתגמל וממלא. ולמי שלא רוצה להתאמץ בכלל, מצאנו לכם דרך פשוטה וקלילה להפוך את הכסף הקטן שלכם לעזרה גדולה בשביל מישהו אחר.

עיגול לטובה

עיגול לטובה הוא רעיון פשוט וחכם. אתם נרשמים ונותנים לארגון את מספר כרטיס האשראי שלכם, ובכל רכישה שאתם תבצעו יעוגל סכום הקניה לשקל הקרוב. האגורות שיעוגלו, יתרמו במלואן לעמותות וארגונים לפי בחירתכם.

תרומה של לא יותר מ-0.99 אגורות בכל פעם, אתם בקושי תרגישו את זה, אבל אגורה ועוד אגורה הופכות מהר מאוד לסכום משמעותי שיכול לשנות חיים של מישהו אחר.