שימו לב: מתחילים בהכנה יום מראש.
מרכיבים 12–10) כוסיות בנפח 120 מ"ל)
לפרפה
- 1 כוס 100) גרם) פיסטוקים קלופים, קצוצים גס
- 8 חלמונים
- 3/4 כוס 150) גרם) סוכר
- 3 כפות קפה נמס מגורען
- 75 גרם שוקולד מריר, מגורר בפומפייה דקה
- 3 כפות 45) מ"ל) ליקר "אייריש קרים, או ליקר קפה
- 2 מכלים 500) מ"ל) שמנת מתוקה
להגשה
- 1/2 כוס 50) גרם) פיסטוקים קלופים, קצוצים גס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני 180) מעלות).
- מניחים את הפיסטוקים הקצוצים בשכבה אחת בתבנית תנור וקולים 10 דקות. מוציאים ומצננים. שומרים בצד כ2- כפות להגשה.
- שמים את החלמונים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים כ10- דקות לקרם בהיר ותפוח. מוסיפים את הקפה ומקציפים 3-2 דקות נוספות.
- מסירים מהמערבל ומוסיפים בתנועות קיפול את השוקולד המגורר, הליקר והפיסטוקים.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומוסיפים לקרם החלמונים בתנועות קיפול.
- ממלאים בפרפה את כוסיות ההגשה, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא ל8- שעות לפחות.
- ההגשה: מוציאים את הפרפה מהמקפיא, מסירים את הניילון הנצמד, זורים מהפיסטוקים ומגישים.
איך שומרים?
- עטוף במקפיא, עד שבוע.