היום (יום חמישי) יתקיים בשנקר כנס בינלאומי שנושאו ההתפתחויות הטכנולוגיות בעולם עיצוב הצעצועים, תחת הכותרת "מבובות בד לאפליקציות אייפון". הכנס יעסוק בהשפעת השינויים הטכנולוגיים המהירים על תחום עיצוב הצעצועים, בעולם שבו מכשירים כמו אייפון ואייפד הופכים לצעצוע לכל דבר.

בכנס יתארחו, בין השאר,הייס ראפל (גוגל/נוקיה, ארה"ב), חיים שפיר (משחקי שפיר), סאטו היסאו (יפן), אדם שיליטו (IdKid, איטליה), אפרת שקד (נאמאס טויז), עודד פרידלנד (מאנקי ביזנס), פלוריס הוברס (הוברס עיצובים, הולנד) ויואב זיו (המחלקה לעיצוב תעשייתי, שנקר). במקביל לכנס תוצג בגלריה לורבר שבשנקר תערוכה של צעצועים בעיצובו של היסאו, אורח הכנס.

התרשמו מכל מה שאפשר לעשות בצעצוע הפופולרי "ביליבו", בעיצוב אלכס הושטראסר, מאורחי הכנס:

מתי:יום חמישי 10 בנובמבר, 09:00-19:00 (פרטים בהזמנה מימין).

איפה: אודיטוריום לורבר, בניין מיטשל, שנקר. רחוב ידע עם 8, רמת גן.

לאתר הכנס לחצו כאן.

_________________________________________

שבוע אחרון לתערוכה "פעמיים גזוז" של יונתן קופרמן בגלריה פריסקופ. העבודות נמצאות על קו התפר שבין אמנות לעיצוב, אך כולן גם שימושיות. הפריטים מבוססים על "רדי מייד" – חפצים שלוקטו בשוקי פשפשים בארץ, ומשקפים את אורח החיים בארץ ישראל מראשית המאה העשרים ועד שנות השישים לערך (כמו שם התערוכה).

לאחר שנותקו מהקונטקסט המקורי שלהם, הם נראים כמעט סוריאליסטיים. "אני מפיח חיים בפריטים שבעיני רוב האנשים סיימו את דרכם, והופך אותם לאורגניזמים בעלי חיים חדשים", אומר קופרמן, ומספר שהקשר שלו לחפצים ישנים התחיל עוד בבית הוריו, "שנהגו להסתובב בשוקי פשפשים בארץ ובעולם ובגראז' סיילים בארצות הברית, רכשו פריטים ישנים ושיפצו אותם בבית בעצמם". לא הוא בוחר את הפריטים, מעיד קופרמן, אלא להיפך: "הם בוחרים אותי. אני עומד בשוק מול ערימת חפצים ושואל את עצמי בלב 'מי רוצה לבוא איתי?', ותמיד יש אחד שמבקש. זה הפריט שאחזור איתו לבית המלאכה".

מתי: עד 12 בנובמבר.

איפה: גלריה פריסקופ, בן יהודה 176, תל אביב.

_________________________________________

חנות העיצוב "סיאם" בהרצליה פיתוח הכריזה על תחרות למעצבים צעירים, תחת הכותרת "Inspiration Is... - ממקור השראה למוצר". המשתתפים הם סטודנטים או מעצבים שסיימו את לימודיהם בחמש השנים האחרונות, ומטרת התחרות היא לקדם את יצירותיהם, מתוך הבנה שמרבית המעצבים בארץ לא מוצאים את מקומם במעגל העבודה ונאלצים לעיתים לעזוב לחו"ל על מנת להמשיך וליצור.

כ-30 פריטים מעוצבים משתתפים בתחרות – רהיטים, מנורות, טקסטיל וכלים. הם מוצגים בימים אלה בתערוכה בסיאם ומועמדים למכירה. במחצית נובמבר יוכרזו הפריטים שנבחרו לשלושת המקומות הראשונים, ומעצביהם יזכו בפרסים בסכום כולל של 30 אלף שקלים.

