פרי האננס אינו רק מאכל טרופי אהוב ובריא כאן, באיים הפיליפיניים. מאז ומתמיד היה לו מקום של כבוד כאריג לבגדים רשמיים, בעיקר לאנשים מבוגרים, דוגמת ה"בארונג טאגאלוג" הפיליפיני - בגד מסורתי, מכובד ועתיק, שעד היום נהוג ללבוש בחתונות ובאירועים תרבותיים.

הבארונג טאגאלוג, עשוי אריגי אננס. צילום: באדיבות אתר "בארונג זה אנחנו"

בשנים האחרונות החל האננס לתפוס את מקומו גם באופנה טרנדית, בעיקר הודות לניסוייה של מעצבת פיליפינית שנקראת לולו טאן-גאן. היא, דרך אגב, נשואה לישראלי יוסי גואטה, אחד ממומחי הביטחון הנודעים ביותר באיים, בעל חברות אבטחה ומודיעין עסקי הפרושות ברחבי המדינה.

לולו טאן-גאן. צילום: באדיבות "טאן-גאן"

טאן-גאן, מעצבת נודעת המוכרת בעיקר בזכות סריגים בהשראה טרופית, הוקסמה תמיד מהאננס, אך היא רצתה לייצר ממנו משהו חדש, שונה לחלוטין, רחוק ככל האפשר מהביגוד המסורתי של פעם. כך יצא שהאינסטינקטים היצירתיים שלה דחפו אותה לעצב בגדים יום-יומיים, מודרניים, שעשויים מאריגי אננס. "רצינו לתת לאריג את אותה פרקטיות ורלבנטיות של סריגים", אומרת טאן-גאן, שמבצעת בעצמה את כל התהליך המפרך של הפיכת האננס לאריג מוכן לעיצוב, בעבודת יד.

"עדיין לא מצאתי חותך מקצועי שיכול ממש לעבוד עם גרעיני האננס העדינים", היא אומרת. "רוב החותכים מורגלים לחיתוך מהיר כפי שנעשה במפעל". ואכן, מדובר בתהליך ידני ודקדקני, שבו האננס נחתך באיטיות ובזהירות לאורך קווי המתאר הטבעיים של האריג.

גלימה עשויה עבודת יד, מאננס. צילום: באדיבות "טאן-גאן"

עוד גלימה מאננס. צילום: תודות לחברת "טאן-גאן"

המעצבת, שהצליחה להפוך את האננס לפריט לבוש יומיומי, מציגה בקולקציה האחרונה אביזרי לבוש "אננסיים" שניתן להוסיף כמעט לכל פריט, כמו גלימות, צעיפים ווסטים. טאן-גאן לא נחה לרגע, מתברר, ועכשיו היא מנסה לכבוש יעד שאפתני למדי: לקדם את האננס כאריג פיליפיני אייקוני בכל רחבי העולם - סוג של תרומה תרבותית לעולם. יום אחד, כל האננס הזה יהיה שלה. עד אז, אפשר ליהנות מהתמונות.

וסט מאננס. צילום: באדיבות "טאן-גאן"

גם זה וסט מאננס. צילום: באדיבות "טאן-גאן"