בארצות הברית זה קורה כבר מזמן, ועכשיו הם עושים דרכם גם אלינו: הטרנדים הבריאותיים בקוסמטיקה שהתחילו מתוך ההבנה שהתעללות בבעלי חיים זו לא דרך לגיטימית לייצר שום דבר, והמשיכו במודעות ההולכת וגוברת לבריאות העור, ולאלרגנים וחומרים מזיקים שקיימים בתוך התכשירים שאנחנו מורחות על הגוף על הפנים, על השיער, ועל העיניים.

כולנו שמענו כבר על פראבנים, שחברות הקוסמטיקה משתדלות לא להכניס למוצריהן, מוצרים סינטטיים וחומרי צבע למיניהם, אלכוהול, שתוכלו למצוא פחות ופחות ממנו בקרמים ומוצרי ניקוי לפנים, נפט, חומרים מרככים לשיער וכמובן חומרים משמרים וחומרי ריח ובישום שגורמים להתפרצויות אלרגיה אצל רבות מאיתנו. אז אם כתוב על מוצר שהוא "טבעי" או "אורגני" זה אומר שאנחנו בטוחות? הלוואי. זה הרבה יותר מורכב מזה.

האם ישנם חומרים מזיקים בתכשירי הקוסמטיקה והאיפור שלך?

בהחלט כן, ולפעמים גם כשהם מוצהרים כטבעיים. דותן יוגב, אחד מבעלי מותג האיפור הטבעי מינרז קוסמטיקס, מסביר: "אחד הגורמים העיקריים להיווצרות אלרגיה הוא החומר המשמר. מוצרי איפור שונים (גלוסים, מסקרות, אייליינרים מייק אפים) מכילים מים, שמנים, סוכרים וחלבונים. הם מצויים ברוב המקרים בטמפרטורת החדר ונשארים כך במשך שבועות וחודשים, ולכן הם מהווים גן עדן לצמיחה והתרבות של חיידקים ופטריות. זו הסיבה שהם מכילים חומרים משמרים, הגורמים להופעתן של תופעות שונות בעור".

פרופסור רוני וולף, מנהל היחידה למחלות עור בבית החולים קפלן מציין בספרו "ויהי עור" כי "תכשיר ניקוי לאיפור עמיד במים מטבע הגדרתו מיועד להמסת שומן, ומתוך כך יסיר גם את השכבה השומנית העליונה של העור ויפגע בו". תוצרי הנפט, הם אלה שמספקים שומנים לקיבוע הצבע, ומככבים ברשימת הרכיבים של המסקרה, האייליינר ועפרונות האיפור (תחת השמות שמן מינראלי, פרפין, ו-Isododeecane). הצבע, טוען וולף בספרו, עלול לשקוע בזקיק השערה, לחסום אותו ולהפריע לנשימה סדירה של העור ולצמיחת הריסים. מאחר שתפקיד הריסים הוא להגן על העיניים מפני חדירת אבק ומזהמים שונים, כל הפרעה חיצונית תקשה, לדבריו, על מילוי תפקיד זה.

"בכל בוקר אנו חושפים את גופנו ל-9 סוגי כימיקלים שידועים או חשודים כמסרטנים", אומרת נורית ארגמן, העוסקת בייצור קוסמטיקה טבעית-אורגנית, "המשרד לאיכות הסביבה בארה"ב מצא ברקמות שומן ודם של אנשים כ-400 סוגים של כימיקלים רעילים שמקורם במוצרי הטואלטיקה, הקוסמטיקה או המזון. כימיקלים אלה עלולים לגרום לתופעות לוואי חמורות: צריבה בעיניים, כאבי ראש, עייפות, סחרחורות, פריחות בעור, דלקות בדרכי הנשימה - ולתופעות ארוכות טווח בלתי רצויות כגון התפתחות של מוטציות סרטניות מסוגים שונים".

"מכיוון שהשימוש במוצרי טואלטיקה וקוסמטיקה הוא יומיומי, לאורך כל החיים", היא מסבירה, "הסיכון להיפגע מהכימיקלים הוא רב - ומצטבר. מוצרי הטואלטיקה בהם אנו משתמשים כוללים למעלה מ-100 רכיבים מסוכנים: 148 מתוכם עלולים לגרום לסוגים שונים של סרטן ו-218 מתוכם עלולים לגרום לבעיות פוריות. בצלליות לעיניים, למשל, ניתן למצוא 22 מרכיבים מסרטנים; בשמפו-עד 20 מרכיבים מסרטנים ובתרחיצי גוף לתינוק - עד 6 מרכיבים מסרטנים".