בצוות השופטים שיבחן את העבודות האוצרת הראשית של מוזיאון העיצוב חולון גלית גאון, העורכת הראשית ומנהלת אתר המוזיאון מיה דבש, האדריכל יוסי פרידמן, יהודית טיומקין, ובעלי סיאם - אורנה המי, אנדריאה שטרנברג וגוסטבו טרצ'יסקי. גם הקהל מוזמן להצביע ולבחור, באתר של סיאם ובעמוד הפייסבוק שלה.

>> ומי זכה? על ספרייה בהשראת הכותל ושידה בהשראת דאלי - כאן

מתי: עד 15 בנובמבר, א'-ה' 10:00-19:00, ו' 09:30-14:30.

איפה: סיאם, רחוב יוחנן הסנדלר 5, הרצליה פיתוח.

''כיסא לבן'' של שיר אתר ואלעד פומרנץ, מוצג ב''סיאם'' (באדיבות סיאם)
''כיסא לבן'' של שיר אתר ואלעד פומרנץ, מוצג ב''סיאם'' (באדיבות סיאם)

_________________________________________

התערוכה ''לראות מוסיקה'' במוזיאון אשדוד מתארת את עולם המוסיקה דרך חוש הראייה, עם דגש על התבוננות יותר מאשר על האזנה. קהל המבקרים מוזמן להתבונן, בין היתר, במוצגים ארכיאולוגיים, באוסף של 50 כלי מיתר, קשת ופריטה מרחבי תבל, בצילומים, באביזרי אופנה, בתכשיטים, צעצועים, וידיאו-ארט, מיצבי נייר וקרמיקה – כולם קשורים לעולם המוסיקה.

כן הנגנים הפולחני מתל אשדוד (מהמאה העשירית לפנה"ס) היווה השראה ונקודת מוצא לכמה אמנים, כמו המעצב התעשייתי שולי שטראוס, שיצר ארבעה צעצועי מפתח מאלומיניום בדמות הנגנים המופיעים על הכן העתיק. האמן יהודה גולדין צייר קומיקס על אחד מקירות המוזיאון, והפך את הנגנים של פעם לנגנים עכשוויים ואופנתיים. האמנית אורן וקסלר, שעוסקת בצילום דיוקנאות, צילמה את נגני התזמורת האנדלוסית הישראלית מאשדוד. כך הפך כל נגן, שבדרך כלל הוא כמעט אנונימי בתוך גוף תזמורתי גדול, לאינדיבידואל. בתערוכה משתתפים 36 אמנים מרחבי הארץ, ואוצרות אותה יעל ויזל ושרה שחק.

מתי: עד 15 בדצמבר.

איפה: מוזיאון אשדוד ע"ש קורין ממן, רחוב השייטים 16, רובע ד', אשדוד.

__________________________________________

"חללים רטובים" היא תערוכה של עיצוב ירוק לחדרי רחצה – יוזמה משותפת של חברת זהבי עצמון ו-HIT, המכון הטכנולוגי חולון. בתערוכה מציגים סטודנטים של המחלקה לעיצוב תעשייתי מוצרים לחדרי רחצה, שמתבססים על חומרים ידידותיים לסביבה או שאריות מתהליכי ייצור מקומיים אחרים, עם דגש על חווית שימוש. הסטודנטים חן ביקובסקי, איילת גל, דן גולדשימדט, רתם חדד, אתר סהר, עומר ענבר, רעי רמות ושירן שמעוני, התבקשו לעצב אביזרים לחדר האמבטיה והשירותים, כאשר ההנחיה היתה לשלב ערכים של מודעות סביבתית בפרויקטים.

