מיוני, ולמשך כל הקיץ, תחזור ירושלים לקרוא לקהל שוחרי תרבות מרחבי הארץ, עם אירועי "עונת התרבות בירושלים". אחת האטרקציות המרכזיות תהיה הפרויקט האחרון והמדובר של המעצב הבריטי-ישראלי רון ארד "720 מעלות (curtain call)": לא פחות מ-5,600 חוטי סיליקון שתלויים מגובה שמונה מטרים ויוצרים עיגול מושלם - מסך דיגיטלי להקרנות שונות. חלל ההופעות הזמני שעיצב ארד לתיאטרון "ראונד-האוס" בלונדון, וזכה להצלחה רבה, יוצב בגן האמנות במוזיאון ישראל למשך שלושה שבועות, מאמצע אוגוסט.

על וילון הסיליקון יוקרנו יצירות וידאו של אמנים מהארץ והעולם, ביניהם כריסטיאן מרקלי, דייויד שירגלי, אורי גרשט ומאט קולישו. הצופים יוזמנו להביט בו מבחוץ, מהגן, אבל גם לצעוד אליו, לחצות אותו ולעבור לצידו השני. האירוע יהיה פתוח ערב ערב (מלבד ששי) והיצירות יוקרנו בלופ חוזר בן שעה. בכל ערב תתקיים בו גם הופעה מיוחדת, ובר זמני שיוקם בגן יספק את מאוויי השתייה של האורחים.

כך הוא הוקם:

וכך זה נראה מבפנים:

''פסטיבל בבית''

למשך שלושה ימים בתחילת יולי יתקיימו אירועי תיאטרון, מוזיקה ומחול בעשרה בתים ירושלמיים (פרטיים ואחרים), שפותחים את דלתותיהם לאמנים ולקהל. כל המופעים במסגרת "פסטיבל בבית" עושים שימוש ומתייחסים לחלל שבתוכו הם מתרחשים. הייחוד הוא לא רק במקום אלא גם באינטימיות המתקבלת, בגלל הקרבה בין הקהל למופיעים. בין השאר ניתן יהיה לראות קבוצת מחול של גברים חרדים בתוך בית כנסת, מקהלת נשים דו לשונית שתשיר בביתו של שייח' סופי, תסכית גנוז של יהודה עמיחי שמביימת בתו ויוצג בתוך חדר בבית מלון, את יעל דקלבאום במופע מיוחד עם "הפונדקאים" ואת שפרה קורנפלד שחוזרת לישיבה שבין קירותיה חייתה - הרקע לספרה הראשון.

  (צילום: ניקיטה פבלוב)

>> לכתבה על הבתים היפהפיים שאירחו את ''פסטיבל בבית'' בשנה שעברה (למשל, בתמונה כאן למעלה) - לחצו כאן.

אמנית העונה - המאיירת גבריאלה ברוך

איור של גבריאלה ברוך (איור: גבריאלה ברוך)
איור של גבריאלה ברוך (איור: גבריאלה ברוך)

ל"אמנית העונה" נבחרה המאיירת גבריאלה ברוך. יומן מסע מאויר שלה יפוזר בנקודות שונות ברחבי העיר. ברוך היא בוגרת טרייה של בצלאל, נבחרה לאחת מ-51 המאיירים המוכשרים של שנת 2011 על ידי מגזין CMYK, והגיעה למקום השלישי בתחרות ע"ש ריצ'רד סולמון לאמנים פורצי דרך לשנת 2011. בשבועות האחרונים שוטטה בירושלים עם ספר הסקיצות שלה, והתוצאה היא יומן מסע שמצטרף למסורת ארוכה של יומנים כאלה שנכתבו על העיר באלפי שנותיה. את האיורים אפשר יהיה למצוא בספר מודפס, בפורמט דיגיטלי וגם על לוחות המודעות ותחנות האוטובוס בעיר.

תקציב 2012 של עונת התרבות הוא 12 מיליון שקלים, בתמיכת קרן "שוסטרמן ישראל", עיריית ירושלים, הרשות לפיתוח ירושלים וקרן ירושלים, לצד קרנות ותורמים פרטיים נוספים. המנהל האמנותי של האירועים הוא איתי מאוטנר והמנכ"לית -נעמי בלוך פורטיס. "הקו האוצרותי שלנו מבקש לחקור מה קורה כאשר תרבות מצוינת פוגשת את העיר המרתקת בעולם", אומר מאוטנר. "העיר הסבוכה מהווה קרקע פורייה לשורה ארוכה של יוצרים. עונת התרבות מבקשת לתת לכל אלה ביטוי אמיתי, צבעוני ורב גוני".

עוד באירועים המתוכננים: "בדרך לשלם" – אמנים ואנשי רוח במסע עלייה לרגל לירושלים; שוק תרבות במחנה יהודה; פסטיבל לאמנות ציבורית חדשה; לילה של אמנות רב תחומית במוזיאון ישראל; "מפגש פסגה" של קולקטיבים לאמנות; 24 שעות של מוסיקה מקודשת ועוד.

>> לכל האירועים ולפרטים נוספים לחצו כאן.