האלטרנטיבה, אומרת עדי גילון, ביוטכנולגית ובעלת המותג Faran Beauty הוא איפור מינראלי: "איפור מינראלי מיוצר ממינרלים וחומרי גלם טבעיים נוספים ואינו מכיל חומרי בישום וחומרי שימור, פיגמנטים סינתטיים, טלק ושמנים מינרלים אשר עלולים לגרום לתופעות לוואי כגון גירוי ואדמומיות והידועים כמזיקים לעור. איפור מינראלי הוא טבעי, קליל, ומורכב ממינרלים טבעיים הגרוסים לאבקה דקיקה. הוא בטוח לשימוש על כל סוגי העור, אפילו על עור עדין במיוחד ומותאם במיוחד לשימוש יומיומי קבוע. רופאי עור נוהגים להמליץ על השימוש במוצרי האיפור המינראלי אחרי טיפולים אסתטיים, ואם את מאלו אשר אינן יכולות להתאפר בכל איפור אחר – איפור מינראלי הוא הפתרון".

הרשימה השחורה:

סודיום לורייל סולפט (SLS): חומר מקציף כימי הנפוץ בשימוש במשחות שיניים, בתכשירי שמפו, קצף גילוח וקצף אמבט. מסיר שומן ולכלוך, אך עלול לגרום לגירוי בעיניים ובעור.

מלחי אלומיניום: מופיעים בדאודורנטים, אוטמים את הנקבוביות בעור, ועלולים לגרום לרגישויות בעור ולאדמומיות.

תוצרי לוואי של תעשיית הנפט: שמן מינראלי, וזלין, פטרולאום, פטרולטום, פרפין ושמן פרפין - אוטמים את העור, עלולים לגרום לאלרגיות ולנזקים לא ידועים בטווח הרחוק.

פארבנים: חומרים משמרים, עלולים לגרום לאלרגיות ולתופעות לוואי.

צבעי מאכל סינטטיים: עלולים לגרום לאלרגיות ולתופעות לוואי.

תמציות ריח סינטטיות: עלולות לגרום לאלרגיות ולהחליש את המערכת החיסונית.

חומר מהונדס גנטית: למשל חומר צמחי שהזרעים שלו הושבחו בהנדסה גנטית.

ננו טכנולוגיה: חלקיקים זעירים העלולים לחדור לעומק העור.

מה זה אומר כשכתוב "טבעי"?

לא כל מוצר קוסמטי המתהדר בכיתוב "טבעי" הוא מוצר אורגני. ישנן יצרניות המכריזות על מוצריהן "כטבעיים" או ככאלה המכילים "מרכיבים טבעיים", אך כאשר בודקים היטב את רשימת המרכיבים, לרוב נמצא אחוז גבוה של מרכיבים שאינם מותרים לשימוש בקוסמטיקה האורגנית. למדקדקים מוצע להשתמש במילון המונחים הבינלאומי International Nomenclature of Cosmetic Ingredients לחומרי הגלם של הקוסמטיקה. גם חברות הקוסמטיקה הישראליות גילו את השוק המתפתח ואת הביקוש הגובר לתכשירי טיפוח אורגניים. בין החברות האלה ניתן למצוא את "כנען אורגניקס", "ד"ר רון כדיר", "סבון של פעם", "ספרינג", "ג'יג'י", ועוד.

בהיעדר גוף מוסדר המפקח על הסמלים המוטבעים על אריזות מוצרים. הקביעה והשליטה מצויה בידי החברות עצמן. בארץ אומנם יש פיקוח שמנוהל ע"י "אגריאור" ו"טוב השדה" שני גופים שהתאחדו ומוסמכים ע"י משרד החקלאות לפקח על הגידולים האורגניים בישראל, אולם הם מפקחים רק על חנויות הטבע - ובודקים האם הן אכן מחזיקות את האישורים הנדרשים להיותן אורגניות, ועל החקלאים - האם הם מחזיקים באישורים הרלוונטיים והאם הם מגדלים לפי החוק בישראל.