איילת גל, למשל, עיצבה שטיחון אמבטיה עשוי פורניר מגולגל ומצופה בסיליקון ידידותי לסביבה. שירן שמעוני עיצבה מדף מינימליסטי בצורת מוט עץ עגול ורעי רמות עיצב סל כביסה שעשוי משאריות של מגבות.

פתיחת התערוכה תלווה בתחרות בדף הפייסבוק של ''זהבי עצמון'': העבודות יוצגו בו והגולשים מוזמנים להצביע עבור העבודה החביבה עליהם.

מתי: עד 11 בנובמבר.

איפה: "זהבי עצמון", רחוב הלח"י 24, בני ברק (מתחם הממגורות).

__________________________________________

מוזיאון ארץ ישראל מציג את התערוכה "זכוכית ישראלית 2" - תערוכה מקיפה המבקשת להתחקות אחר ההתפתחות של זכוכית הסטודיו העכשווית בישראל (הראשונה, בשם "מציאות שבירה", התקיימה בשנת 2007). התערוכה מציגה מאה עבודות שנעשו בידי 67 אמני זכוכית ישראלים בארבע השנים האחרונות, החל באמני זכוכית מקצועיים ומנוסים וכלה באמנים צעירים שזה עתה סיימו את לימודיהם בבתי הספר לאמנות.

אמנים נוספים בתערוכה אינם משתייכים במובהק לעולם הזכוכית; אחדים באים מתחומי אמנות אחרים כמו ציור, פיסול, עיצוב גרפי, עיצוב טקסטיל, עיצוב תכשיטים ועיצוב תעשייתי.

מתי:עד 15 בנובמבר

איפה: מוזיאון ארץ ישראל, חיים לבנון 2, רמת אביב

שעון זכוכית של עינב מקורי (צילום: לאוניד פדרול )
שעון זכוכית של עינב מקורי (צילום: לאוניד פדרול )

____________________________________________

בירושלים נפתח מתחם "מעצבים בעיר" - בית לכ-20 מעצבים נבחרים מתחומי העיצוב הקרמי, העיצוב התעשייתי, צורפות, עיצוב אופנה ועוד, בו הם יכולים ליצור, לייצר, לעבוד ולמכור את תוצרתם לקהל הרחב.

בין המעצבים, שנבחרו על ידי ועדה של מעצבים בכירים וראשי חוגים מבצלאל וממכללת הדסה ירושלים: אסנת ריצ'מן, שלומית מנדלקרן, ברניקה מאזוז, מיכל ליפשיץ, לירן שמש, אניה קירזנר, דיקלה יהושוע, דניאל אזולאי, ענת פרידמן, אפרת יפה נוף וגלית סופר מזרחי.

המתחם הוקם על ידי המרכז לעיצוב ברשות לפיתוח ירושלים, באמצעות החברה העירונית אריאל. הוא מתפרס על 450 מ"ר, וכולל בית קפה וגלריה. בשעות הערב הופך המקום לבר-גלריה, לסטודנטים וצעירים.

איפה: רח' בצלאל 7, ירושלים.

____________________________________________

"בית בנימיני", המרכז החדש לקרמיקה עכשווית שנפתח בדרום תל אביב, מציג תערוכה קבוצתית תחת הכותרת "של מי האדמה הזו". המרכז הוקם בתרומתם של אמני הקרמיקה יששכר ויהודית בנימיני, ושואף להגשים את צוואתם התרבותית. הפעילויות הרבות תכלולנה, בין השאר, סדנאות מקצועיות ללימודי הקדרות והחומר, ימי עיון, הרצאות וסדנאות אמן וכן תערוכות מתחלפות בגלריה של המרכז.

אוצר התערוכה: ערן ארליך. בין המשתתפים: מיכה אולמן, פינה באוש, שלי שביט, אסתר בק, יגאל תומרקין, מאיה סלומון ועוד.

איפה: העמל 17, תל אביב.

עוד פרטים כאן