צמח הפיגם הוא צמח מיוחד במינו, וכל גינה תרוויח מנוכחותו. שמותיו השונים מעידים על תפקידו החשוב. הפיגם (הידוע גם כרודה או רוטה) נקרא בערבית פייג'ם, שפירושו – יש בו שד. היסטורית, הפיגם שימש את תושבי אגן הים התיכון כ"צמח לשעת משבר" - כזה שמרפא מחלות ומסלק רעות.

עוד על גינון בערוץ עשו בעצמכם

>> החזרת חוזרת

>> צמחי תבלין לאביב

>> ליהנות מגינה ירוקה כל השנה

המזיק היחיד בעולם שמסוגל לחיות ולאכול מהפיגם הוא הזחל של זנב הסנונית שהופך לפרפר מרהיב. מסורתית, הפיגם נחשב למחטא ומסייע בטיפול בדלקות מפרקים. השימוש בו בעיקר חיצוני, זאת מכיוון שיש בו חומרים שכניסתם לגוף מחייבת זהירות.

איך קונים ושותלים?

קונים שתיל במשתלה ושותלים בעציץ שיש בו עומק של לפחות 30 ס"מ ו/או קונים צמח יבש.

איך מגדלים?

הפיגם הוא צמח רב שנתי שמחייב שמש ישירה (בקיץ רצוי חלק מהיום בצל) והרבה מים (להשקות גם החורף כשיש עצירת גשמים). בטבע, הוא מגיע לגובה של מעל מטר. כשאתם קוטפים ממנו, קיטפו מהצימוח הצעיר, והשאירו לו מקום לגדול.

שימוש במטבח

להכנת תיבול מיוחד במינו לזיתים, קיצצו את העלים דק-דק וערבבו בנדיבות עם זיתים שחורים. רצוי להוסיף שמן זית, ולחכות כמה ימים. שימו לב: יש לאכול אך ורק את זיתים (את עלי הפיגם להשליך, ולא לאכול).

  • אבי ציטרשפילר הוא תבלינאי ועשבונאי, מומחה לתזונה פונקציונלית ובעלים של חוות דרך התבלינים בית לחם הגלילית