מאז שהציגו בפעם הראשונה במילאנו, לפני 11 שנים, הפכו הצמד הבלגי-הולנדי בחיים ובעבודה,יוב סמייטס ונינקה טיינאכל מסטודיו יוב, לכוכבים בשמי העיצוב הבינלאומי. עבודותיהם משתייכות לזרם העיצוב-אמנות (Design Art), ומרביתן מיוצרות בסדרות קטנות ומוצגות בגלריות ובאוספים של מוזיאונים ברחבי העולם. אחרי שסיימו את לימודיהם באקדמיה לעיצוב איינדהובן בהולנד, פתח יוב סמייטס סטודיו על שמו (Studio Job), וכשהצטרפה אליו טיינאכל, כבר נשמר השם המקורי שלו.

בעבור חברת "לנסוולט" (Lansvelt) ההולנדית עיצבו השניים קולקציית ארונות משרדיים ממתכת צבועה בשלל גוונים עזים, עם מפתח ענק ומסוגנן המפוסל בברונזה. זו, הם אומרים, "הסימביוזה המושלמת בין אובייקט המיוצר בייצור תעשייתי לבין חפץ אישי".

ארונות משרדיים בעיצוב סטודיו JOB (באדיבות סטודיו JOB)
ארונות משרדיים בעיצוב סטודיו JOB (באדיבות סטודיו JOB)

וזאת הסקיצה של הארונות (באדיבות סטודיו JOB)
וזאת הסקיצה של הארונות (באדיבות סטודיו JOB)

--------------------------------------------------------------------

  • עוד עיצובים מובילים מהולנד - עכשיו ב-Xnet


מה פיקה ברחמנס מעוללת לאגרטלי קריסטל

איזה מוזיקה יש לעיר

רהיטי ילדים אחרים לגמרי

אולם קונצרטים מעורר קנאה

--------------------------------------------------------------------

היצירות האקספרסיביות שלהם מאופיינות באלמנטים היסטוריים וספרותיים, בסוריאליזם ובהומור, אך הם מעצבים מוצרים גם בשביל מותגים אחרים, ומתנסים במגוון תחומים - אמנות, עיצוב תערוכות, אופנה ומזון. בשבוע העיצוב האחרון במילאנו הם הציגו כמה מהפרויקטים שעיצבו בעבור חברות שונות, כגון מותג העיצוב ההולנדי Moooi. את הכיסאות הגותייםהיפהפיים, שהכינו הצמד סמיטס וטיינאכל ל"מוי", אפשר למצוא בתמונה שעליה לחצתם כדי להגיע לכתבה הזו. "לאחר שקולקציית הנייר שעיצבנו להם לפני כמה שנים הצליחה מאוד, הרגשנו שזה הזמן להציע להם הפעם כיסא", אמרו הצמד של סטודיו יוב. "מצאנו בחנות עתיקות כסא יפהפה בסגנון ניאו-גותי מהמאה ה-16 וחשבנו שעבודת היד המורכבת הזו, בעץ ובעור, תקבל עדכון עכשווי בפלסטיק".

ומה שהם עשו, היה לתכנן דגם חדש שמתאים לשיטות הייצור החדשות בפלסטיק, מבלי לאבד את אופיו וייחודו של הכיסא העתיק, ששימש כהשראה. הגרסה הראשונה נוצרה עבור לאונג' שהם עיצבו למוזיאון כרונינגן בצפון הולנד, בהשראת מועדוני הג'נטלמנים של המאה ה-19. המהדורה החדשה מוצעת בצבעים עזים כמו ורוד, צהוב וירוק, שמהווים אנטיתזה לאיפוק ול"כבדות" של הכיסא המקורי.

ביריד העיצוב האחרון במילאנו הם הציגו גם את השטיחים החדשים שעיצבו לחברת "נודוס" האיטלקית, ביניהם שטיח עם דוגמה צבעונית וקלידוסקופית של שלדי חיות פרהיסטוריות, שזיכה אותם (בפעם הרביעית) בפרס העיצוב הבינלאומי של מגזין Ellle decoration לשנת 2011.

את המוצרים של סטודיו יוב אפשר למצוא בין השאר בגלריה שלהם באנטוורפן, במה שהיה פעם מפעל סיגריות. באחד הראיונות התוודה סמייטס הבלגי (טיינאכל היא הולנדית), כי בארצו שלו בקושי שמעו עליהם, בזמן שהתקשורת העולמית קשרה להם כתרים וכשהזמנות מתקבלות לעיצובים שלהם בכל העולם - מטוקיו ועד מיאמי. רק ב-2007 הם זכו לתערוכה בבלגיה. באותו ראיון שאלו אותם כיצד הם מצליחים לאתגר את הקהל בעיצובים שלהם. "פשוט מאוד", השיבה נינקה טיינאכל, "אנחנו פשוט אומרים לא כשכולם אומרים כן. זה הכל".


הגעתם לאנטוורפן? כדאי לבקר בחלל העיצוב של סטודיו JOB

  • וכך נראתה העבודה שלהם מ-2008, "החווה": מחווה לשורשים הכפריים שלהם