לפני שניגשים למריחת כל הקרמים בבית על העור, כדאי להבין דבר אחד בסיסי: קרמים שעשירים בלחות ומבוססים על חומרים מימיים מורכבים ממולקולות של מים, והן גדולות מכדי לחדור את השכבה החיצונית של העור. בעצם יותר קל לשמור על הלחות הקיימת בעור באופן טבעי ולהאט את קצב האידוי שלה, מאשר להחדיר לחות פנימה. כמו כן יש להבדיל בין שגרת הטיפוח של נשים עד גיל 28, שנים שבהן העור נחשב עדיין צעיר, וצריך בעיקר לשמור עליו מלאבד לחות, לבין עור בוגר שניזוק כבר מהשמש, מחימצון יתר של מפגעים סביבתיים ו/או עובר שינויים הורמונאליים, שצריך חומרים פעילים אחרים וחומרים שמבוססים על פורמולות שיש בהן שומן ולא רק לחות.

שגרת הטיפוח לעור צעיר

עד גיל 30-28, אם אין בעיות מיוחדות (אקנה וכו') המטרה היא למנוע אידוי של לחות בעומק העור ולשמור על רמת הלחות הטבעית. אין עדיין צורך באמצעי תיקון. הרעיון הכללי הוא להשתמש בחומרי ניקוי עדינים שאינם מייבשים את העור או מגרים אותו, ברמת חומציות שאינה עולה על 5.5 PH. אחרי הניקוי העור צריך להרגיש נינוח - לא מתוח מדי ולא מיובש. החומרים שמתאימים לגילאים האלה הם חומרי לחות עדינים כמו תחליבים שאינם שומניים וכבדים מדי וכדאי לחפש חומרים שבמרכיבים שלהם מופיעים: חומצה הילארונית, אוריאה וויטמין C, שמשמרים את רמת הלחות הטבעית של העור.

בוקר:

1. ניקוי: שוטפים את הפנים במים, אפילו אין צורך בסבון אלא אם כן קרה משהו מיוחד במשך הלילה, מנגבים.

2. הזנה: תחליב, קרם קלי, סרום או ג'ל על בסיס חומצה הילארונית או ויטמין C.

3. הגנה: מעל שני אלה למרוח תחליב קליל שמכיל הגנה מהשמש, ורק אחר כך איפור.

ערב:

1. ניקוי: ניקוי העור בעזרת תכשיר מתאים (מגבונים, סבון פנים, או תחליב ניקוי) לשים לב שהחומציות לא תעלה על 5.5 PH.

2. הזנה: הנחת תכשיר שמכיל חומצות פירות אלפא הידרוקסיות בריכוזים נמוכים של בין 5% ל10%. שימוש קבוע בחומרים כאלה מעלה את רמת הלחות הטבעית. בכלל, תכשירים פעילים שמכילים חומצות פירות חודרים לעור, כי המולקולות קטנות מאד, ומבצעות תהליכי תיקון וחידוש שמתאימים לגילאים האלה, ומשפרים את מערך הלחות הטבעי של העור.

3. מריחת קרם עיניים קליל שמכיל חומצה אלפא ליפואית, או dmae שהוא עוד רכיב שעובד מאד יפה על איזור העיניים, או קרם שמכיל שמנים עדינים כמו שמן אבוקדו. הכי חשוב לשים לב שהקרם עצמו יהיה קליל ונספג.

בגיל הזה אין ממש צורך בקרם לילה - למעשה, אם משתמשים בחומרים כבדים מדי או ביותר מדי חומרים, זה לא עוזר לעור וגם יכול להזיק וליצור קומודונים וכל מיני בעיות נוספות שנוצרות עקב סתימה של נקבוביות העור.

שגרת הטיפוח לעור בוגר

מגיל 30 ומעלה, העור כבר במצב אחר. חשיפה לשמש, נזקים סביבתיים ותהליכים הורמונאליים, גורמים לו לייצר פחות לחות טבעית, להיות דק ומיובש יותר, ועם נטייה לרגישות, התקמטויות ומראה עייף. זה הזמן לעבור לתפיסה טיפולית אחרת כדי לקבל תוצאות, והדגש צריך להיות על שני דברים:

1. פורמולציות שחודרות לעור (יש מעט כאלה, אבל יש)

2. הגנה על העור על העור על ידי חומרי גלם שמחקים את הסבום האנושי, שהוא השומן הטבעי.

בוקר:

1. ניקוי: לנקות את הפנים עם תכשיר מאד עדין או אפילו רק במים, כדי להשיג מינימום גירוי לעור.

2. הזנה: מריחה של תכשיר שמבוסס על פפטידים בין 5% ל10% (חומרי גלם בעלי מולקולות קטנות של חומצות חלבון שמבצעות תהליכי תיקון והצערה בעומק העור) זה יכול להיות סרום או קרם, המרקם לא משנה.

3. הגנה: לנשים שמזיעות בפנים או עוברות את גיל המעבר הקרמים הכי מתאימים הם קרם שהכל כלול בו - גם לחות, גם הגנה מהשמש וגם ויטמינים, ולפעמים גם מייק אפ, כדי לא ליצוא שכבה מעיקה של שומן על הפנים שהזיעה תדחוף החוצה. אם החומרים הם פעילים ונכונים, אין צורך בתכשיר על תכשיר.

טיפ: את התכשיר הזה אפשר לשמור במקרר וככה זה יותר נעים.

ערב:

1. ניקוי: הסרת איפור יסודית, וזה חשוב במיוחד בגילאים היותר מבוגרים. אם לא מסירים את האיפור כמו שצריך, קמים בבוקר עם פנים ועיניים נפוחים. רצוי להסיר איפור עם תכשיר נוח שאינו שורף בעיניים, בשני שלבים - מסיר איפור + תחליב ניקוי כללי, ולשטוף היטב.

2. הזנה: תכשיר פעיל שמכיל חומצות פירות במינון גבוה יותר- בין 10 ל-12.5%. חשוב שהתכשיר יכיל גם רטינול (סוג של ויטמין A) שרצוי להשתמש בו בערב כדי לחדש את העור. רצוי להוסיף קרם שמכיל חומצות שומן אומגה 3 ו-6. השימוש בתכשירים הללו שומר על רמת הלחות של העור וגורם לו לייצר חומצה הילארונית טבעית שעם הגיל הכמות שלה הולכת וקטנה.

3. הגנה: תכשיר נוסף שאפשר למרוח מעל, שיהיה מבוסס יותר על מולקולות שומניות - ליפידים. החומר הקצת יותר שומני הזה מסייע בסיכוך של העור ובמזעור והעלמה של יובש, ובמניעה של אידוי מים מעומק העור.