במסגרת סדרת הכתבות שבהן אנחנו מביאים לכם דירות שעוצבו בידי דייריהן – לא מעצבים מקצועיים, ולא בסכומים נכבדים – נבקר היום ביפו, בדירה שכורה ששטחה 50 מ''ר. כבר שלוש שנים גרים בה טלי וחגי, הוא הייטקיסט וסטודנט למדעי החברה והיא מנהלת שיווק ומכירות בענף האופנה. לאט לאט ובתשומת לב עיצבו בה פינה אחר פינה: "למרות שזו דירה שכורה", אומרת טלי, "היה לנו חשוב להרגיש בבית וליצור סביבה שכיף לחזור אליה בסופו של כל יום". את עלות התהליך ההדרגתי הם מעריכים בכ-15 אלף שקלים. רשות הדיבור לטלי:

"כשנכנסנו לדירה היא היתה ריקה, וכך יכולנו לשחק עם החלל הגדול (יחסית) של הסלון. מכיוון שהמטבח פונה לסלון היה צורך להפריד בצורה ויזואלית בין החללים. כדי ליצור את ההפרדה הזו בחרנו לצמצם את שטח הסלון ולהציב את הספה דווקא במרכז החדר, בקו שבין החלונות הגדולים. כשיושבים על הספה המטבח נמצא מאחור ואינו מושך תשומת לב. כך גם הוגדר מקום לשולחן האוכל, שאותו הצמדנו לקיר ליד המקרר.

על הקיר מעל פינת האוכל תלינו שני מדפים קטנים בגוון העץ של השולחן, שעשינו ממדף ארוך של 'איקאה' שניסרנו לשניים. בין המדפים תלינו תמונות שצילמתי. כדי שלא להעמיס על הפינה החלטנו לוותר על כסאות ולהשתמש בשרפרפים, שלא תופסים הרבה מקום. מדבקת הקיר של מגדל שלום היא מחווה לסגנון הבאוהאוס התל אביבי, שחגי מאוד אוהב.

הספה מוקמה במרכז החלל כדי להפריד בין האזורים השונים (צילום: טל ניסים )
הספה מוקמה במרכז החלל כדי להפריד בין האזורים השונים (צילום: טל ניסים )

מכיוון שחגי סטודנט היה צורך בפינת עבודה, שאותה החלטנו לעצב בשחור ולבן (כמו כל הקיר הזה), עם ריהוט בסיסי מ'איקאה'. המדפים שולבו בזווית האחד מעל השני, כל אחד על קיר אחר. את הפינה משלימים מדף צר ושחור שעליו אביזרי משרד, ותמונה פרי מכחולו של צייר רחוב בנמל תל אביב. בין פינת העבודה לפינת האוכל תלויים לוח מגנטי שעליו זכרונות ופיציפקעס שאספנו, וסדרה של שלוש תמונות שצילמתי בחופי אוסטרליה.

בגלל ריבוי הריהוט מ'איקאה' החלטנו לשלב בסלון כמה פריטים שישברו את המונופול השוודי: ארגז עץ עם מראה מעט וינטג'י ('הרמוניה לבית') מוקם מתחת לטלוויזיה ומשמש גם לאחסון. מדבקת קיר אדומה של ענף עם ציפורים משמשת רקע לענפי הבמבוק החיים שגדלו והתפרסו להם כלפי מעלה. צילום מחווה לאלבום 'Abbey road' של הביטלס, שהיה ההזמנה לחתונה שלנו (צילמה נטלי שור), מוסגר במסגרת ירוקה ('fox home'), כצבע עטיפת האלבום המקורי, שנמצא על המדף התחתון. לצד הספה מוקם שולחן קפה קטן וישן. שני ההדומים, שמשמשים גם להנחת רגליים וגם כשולחנות קטנים בעת הצורך, נקנו ב'איקאה' אבל הריפוד שלהם הוחלף לבד חזק יותר וצבע כהה יותר.

איזור הכניסה לדירה נותר מוזנח, עד שלפני כחצי שנה החלטתי שגם לי מגיעה פינת עבודה. רציתי שולחן צר, שלא יחסום את הכניסה. פלטת עץ ושידת המגירות פורקו משולחן ישן ונלקחו לנגר כדי שיתאים אותם למידות הרצויות. הפלטה כוסתה בטפט לבן ונוספו לה רגליים ('איקאה'). את שידת המגירות שידרגתי עם תוספת של גלגלים ו'וואשי טייפ' בצבע זהב, שעוטף אותה כדי לכסות על הפגמים של העץ.