חברת אגריאור העוסקת במוצרים אורגניים המיוצרים בארץ ומאושרים על-ידי חברת "אקוסרט" (ארגון צרפתי המעניק תקן אורגני בינלאומי מחמיר), מוסרת כי ישנה טיוטה לתקן שהוכנה על-ידי הארגון לחקלאות אורגנית, אך הוא עדיין לא פעיל. "התחום לא מוסדר בסטנדרטים ברורים, וישנם יצרנים המייצרים מוצרים אורגניים מצוינים אך הם עדיין לא נושאים תו תקן".

בינתיים, לטענת משרד הבריאות, בארץ לא קיים כיום סטנדרט למוצרי קוסמטיקה אורגניים. הכיתוב "אורגני" מאושר על-ידי משרד הבריאות בעת מתן רישיון בתנאי שהיבואן או היצרן המקומי מציג תעודה כי נבדק על-ידי ארגון "אקוסרט", ולאחר שביצע בדיקת הרכבים, ריכוזים, חומרי גלם ותהליכי ייצור.

אז איך בכל זאת מזהים מוצר טיפוח טבעי או אורגני?

"אם לצרכן יש הרגשה שהוא זקוק להשכלה בכימיה כדי לקרוא את רשימת הרכיבים שעל התווית, והיא משופעת בשמות שאינם קשורים לעולם הצומח, רוב הסיכויים הם שהמוצר אינו טבעי או אורגני", אומרת סימה מלכה, מדריכה במותג כנען אורגניקס, "במוצר טבעי רשימת הרכיבים היא לרוב תמציתית, ללא קידומות של מספרים ואותיות, ומכילה בעיקר שמות שנשמעים יותר כמו האוכל שלנו".

אז איך תדעו שמוצרי הטיפוח שקניתם אכן אורגנים כפי שמצוין על גבי האריזה? בישראל עדיין אין תקן לקוסמטיקה אורגנית, ועד שיהיה כזה מומלץ לחפש על תווית המוצר את סמלי התקינה האירופאית והאמריקאית:

NA-TRUE: תו תקן חדש לאגודת הגג האירופאית, שהוקמה ע"י חברות מובילות בענף. חברת ד"ר האושקה וחברת פרימוורה היו יוזמות התו, אליהן כאמור הצטרפו חברות בינלאומיות נוספות. הקריטריונים בשלב זה מחייבים זה רק בתחומי אירופה. הם מעניקים דרגות באמצעות כוכבים, כאשר 3 כוכבים היא הרמה הגבוהה ביותר להגדרת מוצר אורגני.

DEMETER: תו תקן בינלאומי הניתן ע"י האגודה האורגנית הביודינמית בגרמניה, הידועה בתקניה המחמירים ביותר. האישור בא להבטיח הרכיבים הצמחיים הטבעיים המצויים במוצר גדלו בתנאים אופטימאליים ללא תוספות מלאכותיות.

ECOCERT: הגוף האחראי לתקן הצרפתי הרשמי לקוסמטיקה אורגנית נחשב לגדול ולמוכר ביותר באירופה, והוא פעיל ביותר מ-80 מדינות. כדי לקבל אותו, מספיק להוכיח ש-10% מתכולת הרכיבים הצמחיים יהיו ממקור אורגני.

USDA: תקן אורגני של משרד החקלאות בארצות הברית שקובע גם את התקנים לייבוא מוצרים לתוך ארה"ב. תקן ה-USDA מאשר שהמוצרים אינם מכילים חומרי שימור סינטטים, פטרוכימיקלים, חומרי הדברה או מוצרים שעברו קרינה מייננת. לאישור ה-USDA קיימות 3 קטגוריות לחלוקת המוצרים האורגניים- 100%אורגני- המוצר מכיל אך ורק חומרים אורגניים, אורגני- המוצר מכיל לפחות 95% מרכיבים אורגניים או עשוי עם מרכיבים אורגניים- מכיל לפחות 70% מרכיבים אורגניים במוצר.

NSF: אחד הארגונים העולמיים המובילים בתחום ההסדרה והאישור של מוצרי קוסמטיקה טבעית ואורגנית. על מנת לזכות באישור של NSF המוצרים עוברים תהליך ארוך של בדיקות מעבדה, בין היתר כדי לשלול נוכחות חומרים קרצינוגניים (מסרטנים) או חומרים שעשויים לפגוע במערכת הרבייה או במערכת העצבים. הסטנדרט הגבוה של ה-NSF מגדיר את החומרים, תהליכי הייצור ותקינות הכיתוב על אריזת המוצר.

BDIH: פותח על ידי עורך דין גרמני. מגדיר מוצרים טבעיים ואורגנים, מפרט את החומרים האסורים ואת הטכנולוגיות המותרות בייצורם.

פירוט האייקונים המופיעים על גבי מוצרי הטיפוח

1. אייקון המיחזור: סמל המיחזור הבינלאומי מורכב משלושה חיצים עוקבים, ומשמעו שאריזת המוצר ניתנת למחזור. החיצים מסמלים את התהליך המעגלי של המוצר: ייצור, איסוף ומיון מוצרים משומשים ועיבודם לייצור מחדש.

2. ידידותי לאוזון: הלוגו "ידידותי לאוזון", מופיע לעיתים בליווי שמיים בהירים ושמש זורחת. מקורו של הסימול הזה הוא התו הבינלאומי Ozone Friendly, שמשמעו שהמוצר אינו מכיל פריאון הפוגע בשכבת האוזון.

3. הארנבון: סמל הארנב המופיע על מוצרי הקוסמטיקה, הטואלטיקה והניקיון, משמעו שבתהליך הייצור של המוצר המוגמר לא נוסו רכיביו על בעלי-חיים. הסימול המודפס מופיע בדמות ארנבון, ונקבע כסימון בינלאומי למוצרים אשר לא נוסו על בעלי חיים. ישראל לא הצטרפה עדיין לחקיקה מחייבת בתחום ויצרנים מקומיים עשויים למצוא לנכון להדפיס ארנבונים בכל מיני צורות על מוצרי הקוסמטיקה שלהם.

4. תוקף המוצר: סימול המופיע על מוצרי הקוסמטיקה והטיפוח ומתייחס לתוקף המוצר לאחר פתיחתו. הסימול הוא קופסה זעירה עם מכסה פתוח, ועליה מצוין אורך חיי המוצר: 6, 12, 12, 24 חודשים וכד'. מוצרים מהם נעדר הסימול הזה יכללו כיתוב המורה על תוקפם. סימון תוקף המוצר הוא חובה על-פי חוק.

5. סחר הוגן: המוטו של סימול הסחר ההוגן אומר כך: בכל פעם שאתה קונה מוצר אינו מכיל תו זה, אתה עלול להיות שותף במזימה בה מנוצלים חייו של עובד עני במדינת עולם שלישי, העובד 14 שעות, 7 ימים בשבוע, בתנאים מחפירים ותוך כדי סיכון בריאותו, ללא זכויות סוציאליות ותמורת שכר רעב של דולר וחצי ביום. הצהרה זו ועוד נוספות תחת המוטו הזה, חרוטות על דיגלו של אוקספם (Oxfam), ארגון עצמאי, א-פוליטי, הפועל יחד עם גופים וארגונים אחרים בכ-120 מדינות, כדי למצוא פתרונות ארוכי-טווח לעוני ולסבל ברחבי העולם.

מוצרי דגל של חברות שניתן להשיג בארץ:

1. Weleda (תו תקן Natrue)

Wild Rose Smoothing Facial Oil Capsules של וולדה: כמוסות השמן לשיקום ולהזנה עמוקה ואינטנסיבית מסדרת ורד הבר (ישנן עוד סדרות ומוצרים רבים שנמכרים בארץ) המכילה מוצרים רבים מכילות שמן אורגני המופק מפרחי ורד הבר, עשיר בחומצות שומן בלתי רוויות, המסייע בחידוש מראה העור עם הופעת סימני הגיל הראשונים. מכיל שמן שקדים, שמן חוחובה, שמן זרעי אפרסקים, שמן נר הלילה ושמן אבוקדו למניעת יובש ולהזנה אינטנסיבית של עור הפנים לשיקומו וגמישותו.

מחיר: 199.90 שקל

2. כנען אורגניקס (תו תקן אקוסרט)

סרום אורגני משקם לעור הפנים של כנען אורגניקס: סרום מרוכז ויעיל במיוחד המעניק אנרגיה חדשה ומיידית לעורך ופועל לחידוש מראה העור. מבוסס על קומפלקס אורגני ייחודי המורכב משמן זית כתית מעולה, שמן אגוז המקדמיה ושמן חוחובה אשר פועלים בסינרגיה להזנת העור והגנה עליו מחייה עור עייף. מכיל מרכיבים הממריצים וממצקים את העור. התוצאה: עור פנים בעל מראה בריא, חלק, משיי וקורן.

