>> הצטרפו ל-Xnet בפייסבוק

מה חושבים חמישה בלוגרים צעירים, שכל אחד מהם כותב בבלוג עיצוב בינלאומי מוביל, על הסצינה הישראלית? לא הרבה, עד שהוזמנו לשבוע של טיול מאורגן וממוקד-עיצוב בישראל, ביוזמת ''קינטיס'' – ארגון שהקימה עו"ד ג'ואנה לנדאו, מומחית ל"מיתוג מדינות".

הרעיון פשוט: לחשוף לעולם צדדים תרבותיים ויצירתיים של ישראל. במילים אחרות, לא רק הסכסוך הישראלי-פלשתיני. משלחת של בלוגריות שכותבות על אימהות ומשפחה היתה כאן בקיץ, עכשיו סיימו את הביקור בלוגרי העיצוב, ובקרוב תגיע קבוצה של "מעצבי דעה אינטרנטיים" שכותבים על מוזיקה.

המטרה של "קינטיס" הושגה: הבלוגרים שפגשנו נהנו מישראל, הופתעו והתלהבו מסצינת העיצוב המקומית, ואף הצהירו על כוונה כנה להמשיך ולעקוב אחריה. בינתיים התמלאו הבלוגים שלהם דיווחים (הנה הפרויקט המיוחד ב-dezeen, למשל. לינקים נוספים בהמשך הכתבה).

מימין: ג'ף המדה מ-booooooom, איימי פרירסון מ-dezeen, אנדריאה צ'ין מ-designboom, ג'יימס דיווידסון מ-weheart ובן פאגה מ-detnk, בחלל התצוגה ''טאלנטס'' בתל אביב (צילום: קינטיס)
מימין: ג'ף המדה מ-booooooom, איימי פרירסון מ-dezeen, אנדריאה צ'ין מ-designboom, ג'יימס דיווידסון מ-weheart ובן פאגה מ-detnk, בחלל התצוגה ''טאלנטס'' בתל אביב (צילום: קינטיס)

ממה הם התרשמו? הנה רשימה חלקית של המקומות שביקרו, והמעצבים שפגשו, בשבוע הצפוף עד מאוד שאורגן להם (ואם אתם רוצים להתרשם בעצמכם - לחצו על הקישורים): מוזיאון ישראל, שוק מחנה יהודה (ומסעדת מחניודה), "יפו 23" - הגלריה של בצלאל, סטודיו קאהן, מלון ממילא, שנקר, מתחם התחנה, הקרמיקה של סמי D, חלל התצוגה "טאלנטס", המפעל של איילה צרפתי ו"אקווה קריאיישנס", הסטודיו של יעקב קאופמן, הסטודיו של פיני ליבוביץ, "ג'אנקשן" ו"ארבעה חמישה" בנמל יפו המתחדש, גלריה "פרדיגמה", תערוכת "די-קוד" במוזיאון העיצוב חולון, הסטודיו של שחר פלג, הנעליים של קובי לוי, סיור מיוחד של ''בתים מבפנים'', התערוכה "פוטוסינתזה" של אהוד אורן, מוזיאון עין חרוד, "בטר פלייס", וכמובן - האגף החדש במוזיאון תל אביב. אגב, גם ביקור בגלריה של אום אל פאחם תוכנן, אבל לא יצא לפועל.

בסופו של השבוע המפרך והמסעיר ביקשנו מהם לבחור תמונה אחת בלבד משלל התמונות שצילמו, ולהסביר בכמה מילים את בחירתם. התוצאות לפניכם.

1. אנדריאה צ'ין

היא עורכת התוכן הבכירה ב-designboom הוותיק, שחגג השנה 12 - הפופולארי מבין הבלוגים (כארבעה מיליון גולשים בחודש, מכל העולם). צ'ין, ילידת טורונטו, חיה ועובדת היום במילאנו.

על הבחירה שלה (שפותחת את הכתבה למעלה) היא כותבת: "התמונה הזו, שצולמה בדרך לשוק מחנה יהודה בירושלים, היא אחת הראשונות שצילמתי בביקור. במבט לאחור, היא רימזה למה שראיתי וחוויתי בהמשך שהותי בישראל. הסידור האקראי של ארגזי הסחורה משקף עבורי את הכריזמה, החיוניות והתושייה של הישראלים. הפריים הזה מחזיר אותי לכמה מהרגעים החזקים שהיו לי, כשמצאתי את עצמי סביב שולחן עם מכרים חדשים, נהנית מארוחה מצוינת ושיחה טובה. לפעמים המצבים הפשוטים ביותר מציעים לנו את החוויות המשמעותיות ביותר - הלבנים שמהן נבנה משהו גדול".

