מרכיבים (2 מנות, 244 קלוריות למנה)

  • 1/2 כוס חלב 1%
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כף קפה נמס מגורען
  • 6 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף ליקר קפה
  • 3 חלבוני ביצה

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מכניסים לסיר את החלב, הקורנפלור, גרגירי הקפה ו-2 כפות סוכר. מניחים על האש קטנה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהנוזל מתגבש למרקם קרמי.

3. מסירים את הסיר מהאש, ותוך כדי ערבוב מוסיפים את תמצית הווניל והליקר אל הקרם. משאירים לקירור, עד שהקרם מגיע לטמפרטורת החדר, כ-20 דקות.

4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים תוך הוספה הדרגתית של 4 כפות סוכר, עד לקבלת קצף יציב.

5. מוסיפים 1/4 מכמות הקצף אל הקרם, ומערבבים פנימה בתנועות קיפול. מוסיפים את יתר הקצף אל הבלילה בהדרגה, ותוך כדי קיפול הקצף אל הקרם.

6. משמנים 2 תבניות סופלה 7.5, מפזרים על התבניות המשומנות מעט סוכר (פיזור הסוכר גורם לסופלה להיאחז בדפנות ולתפוח תוך כדי האפייה). יוצקים את התערובת באופן שווה לשתי התבניות.

7. מכניסים לתנור שחומם מראש, למשך 15 דקות או עד להזהבה.

8. מגישים חם.