שימו לב: מתחילים בהכנה יום מראש.

מרכיבים ‭12–10)‬ כוסיות בנפח 120 מ"ל)

לפרפה

  • 1 כוס ‭100)‬ גרם) פיסטוקים קלופים, קצוצים גס
  • 8 חלמונים
  • ‭3/4‬ כוס ‭150)‬ גרם) סוכר
  • 3 כפות קפה נמס מגורען
  • 75 גרם שוקולד מריר, מגורר בפומפייה דקה
  • 3 כפות ‭45)‬ מ"ל) ליקר "אייריש קרים‭,‬ או ליקר קפה
  • 2 מכלים ‭500)‬ מ"ל) שמנת מתוקה

להגשה

  • ‭1/2‬ כוס ‭50)‬ גרם) פיסטוקים קלופים, קצוצים גס

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני ‭180)‬ מעלות).
  2. מניחים את הפיסטוקים הקצוצים בשכבה אחת בתבנית תנור וקולים 10 דקות. מוציאים ומצננים. שומרים בצד כ‭2-‬ כפות להגשה.
  3. שמים את החלמונים והסוכר בקערת המערבל ומקציפים כ‭10-‬ דקות לקרם בהיר ותפוח. מוסיפים את הקפה ומקציפים ‭3-2‬ דקות נוספות.
  4. מסירים מהמערבל ומוסיפים בתנועות קיפול את השוקולד המגורר, הליקר והפיסטוקים.
  5. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה ומוסיפים לקרם החלמונים בתנועות קיפול.
  6. ממלאים בפרפה את כוסיות ההגשה, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא ל‭8-‬ שעות לפחות.
  7. ההגשה: מוציאים את הפרפה מהמקפיא, מסירים את הניילון הנצמד, זורים מהפיסטוקים ומגישים.

איך שומרים?

  • עטוף במקפיא, עד שבוע.