סתימה בכיור היא עסק ריחני ולא נעים במיוחד. כולנו משתדלים לשמור על הכיור נקי כדי להמנע מבעיות שכאלו, אבל לפעמים, למרות המאמצים, יש צורך בניקוי חלקי הכיור הפנימיים יותר מהלכלוך הסורר שבכל זאת הצליח לחדור פנימה. טיפ קטן, כדי להפחית אותו עוד יותר: השתמשו תמיד במסננת המותאמת לגודל פתח הכיור. זה מפחית את הלכלוך והצורך בפתיחת סתימות במידה רבה מאוד. וגם: מונע כניסת מזיקים קטנים למיניהם השוכנים בביוב.

אם כן, לעבודה:

1. נלבש כפפות גומי (מומלץ).

2. מקמו דלי או קערה מתחת לסיפון.

3. במידה ומדובר בסיפון רגיל יש לפתוח ראשית את הפקק התחתון שלו (הפקק מלא מים. שימו לב: יש גומייה בתוכו וחשוב שלא תאבד), ולאחר מכן לפתוח את האומים המחברים את הסיפון אל הכיור ואל צנרת הביוב (גם מתחת לאומים יש גומיות, נא לא לאבד אותן).

4. נתקו את החלק העליון של הסיפון מהכיור על ידי פתיחת בורג שנמצא במרכז הרשת שבכיור.

5. נקו את כל חלקי הסיפון על ידי העברת מקל או מברג. מומלץ לשטוף במים רותחים עם סבון כלים על מנת להסיר את כל השומן.

6. הרכיבו את הכל בחזרה, הסדר הוא הפוך לסדר הפירוק. לא לשכוח להרכיב את הגומיות בחזרה למקומן המקורי.

7. את כל הפסולת שהוצאתם מהסיפון יש לזרוק לפח האשפה ולא לצנרת הביוב.

8. לאחר שהרכבנו הכל חזרה, יש לוודא כי אין נזילה. במידה וישנה, יש להדק את האומים או המכסה

9. במידה ומדובר בסיפון שרשורי יש לפעול לפי אותם שלבים, ללא החלק של פתיחת הפקק התחתון.

יש לכם טיפים נוספים? הוסיפו אותם כטוקבק או פוסטבק

סרטונים נוספים בסדרה: