עשרת דיברות אלו, יעזרו לכם להשיג גינה בריאה וחסכונית. ביצוע משולב של כל עשרת הדיברות והתאמתן לתנאים השוררים בגן חדש, כמו בגן קיים, ייאפשרו להשיג "נווה מדבר חסכוני במים".

1. תכנון ועיצוב: סוף מעשה במחשבה תחילה הוא המפתח עבור גינון חסכוני במים שיתאים לרצונות, לאקלים ולסביבה.,להקצאת המים וליכולת האחזקה.

2. בדיקות קרקע: ידיעת ההרכב המכני והכימי של הקרקע חשובה להחלטה האם יש לשפר, ואם כן כיצד, את כושר חלחול המים וקצבו, את תאחיזת המים, את התנאים למערכת שורשים עמוקה ומסועפת, ואת ההזנה והאוורור. ידיעת ההרכב המכני חשובה במיוחד כאשר מוסיפים קרקע "זרה" על הקרקע הקיימת. כמו כן, חשובה ידיעת עומק הקרקע, לחישוב מרווחי ההשקיה.

3. כללי היסוד להשקיה על פי צריכת המים של הצמח: א. מתן כמות מדוייקת לאתר מדוייק. ב. על כל צמח לקבל את הכמות הנדרשת על ידו (אנחנו מעוניינים בצמח רענן). ג. קביעת לוח הפעלה בהתאם.

תנאי מקרו-אקלים ומיקרו-אקלים, הזנה ועקות שונות, משפיעים על צריכת המים של הצמחים. יש לבקר את כמות ההשקיה בפועל על פי "שפת-הגוף של הצמח".

4. מערכת השקיה יעילה: עליה להיות מתוכננת ומופעלת על פי כללי היסוד שבסעיף הקודם, ובהתאם ייבחרו וייתוכננו מפזרי המים (ממטרות, מתזים, טפטפות). יש לאפשר מדידה כמותית מדוייקת (גם כאשר משקים על פי זמן) של הוצאת מים בפועל בהשוואה למתוכנן. רק כך נוכל לבקר תקלות אפשריות בתכנון, בתקינות הצנרת (נזילות), ובעקות הצמחים. יש להתאים את שיעור ההשקיה לסוג הקרקע.

5. איסוף מי נגר: יש לתכנן את הטופוגרפיה ולהכין את תשתית הגן לקליטת מירב מי הנגר בתוך שטח הגן: נגר מגשמים ומהשקיה היורדים על משטחים אטומים, וגם איסוף מי-מזגנים. במקום שהמים יעיקו על מערכות הניקוז בדרכם להיבלע בים, הם יעשירו את מי התהום ובדרך לשם יגדילו את רזרבת המים בקרקע לטובת הצמחים. ניתן כמובן, גם לאגום אותם לבריכת נוי להנאה ולהשקיה בקיץ.

6. שימוש במים שוליים: במקרים בהם קיימת אפשרות טכנולוגית ובטיחותית, רצוי להשקות במים שוליים: מי קולחין מטוהרים, מים דלוחים (מי מקלחות, כיורים ומכונות כביסה), או מים מליחים. זאת רק לאחר בדיקת השפעת השימוש בסוגי מים אלה על הצמחיה, הקרקע ומי התהום.

7. צמצום שטח המדשאה: דשא הוא צרכן המים הגדול ביותר בגן, בגלל החלק הנרחב שהוא מכסה בדרך כלל. רצוי לשאוף לתכנן מדשאה רק לשטחים בהם היא נדרשת לדריכה: ספורט, משחק ובילוי. ביתר שטח הגן נמצא פתרונות אחרים, כגון: משטחי מדרך מוצלים (ריצופים, חיפויים), חורשות, שיחים וצמחי כיסוי חסכוניים במים.

8. בחירת צמחים מתאימה: יש לבחור צמחים חסכני מים המתאימים לאקלים ולקרקע הגן. העדר התאמה יגרום לרגישות יתר, לעקות אקלים, לסביבה מודרנית (זיהום אוויר, פגיעה מכנית מאנשים ורכב), למחסור בהזנה, למחלות ולמזיקים. צמח סובל דורש טיפול מסור ועתיר אחזקה, השקיה מרובה ותוספת חומרי הזנה.

9. חיפוי קרקע: חיפוי קרקע מונע טמפרטורות קיצוניות (חום/קור) בפני הקרקע, ולכן מעודד גידול שורשים. כתוצאה מכך, קליטת המים והמינרלים טובה יותר. כמו כן, פוחתת יצירת קרום על פני הקרקע כתוצאה מהמטרה או גשם, לכן חידור המים והגזים טוב יותר, ומכאן פחות נגר מים וסחף קרקע. הרווח הוא יותר מים זמינים לצמחים. בנוסף, חיפוי אורגני יעשיר את הקרקעות העניות.

10. אחזקה מתאימה: הדברת עשבים רעים, הזנה ברמה מצומצמת, שתילה במרווחים מתאימים למין, וכל טיפול נוסף לשיפור תנאי גידול הצמח ישפרו את מראהו ללא צורך בתוספת מיותרת של מים. כמובן שצריך גם לדאוג לתקינות מערכת ההשקיה ולתיפעולה הנכון.