מלון "Swatch Art Peace" החדש בשנגחאי נמצא בבניין שבו השתכן בעבר "פאלאס" – אחד המלונות הישנים והמכובדים בעיר. ב-1909, השנה שבו נפתח, התקיימה בו הוועידה הבינלאומית הראשונה למלחמה באופיום. בחזרה לשנת 2011, המלון עוצב ונפתח מחדש תחת המיתוג של חברת השעונים "סווטש", כמלון שמיועד בראש ובראשונה לאמנים שנוסעים בעולם.

החזית הוויקטוריאנית לא מסגירה במאום את עיצוב הפנים העדכני. בקומת הרחוב נמצאות חנויות המותגים של הקבוצה, כמו "אומגה" ו"סווטש", אבל זהו הוא הרבה יותר מיעד צרכני או עוד מלון מעוצב: במעלה גרם המדרגות נמצאות 18 דירות למגורים ולעבודה, שבהן מוזמנים לשהות – למשך תקופה של שישה חודשים, ובחינם – אמנים אורחים הנבחרים בקפידה.

חללים למפגש ודיון (באדיבות: Swatch Art Peace Hotel)
חללים למפגש ודיון (באדיבות: Swatch Art Peace Hotel)

ציירים, מוזיקאים, אמני וידאו – בני המזל שזוכים בהזמנה לשהות כאן על חשבון המקום (Residency) נהנים מחללים מעוצבים לעילא. מסוויטה הפרטית ועד אזורים משותפים כמו ספרייה, חדרי מנוחה וישיבות ומטבח, זהו המקום שלהם לחצי השנה הקרובה. את יצירותיהם הם מציגים בגלריות שטופות האור של המלון, ובתמורה לפינוק הזה הם נדרשים לספק תמורה: להעשיר את אוסף האמנות של המלון ביצירה אחת שלהם, שתישאר אחרי עזיבתם.

את הסוויטות – כל אחת מהן שונה בגודלה ובאופיה – עיצב המשרד הפריזאי "Jouin Manku", שהושפע מהתרבות הסינית ו"מתעוזת שנגחאי". ב"סוויטת האושר", למשל, מתערסלת המיטה במה שמזכיר קן ציפורים, והאמבט השחור מוסתר ביריעות משי שקופות למחצה, שעליהן הותזו צבעי מים. הקומה השישית שמורה למסעדה, ועל הגג יש בר שמעניק תצפית מרהיבה על הנהר ועל קו הרקיע המסחרר של המטרופולין הענק.

ועוד חלל שעומד לרשות האורחים (באדיבות: Swatch Art Peace Hotel)
ועוד חלל שעומד לרשות האורחים (באדיבות: Swatch Art Peace Hotel)

גם ספריות היין מרשימות (באדיבות: Swatch Art Peace Hotel)
גם ספריות היין מרשימות (באדיבות: Swatch Art Peace Hotel)