בניית האדנית הבאה דורשת אמנם מעט מאמץ, אך אין צורך בידע מיוחד או בטכניקות מסובכות. התוצאה: אדנית תבלינים מקסימה, שבה תוכלו לשתול תבלינים שתהנו מהם לאורך השנה כולה.
עוד כתבות על גינה ומרפסת בערוץ עשו בעצמכם
החומרים לבניית האדנית
- 2 לוחות עץ אורן טרפזיות, חתוכות לפי מידות ובזוויות 45 מעלות בשני הצדדים: רוחב עליון 60 ס"מ, רוחב תחתון 51 ס"מ, גובה 20 ס"מ
- 2 לוחות עץ אורן טרפזיות חתוכות לפי מידות ובזוויות 45 מעלות בשני הצדדים: רוחב עליון 25.5 ס"מ, רוחב תחתון 15 ס"מ, גובה 20 ס"מ
- 1 לוח עץ מלבני במידות: רוחב 11 ס"מ, אורך 47 ס"מ
- ברגים
- דבק עץ
- מקדחה ומברגה
- צבע עץ flood או לכה אקרילית
- שבלונות אותיות בגובה
- יריעת pvc שחורה או ניילון
- אקדח סיכות
- סכין יפני
החומרים לשתילת הצמחים
- אבני טוף
- מצע שתילה הכולל קומפוסט
- 3 צמחי תבלין לבחירתכם. להלן כמה המלצות:
- אדנית נענע: נענע משובלת ספרדי, נענע חריפה, מנטה, נענע קרחת. זכרו שנענע דורשת השקייה מרובה של מים, בשונה משאר צמחי התבלין. לכן, הקפידו לשתול אותה בעציץ נפרד.
- אדנית צמחי תה: מליסה רפואית, זוטא לבנה, מרווה רפואית.
- אדנית תבליני בישול: טימין, רוזמרין, זעתר. בקיץ ניתן להחליף את אחד התבלינים בבזיליקום.
בניית האדנית
1. חיתכו את לוחות העץ לפי מידה עם פאזה של 45 מעלות בשני הצדדים, כדי לקבל חיבור אלגנטי ומרשים בהמשך. אם אין לכם בבית מסור, גשו למחסן העץ הקרוב ובקשו שיחתכו לכם את הלוחות לפי המידות עם הפאזה.
2. כדי לחבר בין הלוחות יש לקדוח חור מקדים, אלכסוני. התחילו בקידוח אנכי ללוח. אחרי שהמקדח מתיישב בחור, סובבו בזווית של כ-45 מעלות על מנת לקדוח את החור.
3. בכל אחד מהלוחות קידחו רק שלושה חורים, כל פעם באותו צד של הלוח.
4. חברו בעזרת ברגים את שני הלוחות. לאחר שתסיימו לחבר את ארבע דפנות האדנית, עיברו על הקדחים ושייפו בעדינות את החורים בעזרת נייר שיוף.
5. לפני שמוסיפים את התחתית, חשוב לקדוח שני חורי ניקוז. את התחתית מחברים באמצעות דבק לעץ. מספר נקודות דבק לאורך הלוח מספיקות כדי להחזיק את התחתית.
6. כדי לאטום את האדנית, מהדקים ניילון עבה או pvc של בריכות נוי לאדנית מבפנים.
7. הכינו שבלונה של הפריסה של האדנית וגיזרו את הניילון בהתאם.
8. הדקו את הניילון לאדנית מבפנים באמצעות מהדק סיכות או אקדח סיכות.
עכשיו, משהאדנית מוכנה, ניתן לרשום עליה בעזרת שבלונה של אותיות וצבע עץ.
שתילת צמחי התבלינים
1. מלאו את האדנית בשכבה של 5 ס"מ אבני טוף ומעל מצע שתילה הכולל קומפוסט.
2. בחרו לכם 3 תבלינים ושתלו באדנית. הקפידו שבית השורשים יהיה מכוסה כולו באדמה.
3. השקו בפעם הראשונה את האדנית לרוויה.
4. בהמשך יש להשקות פעם ביומיים-שלושה כדי לשמור על האדמה לחה.
5. אפשר גם לחפות את האדמה בשבבי עץ על מנת לשמור על הלחות בקרקע.
6. הקפידו להעמיד את האדנית בתנאים של שמש ישירה למשך ארבע-שש שעות.
- שושן דגן היא מתכננת נוף, אגרונומית ובעלת הבוטיק שושנ'ס - למוצרים ייחודים לגינה, ומעבירה סדנות לגינון לילדים ולמבוגרים בתל באביב.
- הדרכה בשיתוף סטודיו קדר
- לכל הכתבות של שושן דגן