בכל קומקום, בין אם מדובר בקומקום פלסטיק, זכוכית או נירוסטה, מצטברת שכבת אבנית לאחר הרתחות הרבות של מים בקומקום. הסרטון שלפניכם מדגים ניקוי בעזרת מלח לימון, אך יש דרכים נוספות לניקוי הקומקום.

עוד בעשו זאת בעצמכם:

>> איך נפטרים מהחלודה

>>איך מתקינים מעצור לדלת

>>איך מנקים את העובש במקלחת

יש שלוש שיטות בדוקות שונות להסרת האבנית מהקומקום:

1. באמצעות חומץ רגיל המשמש גם לבישול ותיבול (חומץ 5% יספק). את החומץ ניתן למהול במים (מומלץ לשמור על יחס של 60% חומץ ו-40% מים לפחות) או להרתיחו כמו שהוא. האבנית תרד מייד, אך התהליך מלווה בריח לא נעים של החומץ המורתח. הריח יעבור כאשר נרתיח מספר הרתחות של מים רגילים בקומקום. היתרון טמון בכך שמדובר בחומר טבעי ואכיל.

2. באמצעות מלח לימון, גם הוא חומר אכיל. יש להרתיח את המים בקומקום וכשהם רותחים, להוסיף כף מלח לימון (ניתן לרכישה בכל חנות מזון).

3. באמצעות חומר ניקוי המיועד להסרת אבן מקומקום. עם מרבית החומרים הקיימים היום, אין צורך בהרתחת מים כדי לנקות את הקומקום: פשוט שופכים את החומר על האיזורים שמכוסים באבנית, ממתינים כעשר דקות ואז שוטפים את הקומקום היטב. החיסרון בשיטה זו טמון הן בעלות והן בכך שמדובר בחומר ניקוי ולא חומר אכיל.

חמישה צעדים לקומקום נקי

1. מלאו את הקומקום במים עם חומץ או במים רגילים שלאחר הרתיחה יוסף להם מלח לימון, עד הגובה בו מפסיקים לראות את סימני האבנית.

2. הרתיחו את המים (אחרי ההרתחה הוסיפו מלח לימון, אם בחרתם בשיטה זו) והמתינו מספר דקות לאחר ההרתחה בטרם תשפכו את המים. ניתן לחזור על הפעולה מספר פעמים, במידת הצורך.

3. שפכו את המים המורתחים לכיור.

4. העבירו ניקוי קל עם ספוג או סקוצ' עדין (לא חובה).

5. הרתיחו מים רגילים פעמיים-שלוש לניקוי שאריות החומר.

  • בטיחות בעבודה: כמו בכל עבודה עם מים רותחים, יש להיזהר מכוויות.

>> עוד דרכים לתחזק ולשפץ את הבית בHomeAid