בתור התחלה

  • נכון, כל תשדירי השירות מנחים אותנו לכוון את טמפרטורת המזגן ‭24-ל‬ מעלות, אבל לצורך הכנת שולחן קרח תצטרכו להפעיל את המזגן על 16 מעלות. עניין של שעתיים ואז חוזרים לחסוך.
  • הקפידו לבחור כלים שקופים (זכוכיות, קריסטלים).
  • הצבע הלבן עושה קישור מיידי לשלג. הצטיידו באבזרים ובכלי הגשה לבנים וכן בסוכר, אבקת סוכר, צמר גפן ובצק-סוכר לבן.
  • כמה קרח? לאירוח של עשרה אנשים יש לקנות חמישה ק"ג קרח (להשיג שקיות של קוביות קרח ברוב תחנות הדלק).

‬עריכת שולחן קפוא

1. פורשים שעוונית על השולחן כדי שמי הקרח לא ירטיבו אותו. על השעוונית פורשים בד אקרילן (שמשמש למילוי כריות ושמיכות סינתטיות - להשיג בכל חנות בדים‭.(‬ זהו בד צמרירי וקל, שאפשר לפסל אותו וליצור בעזרתו משטח מדומה של שלג. אפשר גם להשתמש בלבד או בסאטן מבריק.

2. להשלמת המראה: מפזרים על בד האקרילן סוכר רגיל (שנראה כמו קרח) ואבקת סוכר (שנראית כמו פתיתי שלג). מגלגלים כדורי צמר גפן ומפזרים אותם על מפת האקרילן, להשגת תחושה של שלג רך.

3. מלקטים בחצר ענפים יבשים ללא עלים, ומדביקים עליהם כדורי צמר גפן קטנים. אפשר גם לרסס את הענפים בספריי בצבע כסף.

4. מניחים על השולחן כדורי זכוכית שקופים מלאים במים ובפתיתים לבנים, שכאשר מנערים אותם יורד "שלג".

בקבוקי משקה מצופים בקרח

1. בוחרים בקבוקי זכוכית שקופים, עבים ועמידים וממלאים אותם (עד חציים) במשקאות לפי טעמכם. אנחנו בחרנו בלימונדה ובמנטה. בוחרים מכל שקוטרו גדול בכשלושה ס"מ מקוטר הבקבוק. מכניסים את הבקבוק לתוכו, ממלאים את המכל במים.

2. מוסיפים למים שבמכל פרוסות לימון או עלי נענע ועשבי תיבול נוספים (בהתאם למשקה שבתוך הבקבוק).

3. מקפיאים את המכל עם הבקבוק שבתוכו במשך 24 שעות.

4. כדי לחלץ את הבקבוק שופכים מעט מים פושרים - הבקבוק יוצא עטוף בשכבת קרח. מניחים אותו מיד בתוך קערה גדולה עם קוביות קרח. מוזגים לבקבוק מיץ בטמפרטורת החדר.

 בקבוקי משקה מצופים בקרח (צילום: כפיר חרבי)
בקבוקי משקה מצופים בקרח (צילום: כפיר חרבי)

פתיתי שלג

מחפשים במנוע חיפוש באינטרנט תמונות של פתיתי שלג, מדפיסים את התמונה על דף נייר, מעתיקים אותה על גבי קרטון קשיח וגוזרים בעזרת סכין חיתוך.
פתיתי שלג מנייר (צילום: כפיר חרבי)
פתיתי שלג מנייר (צילום: כפיר חרבי)

פירות מזוגגים

להשגת אפקט הקרח על הענבים: טורפים חלבון של ביצה, מורחים אותו בעדינות על הפירות (ענבים, דובדבנים ועוד) וטובלים את הפרי בתוך קערה עמוקה עם סוכר. הסוכר נדבק לפרי ותוך שניות החלבון מתייבש.

פירות מזוגגים (צילום: כפיר חרבי)
פירות מזוגגים (צילום: כפיר חרבי)

שלגונים

ממלאים קערה בקוביות קרח ונועצים קרטיבים בין הקוביות. והכי הכי זה להכין שלגוני פירות תוצרת בית.

  (צילום: כפיר חרבי)

איש שלג

1. יוצרים שלושה כדורים בגדלים שונים מק"ג בצק סוכר: ראש, פלג גוף עליון ופלג גוף תחתון.

2. צובעים בצבע מאכל ירוק פיסת בצק, מרדדים אותה ויוצרים צעיף וכובע; צובעים בצבע מאכל צהוב פיסת בצק ויוצרים ממנה כפתורים קטנטנים ועגולים; סוכריות צבעוניות ישמשו לאיברי הפנים.

  (צילום: כפיר חרבי)

איגלו

בצק סוכר אפשר להשיג בכל החנויות שמתמחות במזון. העבודה איתו מחייבת משטח עבודה נקי ויבש וידיים נקיות ויבשות:

1. מרדדים בצק סוכר למשטח בגודל 40X40 ס"מ.

 מרדדים בצק סוכר (צילום: כפיר חרבי)
מרדדים בצק סוכר (צילום: כפיר חרבי)

2. מלפפים את הבצק המרודד על גבי המערוך ומניחים אותו בעדינות על קערת זכוכית הפוכה בקוטר של 30 ס"מ.

 מניחים אותו בעדינות על קערת זכוכית בעזרת מערוך  (צילום: כפיר חרבי)
מניחים אותו בעדינות על קערת זכוכית בעזרת מערוך (צילום: כפיר חרבי)

3. מהדקים היטב ומסמנים את קוביות האיגלו בעזרת סכין חיתוך. מתחילים בקווים האופקיים, בעדינות רבה כדי שהבצק לא ייקרע, ועוברים לקווים האנכיים.

מסמנים את קוביות האיגלו בעזרת סכין חיתוך (צילום: כפיר חרבי)
מסמנים את קוביות האיגלו בעזרת סכין חיתוך (צילום: כפיר חרבי)

4. ליצירת פתח האיגלו חתוכים מלבן בצורת דלת. את פיסק הבצק שהוצאה מגלגלים לנקניק ארוך ומצמידים אותו לדפנות הדלת ליצירת משקוף.