אין על מאפין אוורירי ונימוח, לצד הקפה של הבוקר, או הקפה של ארבע. ואין על מאפין שכזה, בעיקר שהוא דל שומן, ועדיין טעים מאוד. את מאפין הקפה הזה אפשר להכין תוך פחות מעשר דקות. שווה את ההשקעה, ומעלה חיוך על השפתיים.

מרכיבים (ל-11 מאפינים, 133 קלוריות ליחידה)

  • 1 ביצה
  • 2 חלבוני ביצה
  • 1/2 כוס חלב (120 מ"ל)
  • 1/2 כוס רוויון (120 מ"ל)
  • 2 כפיות תמצית וניל (10 מ"ל)
  • 2 כפיות אבקת קקאו איכותי (10 גרם)
  • 2 כפות קפה אינסטנט (קפה מגורען)
  • 3/4 כוסות קמח לבן (105 גרם)
  • 3/4 כוסות קמח מלא (105 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)
  • 2 כפיות אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כפית סוכר

הוראות הכנה

1. ערבבו בקערה את הביצה, חלבוני הביצה, החלב, הרוויון, ותמצית הווניל.

2. בקערה נפרדת ערבבו את יתר המרכיבים היבשים. הוסיפו את המרכיבים הרטובים אל היבשים, וערבבו היטב עד לקבלת בלילה הומוגנית.

3. שיפכו את בלילה אל שקעי תבנית מאפין, עד 3/4 גובה השקעים. בקערית קטנה, ערבבו כפית סוכר, וכפית קינמון. פזרו את האבקה מעל לבלילת המאפין.

4. אפו בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס. למשך כ- 15-20 דקות, או עד שאפשר לנעוץ קיסם במאפין, והקיסם יוצא יבש.