ידעתם שתשעה מתוך עשרת הפסלים הגבוהים ביותר בעולם נמצאים באסיה? ושפסל החירות בניו יורק לא כלול אפילו ברשימת 20 הראשונים? ובכן,אלה העובדות. הפסל השני בגובהו בעולם נמצא בבורמה (מיאנמר), קוראים לו "לאייקיון סטקייאר" (Laykyun Setkyar), וגובהו 116 מטר. הפסל היחיד שגבוה ממנו, לעת עתה, נמצא בעיר הסינית לושאן. קוראים לו"ספרינג טמפל בודהה" (Spring Temple Budahh), וגובהו 128 מטרים. אך שניהם עומדים להתגמד בקרוב אל מול "גארודה-וישנו-קנקאנה" (Garuda Wisnu Kencana), פסל גרנדיוזי שנבנה בימים אלה באינדונזיה. הואיוקדש לאל ההינדי וישנו (WISNU) ובת הלוויה שלו, הציפור המיתולוגיתגארודה“ (GARUDA).וישנו הוא אחד האלים החשובים בהינדואיזם, שומר היקום ומעשה הבריאה.

מספר 2 בעולם: לאייקיון במיאנמר. באדיבות הבלוג וורלדס-רליג'ין-אדיוקייטור

הגבוה מכולם לעת עתה: ספרינג-טמפל-בודהה. באדיבות הבלוג מארקוסאן

הפסל עומד להיבנות בפארק לאומי העונה לאותו השם, Garuda Wisnu Kencana, בקצה הדרומי של האי באלי, כ-15 דקות נסיעה משדה התעופה הבינלאומי נאגורה ראי. הפרויקט השנוי במחלוקת החל כבר לפני 16 שנה, והופסק פעמים רבות, אולם לפני מספר שבועות הוכרז באופן רשמי כי יימשך ויסתיים ב-2015. חלקים שונים ונפרדים של הפסל, כמו חצי גופו וידיו של וישנו וכן הציפור גארודה, כבר נבנו והועמדו באופן זמני באזורים שונים של הפארק. בחודשים הבאים הם יחוברו להם יחדיו כדי ליצור את הפסל, שייראה למרחוק - עד 20 קילומטרים ממנו.המבקרים יוכלו לעלות במעלה הפסל והיכנס אל תוך ה"חזה" שלו, שם יחכה להם נוף פנורמי של באלי.

חצי וישנו: מחכה להרכבה. באדיבות הבלוג באליג'אק

וישנו מזווית קדמית. באדיבות האתר באבליוס

הידיים של וישנו: גם הן מחכות. באדיבות האתר באליסוקאנאטור

גארודה: ציפור מיתולוגית. באדיבות הבלוג מאה דברים לעשות בבאלי

אין ספק שגארודה-וישנו מסוגל להפוך את האזור למוקד תיירות בינלאומי. כבר עכשיו מדובר באתר פופולרי שאליו מגיעים כ-3,000 תיירים מדי יום, שבו נערכות גם חתונות נוצצות של המעמד הגבוה, קונצרטים ואירועים רמי דרג. להקת הרוק הבריטית "איירון מיידן" הופיעה פה לפני כמה שנים, אבל אירוע שריתק קצת יותר אנשים - תחרות מיס עולם האחרונה - התקיים בדיוק כאן.

כאן עושים חתונות: אחד הגנים של גארודה-וישנו. באדיבות הבלוג מאה דברים לעשות בבאלי

כך נראית חתונה בפארק. באדיבות הבלוג חתונות באלי

בעיצובו ובבנייתו של הפסל הנודע ביותר באינדונזיה, ניומאן נוארטה (Nyoman Nuarta), יישפכו לפרויקט המאסיבי יותר מ-4,000 טונות של נחושת ופליז (סגסוגת המורכבת מנחושת ומאבץ), שירכיבו את דמותו של האל בעודו רכוב על גבה של גארודה, שתפרוש כנפיה לקוטר של 64 מטרים. הפסל עצמו, יחד עם מבנה המעמד שלו, יגיע לגובה מדהים של כ-150 מטרים. לשם השוואה, גובהו של פסל החירות הוא רק 93 מטרים.

ניומאן נוארטה: הפסל מאחורי הענק. באדיבות האתר קומפאס

כך ייראה הפסל הענק. באדיבות הבלוג גארודה פאריויסאטה

הפועלים עובדים על ראשו של וישנו. באדיבות הג'קארטה פוסט

עבודת הפיסול עצמה אינה מתבצעת בבאלי, אלא בסטודיו של נוארטה, בעיירה הררית בג'אווה המערבית. על המגה-פרויקט עובדים כ-200 פועלים, אומנים ומעצבים. בסופו של דבר יידרשו כ-400 משאיות כדי להעביר את חלקיו השונים של הפסל מהרי ג'אווה לאי באלי. עבודת ההרכבה עתידה לעלות יותר מהפסל עצמו: כ- 14 מיליון דולר.