>> הצטרפו ל-Xnet בפייסבוק

לארוחות החג נהגו הקסטיאלים להסב בהרכב קבוע – 13 סועדים, בני המשפחה. השנה, לאחר פטירתו של ראש השבט ומייסד בית העיצוב המפורסם, אפרים קסטיאל, יסבו סביב השולחן 12 בני משפחה.

>> איך הפך קסטיאל מרפד מוכשר לאימפריה מקומית?

>> שולחן חג אלגנטי ממה שיש (כמעט) בכל בית

>> ואל תחמיצו את שולחן החג מארץ הפלאות, לקטנים כגדולים

בניגוד לעיצוב המוקפד והאלגנטי של רהיטי קסטיאל ושל חללי התצוגה שלהם, בחרה דפנה קסטיאל – מעצבת הבית – לערוך את שולחן החג שלה בסגנון חופשי, "פרי סטייל", חף מרשמיות ומכללים. "רציתי לספר סיפור", היא אומרת. "לא הכל צריך להיות מגובש ואחיד, מעונב ומסודר. סביב שולחן החג יש אווירה אינטימית, אישית, שיוצרים הסועדים. כל אחד מוסיף משלו והערבוב יוצר אחידות".

קסטיאל בחרה לחשוף את השולחן ולא לכסותו במפה. "אני אוהבת את השולחן העשוי אלון אפוי בגוון מעושן. הדגשתי אותו באמצעות עלים טריים שמצאתי בגינה, שמתאימים לצבע החום".

את השולחן הערוך ביססה על סט כלים חגיגי לשישה, שאותו הפכה לסט לתריסר. הרעיון פשוט ומבריק: את 18 צלחות הסט השונות (שש קעריות מרק, שש צלחות קטנות ושש גדולות) חילקה בין המסובים. את החסר השלימה באמצעות סט כלים לבן בסיסי, שמשמש אותה לארוחות יומיומיות בבית. "המשחק בין הסטים השונים מתאפשר גם הודות לעובדה שבסט הכחול יש כמה סוגים של הדפס. כל סועד אמור לקבל מראה שונה. הסטים מתערבבים. החיבור הוא שמעניין".

  (צילום: שירן כרמל)

גווני השולחן הם חום, ירוק וכחול. מפיות בד בצבע כחול הונחו כלאחר יד במרכז השולחן. מי שמעדיף יכול לסדר מפיות נייר או בד כחולות (מה שיש בבית), בכוס זכוכית ולהניחה במרכז השולחן.

שלושה כדי זכוכית בגדלים שונים הוסבו לכלי אחסון מרכזיים לסכו"ם מוזהב וחגיגי. הבחירה לא לסדר את הסכו"ם לצד הצלחות תורמת לאווירת ה"עשה זאת בעצמך". "בדרך זו", מסבירה קסטיאל, "כשמגיעה מנה לשולחן, כולם הופכים שותפים. תעביר לי כף, תן רגע מפית, תעביר את המלח".

במרכז השולחן שולטים סמלי החג: מגש עוגה דו קומתי מזכוכית משמש בסיס לתפוחים בירוק ובאדום ולרימונים. בצנצנת זכוכית גבוהה ורחבה הונחו תמרים טריים שנאספו מאחת החצרות בדרך הביתה, רימונים וגזירי פורניר מהמפעל. "הפורניר מזכיר חידודי עפרון ומדגיש את החוויה הטבעית של השולחן". רצועות פורניר גם קושרות צרור עלים שנקטפו מעץ רימון.

תמרים, רימונים וגזירי פורניר (צילום: שירן כרמל)
תמרים, רימונים וגזירי פורניר (צילום: שירן כרמל)

במקום פמוטים ונרות טריוויאליים, הוצבו במרכז שתי מנורות שולחן בעיצוב מודרני, שמעניקות אור נעים ולא מחממות כמו נרות.

כוסות יין שונות נאספו מארונות הבית: חלקן פרי שיטוט בשוק הפשפשים, חלקן שאריות מסטים ישנים. ארבע כוסות קריסטל מיוחדות, ירושה מסבתא, הוצבו גם הן. "היה לסבתא סט של 12 כוסות, נשארו רק ארבע. אז לא נשתמש בהן? לא נרים כוסית בכוס שעברה כל כך הרבה חגים?"

כוסות הקריסטל של סבתא (צילום: שירן כרמל)
כוסות הקריסטל של סבתא (צילום: שירן כרמל)

קסטיאל ממליצה "לא לפחד לערבב. אחידות אינה המתכון, שולחן ערוך יכול בהחלט להשתנות מצד לצד. בחרו כמה צבעים מכתיבים וזרמו איתם. אני ממליצה לאסוף כל מה שיש בבית בצבעים שנבחרו ולשחק עם הדברים על השולחן".

____________________________________________

פריטים מבית העיצוב קסטיאל, שמופיעים בהפקה:

  • מערכת כלי אוכל מפורצלן של חברת ג'ינורי, בעיצוב פאולה נבונה. 18 חלקים לשישה סועדים, בכחול לבן ובשש דוגמאות שונות - 1,600 שקלים.
  • סכו"ם מוזהב בן 24 חלקים – 1,450 שקלים.

>> לאתר של לקט קסטיאל אביזרים

עוד כתבות:

>> מוגש באהבה: כלי הגשה שכיף לתת וכיף לקבל

>> איך לזהות מציאות בשוק הפשפשים? עושים שוק עם דפנה קסטיאל