  (צילום: טל ניסים )

כדי לייחד את הפינה ולהפריד אותה משאר חלקי המסדרון צבענו את קטע הקיר בלילך, אך האתגר הגדול היה התאורה, מאחר שאין נקודת חשמל במסדרון וזהו החלל החשוך ביותר בבית. הפתרון הראשוני כלל כבל מאריך מחדר השינה, ובגלל שרציתי תאורה חזקה שתאיר את כל השולחן אבל תהיה גם חלק אינטגרלי מהעיצוב, נזכרתי בכבלי חשמל צבעוניים שראיתי פעם בחנות לגופי תאורה. חיפוש בחנויות אחר כבלים וגוף תאורה מתאים לא נחל הרבה הצלחה, ועברתי לרשת, שם מצאתי חברה אנגלית שמוכרת מבחר גדול ואיכותי של כבלים. לאחר שהגיעו לארץ רכשנו בנחלת בנימין את שאר החלקים – בתי נורה, מפסקים והנורות עצמן. מכיוון שהתקרה בחלק זה של הדירה היא תקרת גבס, היה צורך לתלות את המנורות מהקיר. קדחנו חורים בתומכי מדף סטנדרטיים, והעברנו בהם את הכבלים. את מלאכת חיבור של כל החלקים עישנו בעצמנו בהדרכת חשמלאי, ומבחינתנו זה היה שיאו של תהליך היצירה.

אחרי מיקום התאורה (ובדיקה שהכל תקין), הזמנתי מבית מלאכה אותיות שיוצרות את הכיתוב Enjoy LIFE. כבלי החשמל התגלו כשימושיים גם כמחזיקים לתמונות, ומדבקת וואשי טייפ בצורת שפירית (שנוצרה בסדנה של איריס פוגל בן חמו), מוסיפה צבעוניות וחן לפינה.

דגש על כלי קרמיקה ייחודיים בחדר רחצה סטנדרטי (צילום: טל ניסים )
דגש על כלי קרמיקה ייחודיים בחדר רחצה סטנדרטי (צילום: טל ניסים )

חדר האמבטיה הרחב הוא אחד מיתרונותיה של הדירה. החלטנו לא להשקיע בו הרבה, וליהנות מתחושת המרחב והלובן שלו. הוספנו ארונית עץ קטנה ('הום סנטר') כדי שיהיה לנו מקום אחסון נוסף, ושמנו דגש על כלי קרמיקה ייחודיים, שנעשו בהזמנה אישית (ב'קרניקה', שיצרה גם את קערת הפירות בסלון).

חדר השינה הוא האקלקטי מבין החללים. השידות שליד המיטה, שהיו בגווני כחול עד לפני חודשיים, נצבעו לבן ונוספו להן ידיות חדשות (שוק הפשפשים). השידה שמתחת לטלוויזיה נרכשה בהום סנטר והיא בעלת גוון סגלגל שמשתלב עם צבען הסגול של מגירות ארון הבגדים. שידת העץ הכתומה בפינת החדר מחכה עדיין לשדרוג שלה. מכיון שהחלון בחדר הוא חלון של ממ"ד, יצרנו וילון מבד ריפוד ('איקאה') שהוצמד עם סקוטש לחלקו העליון של החלון. הקירות קושטו ביצירות שלי ובמדבקות שנרכשו ב-'4make'. בפינה אחרת בחדר סדרה של שלושה צילומים מטיולים משותפים בצפון הארץ, שהודפסו על קנבס.

מדבקות, צילומים ויצירות של הדיירת (צילום: טל ניסים )
מדבקות, צילומים ויצירות של הדיירת (צילום: טל ניסים )

לא היה לנו חזון שלם וקוהרנטי לעיצוב. התחשבנו האחד ברצונות השני, וברצון המשותף שלנו שהבית ייצג אותנו. הצרכים שלנו משתנים כל הזמן, ולכן הגיוני שגם סביבת המגורים תהיה דינמית ותתאים את עצמה לשינויים".

עוד דירות שכורות בתקציב קטן:

>> איך נראית דירה קטנה של זוג צעיר ברמת גן?

>> לא לפחד מצבע ולאזן בין אספנות לבררנות: טיפים לעיצוב דירה שכורה