אחרי חודשים ארוכים מגיע היום מאבק הרופאים לקו הסיום. האם התוצאות שלו יהיו טובות להם ולציבור, שסבל מהעיצומים? בקרוב נדע. בינתיים, יש מי שרוצה להעניק להם אות גבורה על המאבק ההרואי והאמיץ שהם ניהלו, תחת אש משרד האוצר ובתי המשפט.

את אות הגבורה הזה עיצב אודי רימון, סטודנט לעיצוב תעשייתי (שנה ד') במכון הטכנולוגי חולון, במסגרת קורס מזכרות בהנחייתה של נעמה שטיינבוק (סטודיו reddish). כל סטודנט התבקש לבחור קבוצה ראויה לאות הזה, ובתוך שבועיים לעצב ולייצר אותו. "אני בחרתי ברופאים הנאבקים על זכויותיהם אחת לכמה שנים", אומר רימון, "גם בגלל הרלוונטיות וצדקת המאבק, אבל בעיקר בגלל שאבא שלי רופא. אני זוכר כמה וכמה שביתות שבהן השתתף".

אות הגבורה עשוי חלקים של קפסולות (כמוסות) והוא מתכתב עם אותות המלחמה המוכרים של צה"ל. "בחרתי להשתמש בחלקי התרופות מפני שכל הסכם שהושג ויושג הוא זמני ומוגבל", מציין רימון, "וכמו תרופת הרגעה הוא הופך עם הזמן ללא רלוונטי, עד שיש צורך במאבק מחודש".

  • והנה עבודה קודמת של רימון, גם לה ממד הומוריסטי -Cocorico:

"העבודה שנעשתה בסמסטר חילופי סטודנטים בבית הספר ENSCI בפריז. הפרויקט עסק במוליכות-על (superconductivity) לציון 100 שנים לגילוי התופעה, ומטרתו הייתה להציג לקהל הרחב המגיע למוזיאוני המדע ברחבי צרפת את התופעה כסינתזה של מדע ועיצוב".

וגם את Beat It - מכשיר אינטראקטיבי לטיפול ביתי בילדים הלוקים בסיסטיק פיברוזיס:

זהו ניסיון להשתמש בסאונד כגורם המטפל, וליהנות משיתופו של הילד המטופל בתהליך: המטפל מצמיד את הרמקולים לבית החזה של הילד, והם משדרים קול שמסייע בפינוי ליחה מריאותיו של הילד. באותו זמן הילד משחק ברעשן האלקטרוני המוחזק בידיו, וזה משדר אפקטי סאונד משחקיים לרמקולים המטפלים בו.

הצעת המוצר לילדים חולי CF (צילום: דור טל)
הצעת המוצר לילדים חולי CF (צילום: דור טל)

וככה הם רואים אותנו: 5 השגרירים החדשים של העיצוב הישראלי