>> הצטרפו ל-Xnet בפייסבוק

לשולחן החג הארוך ממילא של משפחת גנזי מצטרפים דרך קבע כמה זוגות חברים. עריכת שולחן באורך שלושה מטרים וחצי מחייבת תכנון מראש, ורז'ין גנזי, מעצבת פנים והבעלים של בית העיצוב Rugine, הסכימה להראות לנו את שולחן החג שלה, ולחלוק כמה טיפים.

השולחן של גנזי אלגנטי, בלי להיות צפוף מדי. "בשולחן חג, באופן טבעי, יש הרבה מנות והרבה צלחות. חשוב היה לי להפחית מתחושת העומס, וזה היה הכיוון שהנחה אותי", אומרת גנזי.

בשל העלויות היקרות, גנזי החליטה לוותר על מפת כותנה או פשתן מהסוג שאיתו היא מרבה לארח. "המפות שיש לי בבית מתאימות לשולחן ל-12 סועדים. מפת פשתן ארוכה יותר תעלה הרבה מאוד, וחבל".

במקום מפה, קנתה בד סאטן באפור עכבר (אפשר למצוא בחנויות בדים שאריות מגלילים בכמה עשרות שקלים), שנחתך לפי מידות השולחן. במקרה הזה נחתכו ארבעה מטרים וחצי של בד, שנשפך מצדי השולחן ומעניק אפקט אלגנטי.

לדברי גנזי, השתקפויות עוזרות להפחית מתחושת העומס על השולחן. להשגת האפקט רכשה בחנות לכלי כתיבה טפט מבריק (380 שקלים לגליל של עשרה מטרים), ממנו יצרה ראנרים שהניחה לרוחב השולחן: "מעבר לברק ולחגיגיות שהוא נותן, הראנר מסדר את השולחן ומסמן היכן להניח את כלי האוכל וההגשה".

גם אם יש לכם בבית סט של כלי אוכל ל-18 סועדים, בחגים הוא לא תמיד מספיק: "במידה ויש יותר סועדים מכלים, אני בעד לשלב בין סוגים שונים. חשוב לא לרכז כלים מסט אחד באותו צד, אלא לשלב ביניהם לסירוגין".

אפשר גם לחבר בין שני סטים כך שלמעשה נוצר סט גדול חדש. למשל, להניח צלחת למנה עיקרית בצבע חלק, עליה צלחת פרחונית או מעוטרת, ומעליה שוב קערית מרק בצבע חלק: "מבחן ההרמוניה הוא שיקבע אם השילוב עובד או לא", אומרת גנזי. לשולחן שלה בחרה בצלחות לבנות בקווים נקיים, כאלה שאפשר למצוא בכל חנות כלים.

על כל צלחת הונחה מפית אפורה מבד פשתן (אפשר בהחלט להסתפק במפיות אפורות מנייר). חבק בגווני שחור ולבן יוצר הרמוניה עם צבעי השולחן הדומיננטיים. את התמונה משלים סכו"ם כסוף קלאסי, מהסוג שיש כמעט בכל בית.

  (צילום: ניקיטה פבלוב)

גנזי ממליצה לא לוותר על פלייסמט - במקרה הזה, עגול ושחור, שנותן קונטרסט לצלחת הלבנה שמעליו. "אין בעיה להשתמש בכל הפלייסמטס שיש בבית, גם צבעוניים. התנאי היחיד הוא שתהיה התאמה והרמוניה בין הפלייסמט לצלחת שמונחת עליו", היא מסכמת.

כוסות השתייה שנבחרו עשויות זכוכית, כל כוס בעיצוב אחר, כשהמשותף לכולן הוא השקיפות וגובה הכוס – בחירה שמאפשרת להשתמש בכוסות שונות שיש בבית. גם כוסות היין שנבחרו שקופות, בעיצוב קלאסי.

>> כוסות יין הם מתנה נהדרת לחג, אבל על מה ללכת? עשרה גביעים יפים במיוחד

כיאה לשולחן חג מסורתי, גנזי לא ויתרה על פרחים במרכז השולחן. היא בחרה בסימטריה והציבה בשני צדי השולחן שלושה אגרטלים ושלושה פמוטים עם נרות לבנים גבוהים. על השולחן ביניהם הונחו עלים מעץ התמר. סוג הפרחים שנבחר מפתיע: "צבעי השולחן – אפור, לבן ושחור – הכתיבו אדום. החלטתי שוורדים אדומים יהיו טריוויאליים מדי ובחרתי בהורטנזיה בעלת גוונים טבעיים, שתשמור על הטון השקט של השולחן".

____________________________________________________

פריטים מבית העיצוב רוז'ין שמופיעים בהפקה:

  • אגרטל קריסטל שחור, מעוטר נטיפי זכוכית בעבודת יד - 600-1,000 שקלים.
  • פמוט בכסף ובשחור – 200-500 שקלים.