שחר ברגיג, בן 33, נשוי לטובית ואבא ללוטם בת ה 3, בעל חברת "מטבח ועוד", מספר: "עד לפני תקופה לא ארוכה עבדתי בעבודות אינטנסיביות, משעות הבוקר המוקדמות ועד שעות הלילה המאוחרות, וזאת עוד אחרי תקופה של 7 שנים בצבא קבע בשירות קרבי. לאחרונה התחלתי להרגיש שאני מפסיד רגעים חשובים בחייה של לוטם, החל מהחיוך הראשון, הצעד הראשון, המילה הראשונה, ועד כדי כך, למעשה לפני כחצי שנה, "גיליתי פתאום" שהבת שלי בת שנתיים וחצי. החלטתי שדי, עד כאן. אני עוזב הכל והופך להיות שותף מלא בגידול הילדה. נפרדתי לשלום מהעבודה ומצאתי את עצמי לוקח ומחזיר אותה מהגן, יוצא איתה לגן שעשועים, מעיר אותה בבוקר ומספר לה סיפור לפני השינה. במהלך תקופה זו הרגשתי גם פרץ של יצירתיות והחלטתי לקחת אותו צעד אחד קדימה".

מה זה "מטבח ועוד"?

"לוטם התעקשה שהיא רוצה להיכנס למטבח ולצפות במה שאנו, ההורים, עושים. לא פעם ניסינו להוציא אותה מהמטבח בטענה שמסוכן שם, ונתקלנו בתגובה נעלבת של "אבל גם אני רוצה...". כאן נפלה ההחלטה שלוטם צריכה מטבח משלה. חיפשנו לקנות מטבח לילדים באתרי אינטרנט שונים, רובם הציעו מטבחים מפלסטיק, או מטבחים שהיו מצועצעים מידי לטעמנו, עד שראינו תכנית טלויזיה של שיפוץ רהיטים ישנים, ואמרנו "ננסה..."

באחת הפעמים שהלכתי לאסוף את לוטם מהגן, ראיתי ארונית ישנה מונחת על המדרכה. כבר מהאוטו ראיתי בדמיוני איך ייראה המטבח של לוטם. בקושי רב העמסתי את הארונית וחזרתי הביתה. התהליך היה מדהים ומהנה ועל אחת כמה וכמה התוצאה. מכאן, הדברים התחילו לרוץ... בכל פעם שלקחתי את לוטם לגן או בחזרה וראיתי גרוטאות בצד הדרך, הן כבר לא נראו אותו דבר. כל ארונית נראתה כמטבח וכל שידת מגירות נראתה כמכונת כביסה, הדימיון עבד שעות נוספות".

הרעיון מאחורי "מטבח ועוד", אומר ברגיג, "הוא ליצור צעצוע חדש מרהיט ישן, למחזר את הרהיט, לחדש ולרענן אותו ולהפוך אותו למוצר שימושי וחווייתי לילד. הרהיט הישן יכול להיות כזה שהלקוח מביא - היה לי לקוח שהביא שידה ישנה של סבתא שלו וביקש במיוחד לשמר את הצורה המקורית שלה, ויש לי הרבה רהיטים במלאי. הלקוח שותף מלא בתהליך התכנון, שהרי אין מי שמכיר טוב יותר את הצרכים והטעמים של הילד שלו, החל מהצורה והמבנה, ועד בחירת הצבעים. עיקרון נוסף הוא השימוש בעץ ולא בפלסטיק, כך המוצר עמיד ויציב לאורך שנים. גם בשלב הגימור אני משתדל שלא "להחליק" את העץ יותר מידי כדי לא להפוך אותו ל"סינתטי" ולהשאיר את המגע הטבעי של העץ".

מה ניתן לייצר?

"אמנם המוצר העיקרי הוא מטבחים, אך ה "ועוד.." מצביע על כך שאפשר בעצם ליצר כל דבר. בגדול - כל ארונית או שידה יכולה להפוך למטבח, למכונת כביסה, לשידת איפור, פינת רופא או כל רעיון שבו הדימיון והמציאות יכולים להיפגש באמצע".

מטבח לילדים. מהארוניות הישנות ניתן לייצר כמעט כל דבר (צילום: שחר ברגיג)
מטבח לילדים. מהארוניות הישנות ניתן לייצר כמעט כל דבר (צילום: שחר ברגיג)

מילה על בטיחות:

"באחד מתפקידי האחרונים הייתי ממונה ביטחון ובטיחות בגני ילדים של משרד החינוך, כך שהנושא קרוב מאוד לליבי. גם כשבניתי את המטבח הראשון ללוטם, זה היה הדבר שהוביל כיוון אותי בתהליך כולו .אני מקפיד על עיגול פינות, מגנטים ומנגנונים למניעת טריקת דלתות, מרווחים בין אובייקטים למניעת לכידת אצבעות, המוצרים נצבעים בצבעי אקריל ידידותיים לסביבה ומצופים בלכה על בסיס מים. חשוב לציין כמובן, שמי שניגש לייצר את הרהיט על פי הצילומים, חיב להיות בעל מיומנות בנגרות, וחשוב להיזהר.בכל זאת מדובר בעבודה שעלולה לפצוע.

טווחי המחירים?

מטבחים נעים סביב 700-1200 ש"ח, מכונת כביסה סביב 400-700 ש"ח, מיטה לבובה 150-250 ש"ח. במידה והלקוח מביא הרהיט הישן, מחיר המוצר מוזל בהתאם.

__________________________________________________________

עמוד הפייסבוק של 'מטבח ועוד':

https://www.facebook.com/mitbach.veod

מייל: mitbachveod@gmail.com