את כלי האוכל הישנים כבר למדנו איך לשדרג. ועכשיו, לכבוד החג, אפשר לאסוף את כל הסכו"ם הישן בבית. כל החלקים שכבר אינם חלק מסט, והם יושבים חסרי שימוש במגירה. כך תוכלו להכין מהם סט חדש, שיישמש אתכם כבר בראש השנה הקרוב. כל מה שתצטרכו הוא קצת פימו, ומעט סבלנות.

החומרים הדרושים:

  • פימו בצבעים שונים
  • כלי עזר: הטבעה, חיתוך וכו'
  • פימו נוזלי
  • סכו"ם מסטים שונים

יתרונו של הפימו, הוא שלאחר האפייה הוא הופך לחומר פלסטי לכל דבר: ניתן לשטוף אותו ולרחוץ אותו ללא בעיה (במדיח - רק אם אין חלקים שעלולים לנשור), והוא יחזיק מעמד לאורך זמן רב. שימו לב שלא כדאי למרוח לכה על הפימו, מכיוון שהיא לא תעמוד בשטיפות הרבות, ובכלל, לא כדאי לערבב לכה עם אוכל.

את הכלים המצופים יש לאפות לפי הוראות היצרן שעל גבי האריזה (לרוב בסביבות 100-130 מעלות, למשך 20-30 דקות), ולתת להם לנוח בתנור - לא לגעת בהם מיד בתום האפייה, מכיוון שהפימו מקבל את התקשותו הסופית לאחר הקירור, וחוץ מזה - הסכו''ם עלול להיות רותח.