ומה חשבה צ'ין על גופי התאורה של איילה צרפתי? – הציצו ב-designboom

2. ג'יימס דיווידסון

הוא מייסדו של הבלוג הבריטי זוכה הפרסים weheart, שעוסק בעיצוב מזוויות שונות (ויותר מכל - מנקודת מבטו של הנווד). למסעותיו הוא יוצא מהעיר הקטנה צ'סטר, הסמוכה למנצ'סטר.

    (צילום: JAMES DAVIDSON)
(צילום: JAMES DAVIDSON)

"צילמתי תמונות טובות ומעניינות מזו", כותב דיווידסון ל-Xnet, "אבל כשעברתי עליהן שוב, זו היתה האחת שהעלתה בי חיוך קטן. את קטנוע העץ ראיתי בסטודיו Groovy, בית מלאכה קטן שבו נתקלנו במקרה, בין ה'בתים מבפנים', ביקור שלא תוכנן מראש. למעשה, היינו שם רק כמה דקות, אבל זה בדיוק מה שאני אוהב בדוגמה הזו – היא מוכיחה שהחיוניות בסצינת העיצוב הישראלית אמיתית. באמת הרגשתי כאילו מעבר לכל דלת קורה משהו יצירתי, קצת כמו שאני מרגיש כשאני מסתובב במזרח ברלין. זו תחושה שאני אוהב".

ולמה כתב דיווידסון שלו היה מעצב, כנראה שהיה גיא משעלי? הציצו ב-weheart

3. איימי פרירסון

עורכת את תחום האדריכלות ב-dezeen – בלוג בן חמש, שנוסד בידי עורכו לשעבר של המגזין ''אייקון'', ונהנה מטראפיק של שניים וחצי מיליון גולשים בחודש. מלבד הבלוג פיתח דזין מיזמים כמו חנות השעונים שלוו חנות פופ-אפ לחג המולד. עכשיו הוציא לאור ספר חדש, שכותרתו "dezeen book of ideas".

  (צילום: AMY FREARSON)

"בחרתי בתמונה מתוך התערוכה 'פוטוסינתיזה' של אהוד אורן", כותבת פרירסון. "התרשמתי מעבודת האוצרות שנעשתה שם: ארונות דמויי מגדלים הוצגו במרתף ריק, והאפקט היה מטריד במפתיע. כמי שבאה מאדריכלות, אהבתי את הדרך שבה פריטי הריהוט האלה העבירו את ההתעלות שמעורר מבנה לא שגרתי".

ומה בחרה פרירסון להדגיש מהביקור? הציצו ב-dezeen

4. ג'ף המדה

הוא אמן ומעצב יפני-קנדי שחי ועובד בוונקובר, היחיד בקבוצה שכותב לבדו בלוג אישי, שעוסק באמנות אף יותר מבעיצוב - ה-booooooom.

  (צילום: JEFF HAMADA)

"'קידוש לקחת' של אריק וייס לוכד את הרוח של ישראל כפי שאני חוויתי אותה: איזון חכם בין הדתי לחילוני. ניכר שלאמן יש כבוד למסורת, וגם חוש הומור חסר עכבות".

ומה חשב המדה על הסטודיו הראשון שאליו נכנס בישראל?

5. בן פאגה

גדל בוויסקונסין, הגיע ללונדון כדי ללמוד תואר שני באמנות ונשאר מאז. פאגה עורך את ה-detnk, קיצור של design think tank, שמכוון לקהל של אספני עיצוב.

  (צילום: BEN FAGA)

"יש הרבה דברים שלכדו את תשומת לבי במהלך הביקור בישראל", כותב פאגה. "אחד מהם ריגש אותי ממש: גלריה לאמנות עכשווית בירושלים בשם 'יפו 23'. המקום מנוהל בידי רועי ברנד, אוצר נלהב מאוד, ששואף לקדם אמנים צעירים, מישראל ומחו"ל. החלל עצמו נמצא בבניין מנדטורי ישן, שבו, אני מאמין, הבריטים הדפיסו את שטרות הכסף שלהם. הניגוד בין ההיסטוריה שדולפת מכל משטח בירושלים, והאמנות שברנד מביא ל'יפו 23' – הופך את המקום לכזה שבו מתקיימים תנועה קדימה, דיון והנאה, בעיר שחווה התעוררות".

וקצת תיירות לשמה (באדיבות קינטיס)
וקצת תיירות לשמה (באדיבות קינטיס)