מחיר: 190 שקל

3. אבלון אורגניקס (תו תקן NSF)

קרם פנים ויטמין C של אבלון אורגניקס: סדרת מוצרים אורגניים לטיפול מקיף בסימני גיל מתקדמים והאטת הזדקנות העור, הנובעת מגורמים סביבתיים ופיזיולוגים. הסדרה מיועדת לכל סוגי העור ובמיוחד לעור המאופיין בסימני גיל. הסדרה כוללת קרם פנים, סרום, וקרם עיניים ויטמין C המועשרים בלימון, תפוז, ברגמוט ופירות הדר להבהרת כתמי שמש וחידוש עור הפנים, שמן זרעי פשתן רווים בחומצות אומגה 3 ו-6, תה לבן המעודד ייצור קולגן ואלסטין לחידוש תאי העור, ארניקה וקלנדולה להרגעת עור הפנים, תה ירוק המכיל אנטי-אוקסידנטים יעילים במיוחד המוכחים כבעלי פעילות חזקה במיוחד בהגנה על העור מפני נזקי קרינת השמש וחמאת קקאו-אנטי אייג'ינג.

מחיר: קרם פנים: 149.9 שקל, קרם עיניים 159 שקל, סרום 179 שקל

4. ג'ייסון נטורל (תו תקן NSF)

שמפו משמש טהור וטבעי של ג'ייסון נטורל: מנקה, מזין ומוסיף זוהר וברק לשיער, המכיל שמן משמש לשיער בריא ומלא ברק, אלווורה להרגעת הקרקפת והוספת לחות ופרוטאין חיטה - עשיר באומגה 3 ואומגה 6 העוטפים את השערה ומזינים אותה. לחברה מגוון של 250 מוצרים אשר כולם ללא SLS, פארבנים, פטרוכימיכלים מזיקים, בשמים סינטטיים, שמנים מינרלים, אלומיניום, וחומרים מהונדסים גנטית. כל האריזות ממוחזרות וניתנות למחזור והחברה מחזיקה בסמל הארנב.

מחיר: טווח המחירים נע בין 31.90 ל-91 שקל

5. קסמרה (תו תקן ECOCERT)

Nutri Goji קרם לחות עשיר של קסמארה: כל מוצרי הסדרה המבוססים על תמצית הגוג'י- ברי, וכך גם קרם הלחות העשיר והמזין לעור מעורב עד יבש. הקרם מכיל Goji Berry Extract, דבש, שמן אבוקדו וחמאת שיאה. משפר את מחסום ההגנה הטבעי של העור ומונע את הזדקנותו.

מחיר: 316 שקל (בסדרה גם סרום החייאה ב-357 שקל וקרם לחות אנטיאוקסידנט ב-297 שקל)

6. ANANDA (תו תקן BDIH הגרמני)

מסכת הזנה טבעית לשיער של ANANDA: מסכת הזנה טבעית וטיפולית לשיער המסייעת בהחייאת שיער פגום. המסכה היא שילוב מדויק ועשיר של תמציות שמנים טהורות, התומכות בהזנה עמוקה, ריכוך ושיקום שיער פגום ויבש. מורכבת מארגן אורגני, תפוז אורגני, חוחובה אורגני, בוראז אורגני, אובליפיחה, מנדרין ומשמש. צמחי מרפא טהורים ואורגניים כמו תה ירוק ואלוורה, להרגעת קרקפת מגורה. חמאת שיאה אורגנית, פרוטאין משי, להגנה על מאגר הלחות הטבעי של השיער ועור הקרקפת. שעוות המסייעות במתן לחות עמוקה ומיצוי אגוז הגרנובל העשיר במינרלים ופרוטאינים, יסייעו בהחייאת שיער יבש, צבוע או בעל קצוות פגומים - ללא מלח.

