בזמן האחרון יש חזרה למתוקים של ילדותנו. כנראה שכל הרטרו שמקיף אותנו בעיצוב, בבגדים ובריהוט, הביא לנו גם חשק לטעמים של פעם. בשתי מסעדות מאוד נחשבות גיליתי בתפריט המתוקים את הסברינה, העוגה המוזרה ההיא עם הקצפת והדובדבן המסוכר. עוד מנה אחרונה שפתאום השתחלה לה לרשימת האחרונות הלוהטות, היא עוגת הביסקוויטים. זו שפעם, בחופש הגדול, היינו מכינים לבד (בלי ההורים, כי לא צריך תנור), מסדרים שכבה על שכבה של קצפת וביסקוויטים, ומחכים ללא סבלנות לרגע שהיא תתקשה. אבל תמיד נשברים ומחסלים אותה עוד הרבה לפני שהיא מתייצבת.

אז הנה מתכון לדבר המתוק ומלא הנוסטלגיה הזה, והפעם ממטבחה של השפית שי-לי ליפא, מחברת הספר "120 הקלאסיקות של שי-לי". וככה עושים את זה (עדיף עם הילדים, להם זו חגיגה).

הסוד של שי לי, והשדרוג שלה הוא: קרם וניל מועשר במעט ליקר שוקולד או קפה.

החומרים לתבנית בגודל 25*30 ס"מ:

לשכבת הביסקוויטים:

  • 200 גרם ביסקוויטים "פתי בר"
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חלב 3%

לקרם:

  • 2 מיכלים (500 מ"ל) של שמנת מתוקה
  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב 3%
  • 1 חבילת (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
  • 1 כף גדושה סוכר
  • 2 כפות ליקר שוקולד או קפה

לציפוי:

שוקולד מגורר.

  1. מכינים את הקרם: מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג וניל, סוכר וליקר בקערת מיקסר, עד לקבלת קרם יציב.
  2. מרכיבים את העוגה: טובלים ביסקוויטים בחלב ומסדרים בתבנית בשכבה אחת (במידת הצורך שוברים ביסקוויטים על מנת לרפד את כל התבנית). מורחים מעל שליש מהקרם בשכבה אחידה.
  3. מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב ומעל מורחים שליש מהקרם. מסיימים בשכבה שלישית של ביסקוויטים טבולים וקרם. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות. שומרים עד 4 ימים.
  4. מפזרים מעל שוקולד מגורר ומגישים.

וכשטועמים, נזכרים בימים ההם, בקיץ ההוא שבו עוד היינו ילדים וילדות, וקלוריות ממש לא הדאיגו אותנו.