הטכנולוגיה הלבישה היא אחד הטרנדים החמים והמתפתחים היום בעולם. החיבור בין חיישן, תוכנה, תקשורת אלחוטית ומסכים זעירים מאפשר לקרב את הטכנולוגיה ויישומיה השונים למרחק נגיעה, צמוד לגוף. אחד מאביזרי הלבוש היותר פופולאריים בתחום הוא השעון החכם. זה של pebble למשל, היה הפרויקט המצליח ביותר בקיקסטארטר ב-2013. אלא שמרבית השעונים החכמים מתאפיינים בלוק היי-טקי ונראים כגאדג'ט זעיר.

לעומתם, "מודיליאן", מיזם ישראלי חדש שעלה לאתר מימון ההמונים "אינדיגוגו", מציע חידוש: הנגשת הטכנולוגיה המתקדמת גם למי ששומר אמונים לשעון הקלאסי, בעל רצועת עור משובח ובית ייצור יוקרתי, זה שעדיין משמש כסמל סטטוס בקרב קהלים מבוססים.

"מודיליאן" הוא אבזם חכם שמתלבש על רצועת השעון הקיימת (כרגע הוא מוצע לקנייה עם רצועת עור איכותית), ומעביר למי שעונד אותו התראות דיסקרטיות מהסמארטפון, בעזרת רטט. הוא פונה לפלח שוק מדויק: אנשים ממעמד בינוני גבוה, לרוב גברים, שאורח חייהם כולל פגישות עסקים. בעולם, שלא כמו בארץ, שליפת טלפון באמצע פגישה נחשבת לגסות רוח, והאבזם החכם מאפשר להישאר בקשר דיסקרטי עם המכשיר, מבלי להפר את נורמות ההתנהגות וכללי הנימוס המקובלים.
האבזם החכם מתלבש על כל רצועת שעון (צילום: Modillian)
האבזם החכם מתלבש על כל רצועת שעון (צילום: Modillian)

איך זה עובד? בעזרת טכנולוגיית Bluetooth מתקשר האבזם עם אפליקציה ייעודית, המתאימה לטלפונים חכמים מבוססי מערכת הפעלה אנדרואיד. דרך האפליקציה ניתן לקבוע בפשטות אילו התראות יתקבלו: שיחות נכנסות או אולי שיחה אחת חשובה במיוחד, הודעות טקסט, הודעות מייל, אירועים, תזכורת טיימר וגם מצב טעינה נמוך של הסוללה. סוגי רטט שונים מאפשרים להבחין בין ההתראות.

ערן ראובני, אחד משני היזמים של "מודיליאן", מספר שהרעיון נולד מתוך שני תחומי עניין אישיים – שעונים מכניים וגאדג'טים. ראובני, מהנדס תעשייה וניהול בהכשרתו, שהיה שותף להקמתה של חברת תוכנה מצליחה בארץ, חיפש שותף לפיתוח הטכנולוגי. את גלעד קירשנבאום, מהנדס אלקטרוניקה, הכיר דרך חבר.

המעצבים נעם טננבאום ואיציק חזן ליוו את האבזם משלב הפיתוח הרעיוני, דרך התכנון ועד לעיצובו הסופי. האתגר, הם מספרים, היה ליצור מוצר שישדר תחושה של גאדג'ט חכם בלי להיראות טכני מדי, ומעל לכל – שיתפקד כאבזם לכל דבר.

טננבאום וחזן, שכותבים כאן בערוץ העיצוב של Xnet את הבלוג "שפיץ", עובדים יחד כבר 20 שנה. בין עבודותיהם הבולטות: כוס הזכוכית הממותגת של "קוקה קולה" לאולימפיאדת לונדון, מכשירי "אפיליידי", הסיגריה האלקטרונית "NEO" ומטען זעיר לסמארטפונים, שזכה השנה בפרס בתערוכת החדשנות הבינלאומית CES.

>> חידושים מחזית עולם העיצוב: הבגדים והתכשיטים שישנו את חיינו