מחיר: 79 שקל (לחברה מוצרי שיער נוספים כגון שמפו ומרכך ב-69 שקל, וכן מוצרי טיפוח לפנים כגון סרום ויטמין C טהור ב-285 שקל, קרם הגנה טבעי ב-249 שקל וקרם עיניים משקם ב-285 שקל)

7. Mary Cohr Paris (תו תקן ECOCERT)

Ecobiology Soft Cleansing Foam של מארי קור: מוס אקולוגי לניקוי הפנים אשר מאפשר בתכשיר אחד ובמגע קטפתי עור נקי מזיהומים, אבק, סבום, תאים מתים, איפור ולכלוך, ללא צורך במי פנים, שומר על איכות הסביבה עם 100% חומרים טבעיים וידידותיים לסביבה. מכיל שמן המופק נצמח הכותנה, המכיל ויטמינים וחומצות שומן השומרים על הקרום ההידרוליפידי אשר לעיתים נפגע מחומרי ניקוי "קשים", ומאפשר ניקוי חוייתי ועדין של העור, תמצית אלוורה המונעת התנדפות מים ו-Bio Ecolia חומר פעיל טבעי המחזק ומשיב איזון למערכת האקולוגית של העור ומהווה זרז להגנה הטבעית של העור באופן כזה שזו יכולה לעשות את פעולתה בצורה יעילה יותר ולהגן על העור מזיהומי הסביבה. כמו כן מכיל התכשיר חומרים מרככי מים המנטרלים את ההשפעה של מי הברז ה"קשים".

מחיר 230 שקל

8. L'occitane (תו תקןECOCERT)

ג'ל אורגני לטיהור הידיים של לאוקסיטן: לחברה ליין התחלתי הכולל שני מוצרים אורגניים. אחד מהם הוא הג'ל האורגני לטיהור הידיים המנקה ללא מים או סבון והמוצר השני האורגני של החברה הוא חמאת שיאה המזינה ומגינה על עור השפתיים, הפנים, הציפורניים והידיים. חמאת שיאה מקורה מפירות עצי השיאה באפריקה והיא ידועה בכל העולם כמעודדת התחדשות העור, מגינה עליו, מרככת ומרגיעה את העור. מתאים גם לעורם העדין של תינוקות.

מחיר: ג'ל אורגני לטיהור הידיים - 29 שקל, חמאת שיאה - 49 שקל

9. Lavido קוסמטיקה טבעית ואורגנית (תו תקן אגריאור)

קרם עיניים אורגני של לבידו: קרם עיניים המכיל שמן זרעי רימון וניצת התפוז. מרווה את העור הדקיק שסביב העיניים בשכבת מים עדינה במרקם קליל, לספיגה יעילה וממושכת המותאמת במיוחד לאזור עדין זה. הקרם המכיל ריכוז גבוה של ויטמין C, מסייע בהנעת נוזלים באזור העיניים ובכך מרגיע, מטפל במראה עייף סביב העיניים, מוריד אדמומיות, נפיחות וקמטוטים עדינים ומעניק מראה מטופח יותר. מכיל חומצה היאלורונית טבעית המופקת מפירות אורגניים, מיצוי רוז היפ אורגני המספק ויטמיןC זמין לעור, מפחית נפיחויות ומעניק מראה רענן. כל מוצרי החברה מבוססים על השמנים האתריים הטהורים והאיכותיים ביותר, והם אינם מכיליםSLS , , פראבנים, סיליקון, תוצרי נפט וחומרי צבע מלאכותיים.

מחיר: 139.90 שקל

10. ANTONIM (תו תקן ECOCERT - המברשות מאושרות גם הן ע"י ארגון VEGAN)

מייק אפ פודרה אורגני אפוי של אנטונים: מייק אפ פודרה בנוסחה אורגנית טבעית, אידיאלי לכל סוגי העור, לשימוש רב-תכליתי יומיומי ולאירועים מיוחדים. בתהליך האפייה של Antonym, הופך הקרם העשיר למרקם אבקתי משיי המשתלב באופן מושלם עם עור הפנים ומטשטש פגמים למראה אחיד וקורן ולתחושה נעימה וקלילה. הסוד של המייק אפ האפוי טמון בגימור שיש המשלב כמה טונים בכל גוון ובכך מתאים את עצמו לתנאי התאורה ולגון העור הטבעי של המתאפרת. ניתן להשיגו ב-4 גוונים המתאימים לכל קשת גוני העור מהבהיר ביותר ועד לשחום. הגוונים פותחו בהתאמה למגוון המוצאים האתניים והמגזרים בארה"ב, הידועה ברב הגוניות שלה.

מחיר: 180 שקל (למותג יש גם שפתונים ב-90 שקל, עפרונות עיניים עמידים במים ב-80 שקל, סמקים, צלליות ומסקרה אורגניות)