ראש השנה כבר ממש מעבר לפינה וההכנות לקראתו בעיצומן. חלקינו מתארחים, חלקינו מארחים, חלקנו שולחים ברכות בסמס וחלקינו טורחים וקונים כרטיסי ברכה ייעודיים. למי שרוצה להכין לבד את ברכות ה"שנה טובה", למי שרוצה להכין כרטיסי אירוח לקישוט שולחן החג ואפילו למי שרוצה להוסיף את סממני החג לאביזרים שונים בצורה מקורית, הכנתי הדרכה קצרה ופשוטה ליצירת חותמות, שגם הילדים יוכלו לקחת בה חלק.

>> עוד מעדיה: דבר אלי בפרחים

החומרים הדרושים:

להכנת החותמות נזדקק לחתיכות סול (אפשר להשתמש בשאריות). הסול קיים בעוביים שונים, והפעם כדאי לבחור בסול העבה ביותר. אם לא מוצאים סול עבה, אפשר להשתמש בכמה שכבות סול מודבקות זו לזו. נרצה גם חתיכת קאפה (לוח מוקצף מצופה בנייר, ניתן למצוא בחנויות יצירה ובחנויות לציוד משרדי), סכין גרפיקאים, עיפרון, דבק (דבק חם או דבק נוזלי חזק), דיו לחותמות או צבעי אקריל/גואש, הדפסה של סממני החג ונייר קופי.

עוד רעיונות לחגים:

הוראות הכנה:

1. מי שיודע ויכול לצייר ביד חופשית, יכול לצייר ישירות על הסול עם עיפרון, מי שלא התברך בכישרון ציור, יכול להדפיס מהמחשב איור של אחד מסממני החג הרצויים, ולהעתיק אותו אל הסול בעזרת ציור מעל נייר קופי. אין צורך בציור מלא, אלא בקווי המתאר.

2. בעזרת סכין גרפיקאים, נעבור על קווי המתאר של הציור. רצוי להחליף את הסכין לפני התחלת החיתוך - סכין קהה תקשה על החיתוך. במידה ולא החלפתם את הסכין, עברו על קוי המתאר באיטיות תוך הקפדה על איזורים עגולים או פינתיים מאוד. הפכו את הסול ועברו על סימני החיתוך גם מהצד האחורי, על מנת לשחרר את הסול שלא נחתך היטב. ניתן להשתמש גם במספרי גזירה לציפורניים במקום בסכין גרפיקאים, הכל תלוי במיומנות המוטורית שלכם. שימו לב שלאחר החיתוך צד אחד יראה נקי יותר מבחינת החיתוך לעומת הצד השני, זה יהיה חשוב בשלב הבא, במהלך הדבקת החותמת.

3. בעזרת סכין יפנית, חתכו חתיכות קאפה כך שתתאמנה לגודל הסול שחתכתם. רצוי למדוד ולחתוך בעזרת סרגל, כך שיווצרו לכם ריבועים/מלבנים ישרים ותתאפשר החתמה סימטרית בהמשך. הדביקו את הסמל שחתכתם מסול אל חתיכת הקאפה, והקפידו להדביק את הסול כך שהצד החתוך בצורה נקייה יותר (ללא שפיצים מוזרים) יהיה כלפי מעלה, והצד הפחות נקי יודבק אל הקאפה. כדאי להעזר בפינצטה ישנה לצורך הדבקת חלקים קטנים, אך שימו לב לא ללחוץ חזק עם הפינצטה על הסול - היא עלולה להשאיר סימנים על הסול, מה שעלול לפגום באיכות החותמת שלכם. לאחר ההדבקה, הניחו לייבוש.

4. צבעו את החותמת בעזרת צבע גואש ומכחול, או דיו לחותמות. במידה ומשתמשים בדיו, צריך לשפשף את כרית הדיו על הסול על מנת שייספוג את הצבע.

5. כעת החתימו דף לבן בעזרת החותמת, והשאירו אותה כפי שהיא. החזיקו את החותמת, ומבלי להזיז אותה עברו בעיפרון סביב שולי הקאפה ליצירת מסגרת. הרימו את החותמת, וכעת יש לכם על הדף הלבן החתמה, וסביבה מסגרת בעיפרון.

6. גזרו את המסגרת שיצרתם.

7. כעת הדביקו את ההחתמה שגזרתם על גב החותמת. שימו לב שאתם מדביקים את חתיכת הנייר בהתאם לכיוון החותמת למטה. מאחר והקאפה אינה שקופה וקשה לראות היכן בדיוק נמצאת החותמת, ההחתמה שאתם מדביקים כעת, תקל עליכם לכוון את ההחתמות העתידיות שלכם. זהו, החותמת שלכם מוכנה לשימוש. תוכלו ליצור מספר חותמות שונות בעזרת טכניקה זו.

8. אחרי שהחותמת מוכנה: שני רעיונות לשימוש בה - כרטיס "שנה טובה" שנוצר על ידי שימוש בצבע אקרילי על החותמות שלנו, וכרטיס שנה טובה שנוצר על ידי שימוש בכרית דיו בצבע לבן על בריסטול כהה.

את ההחתמות האלו ניתן לעשות גם על מוצרי טקסטיל, עץ וכמעט כל חומר העולה על דעתכם.

שנה טובה והחתמה נעימה (צילום: עדיה ברקוביץ')
שנה טובה והחתמה נעימה (צילום: עדיה ברקוביץ')

_______________________________________________________

>> בואו להיות חברים של עדיה בפייסבוק