השנה היא 1993, צעצוע חדשני מגיח לאוויר ומקבל את השם ג'מיני, ביטוי המורכב מצירוף מילים של Gym = מכון כושר ו-Mini = קטן. כנראה בזכות האמהות הפולניות שרוכשות צעצועי התפתחות מתוך מחשבה כבר על התואר השני של התינוק, מעניקות למוצר את השם היומרני, שהשתרש כה חזק בתעשייה, האוניברסיטה.

הצד למתחילים בפעלולון הדו-צדדי (צילום: אבי ורון)

מאז ההמצאה המבריקה הזו, שאחוז החדירה העולמי שלה ממותג זה בלבד הוא כ-25% מכלל מוצרים אלו בעולם, החברה שוקדת על חידושים ופתרונות מקוריים שבהחלט גרמו גם לענקים כמו Fisher Price לתהות על סוד ההצלחה. אחת התוספות האחרונות לאוסף המוצרים, הוא פעלולון עם שם ארוך: אקטיביטי סנטר דו צדדי. הרעיון בו הוא לגרות את החושים ואת התינוק והפעוט לבצע פעולות מוטוריות פשוטות ומורכבות, שביצוען בצורה נכונה מתגמל בצליל, אור וצבע.

לאחר שהלסתות הפעורות של הורי הנסיינים האמיתיים שלנו חזרו למקומם, השארנו אותם עם המוצר היקר בקטגוריה (300 ש"ח) ברשת 'שילב', שקבוצתה היא בעליה של טייני-לאב.

למתקדמים בלבד (צילום: אבי ורון)

"דירה בגודל סביר, שנראית מרווחת פלוס בשביל שני מבוגרים, לא מספיקה כדי להכיל את כמות החפצים שמביאים איתם שני תינוקות. ואם מערכת הישיבה שלנו בסלון מחזיקה מעמד כבר שנים רבות, הצעצועים שלהן מתחלפים כל מספר חודשים. כמה נחמד שחשבו על הבעיה הזו כשיצרו את הפעלולון הדו-צדדי של טייני לאב. צד אחד מתאים מגיל 3 חודשים והצד השני מיועד לגיל 9-24 חודשים. אפשר לתלות אותו על הלול או על המיטה או להניח אותו על רגליו על הרצפה.

כן:

יש בו הפעלות רבות שמיועדות לפתח את התינוק – אחיזת צבת, דמות קופצת, צבעים, צורות, תנועה וצליל. כשהוא מונח על הרצפה בחודשי החיים הראשונים, הוא יכול לסייע בפיתוח חגורת הכתפיים של התינוק. בהמשך התינוק יכול להמשיך ולשחק בו בישיבה. בצד ה"בוגר" יותר יש ארבעה לחצנים שכל אחד מהם מנגן קול / כלי אחר ויחד הם משמיעים את "המארש התורכי" של מוצרט. היצרנים טוענים שזה מפתח שמיעת קולות שונים במוזיקה. זו תכונה נחמדה שפעלולונים אחרים אינם כוללים.

הנה שני תינוקות שהתמידו במשחק והאזנה למוזיקה שכתבו יוצרים גאונים כמו מוצרט.

לא:

חלק מההפעלות אינן באמת מתאימות לגיל הנטען. כך למשל, בצד המיועד לגיל 3-9 חודשים יש כדור גומי שלחיצה עליו אמורה לגרום להשמעת צפצוף, אך כדי שבאמת יישמע צפצוף יש צורך בלחיצה חזקה ממש ואפילו לנו, המבוגרים, זה לא תמיד מצליח.

תינוקות רכים הם קצרי רואי (צילום: אבי ורון)

אמא:

הכי נחמד לראות איך הקטנטנה מפעילה את המוסיקה ואז מתחילה לרקוד עם הקצב. הפעלולון נחמד, ולראיה, מאז שקיבלנו אותו לניסיון כבר הספקנו לקנות כזה בדיוק לזוג חברים שנולד להם תינוק חדש.

אבא:

מבחינתי זהו פעלולון מנצח. הילדות התאהבו בו. פיתחנו לנו ריקוד עם רעשנים סביב המארש התורכי וכולם שמחים. פריט נוסף מוצלח ביותר, בצד לגיל המבוגר יותר, הוא ה-"איש הקטן", כך קראנו לו... בובה קטנה הנמצאת מאחורי דלת, אשר נפתחת בלחיצת כפתור. כאשר הדלת נפתחת, קופץ ה"איש הקטן" ומשמיע צחוק מתגלגל. הבנות התאהבו בו. הן גם הגיעו לכזאת רמת שליטה בדלת, שלא היו צריכות לסגור את הדלת על מנת לשמוע את הצחוק המתגלגל, אלא מצאו בדיוק את נקודת המגע להפעלת הצחוק. פשוט מוצלח ביותר. מומלץ!"