לפעמים, כשאת מתלבטת בין מסעדה לחגיגת בישול בבית, כדאי להזכיר לעצמך שבית = אהבה = אוכל. זו המשוואה שהפנמנו כולנו מבית אימא, ובדיוק כמו בית נטול רהיטים, יש משהו מדכא במקרר שכל מה שיש בו זה גבינה לבנה וכמה בקבוקי בירה. לכן, אין כמו אוכל ביתי שפרגנת לעצמך- אין מנחם מפתיחת המקרר והחיפוש אחרי "משהו טעים", אם מוצאים, כאילו. הטיעונים לטובת בישול בבית הם, שכשרגילים ויודעים לבשל ועושים קנייה חודשית מסודרת, זה יוצא משתלם, שלא לדבר על יותר בריא, ושהטרחה שווה את זה. האומנם?

יום א'

צהריים: מרק ירקות (בצל תפוח אדמה, גזר, סלק, גמבה, לפת, קישוא, סלרי, פטרוזיליה, כרוב, ברוקולי, שמיר והרבה שום, כמובן) עם כופתאות מקמח חומוס. נאכל עם שמנת ולחם מקמח מלא.

ערב: חביתה וסלט ירקות (חסה, עגבנייה, מלפפון, סלק, בצל ירוק- ותערובת קטניות ודגנים לסלט)

קינוח: פאי בננות (בצק פריך, קרמל מסוכר חום מעורבב עם בננות, קצפת ותלתלי שוקולד)

שחיתות גם בבית. פאי בננות (צילום: shutterstock)
שחיתות גם בבית. פאי בננות (צילום: shutterstock)

יום ב'

צהריים: טיגנתי שניצלים, פירה, קצת ירקות ליד

ערב: יש לי עדיין מרק מאמש, והשארתי מקום לעוגה

יום ג'

צהריים: אורז עם ירקות (בצל ואפונה, תירס וגזר קפואים של פרי הגליל) ולידו שניצל מאתמול

ערב: טוסט בפיתה (עם גבינה צהובה בולגרית, פרוסת עגבנייה, וקצת רוטב צ'ילי מתוק)

קינוח: וופלים עם שוקולד מריר

יום ד'

צהריים: מסיימת את המרק (לא היה זמן לבשל)

ערב: ארגנתי ארוחת ערב עם חברים שלא ראיתי מזמן.

הבישול היה קצת גדול עלי, אז הזמנתי חבר שהוא שף חובב, הוא בישל ואני חתכתי, שטפתי וניקיתי אחריו. התפריט: קציצות עדשים וטופו אפויות בתנור, לידן 1. סלט לפת ואבוקדו עם שמן שומשום בכבישה קרה, ביצה קשה, וכוסברה. 2. סלט שומר שרוף מקורמל מתובל בלימון, 3. סשימי סלק מתובל בחומץ בלסמי, לימון, דיז'ון. 4. רטבים: 1. טחינה ירוקה 2. פסטו כוסברה. בצד: לחם שיפון מהמאפיה השכונתית.

קינוח: סינבון קינמון שמרים עם ציפוי אמריקאי מגבינת שמנת.

יום ה'

בוקר: בננה

צהריים: סלט ירקות (חסה, מלפפון, גמבה, עגבנייה, אבוקדו, תירס, שמן זית וטחינה גולמית)

ערב: פסטה חיטה מלאה עם סלמון מעושן (רוטב: שמנת של פעם, בצל, שום, עגבניות ומעט רסק עגבניות)

כמה עלה

סה"כ 450, כשיש לקחת בחשבון שחלק מהמצרכים נשארים בבית לשימוש עתידי.

מדד הבריאות: 10

כשאוכלים בבית יודעים כמעט את כל מה שצריך לדעת על איכות הפרודוקטים. יודעים איפה זה נרכש, יודעים כמה זמן זה עמד מחוץ למקרר, יודעים בדיוק כמה שמן יש במנה וכמה סוכר לבן בעוגה. כשהאוכל הוכן על ידך, הרבה יותר פשוט לשלוט בכמות הקלוריות שהמנה מכילה, ולשמור על האיזון התזונתי.

מדד הטרחה: 9

אין מה לעשות. לבשל זה בלגן. השיש מתלכלך, הזבל מתמלא, יש כלים שצריך לעשות תוך כדי הבישול, אחרי הבישול וגם רחמנא ליצלן אחרי האוכל. זה מעייף, זה לוקח זמן, ויש ריחות מסוימים שלוקח להם קצת זמן לעזוב את המטבח (שניצלים, אם לדייק). מצד שני, המקרר מלא סירים כיפיים, הכול טרי, מגוון ומלא בדברים שטעימים לך באופן אישי. חוץ מזה, לא חייבים לבשל כל יום. מספיק פעמיים בשבוע ולגוון כל יום בסלט טרי או תוספת רעננה אחרת, ואז מדד הטרחה יורד בהרבה. וגם כמות הכלים.

מדד ההשמנה: 8

אין מה לעשות, כשיש אוכל בבית, יותר קל להגיע אליו, ואי לכך, אוכלים יותר.

מדד הכיף: 7

נורא כיף לאכול בבית, אבל מסתבר שהמחיר הוא אותו מחיר (אלא אם כן אוכלים במזללות זולות או מסעדות גורמה) בסופו של דבר. הטרחה היא עצומה. אישית, הרגשתי קצת קשת יום כשחזרתי עם שקיות מהסופר ובמשך שעות עמלתי במטבח. מצד שני, הסיפוק היצירתי הוא עצום, והתחושה הטובה של לאכול דברים שבישלתי בעצמי או להאכיל חברים היא תחושה שאין כמוה. חוץ מזה, חורף עכשיו, ומי רוצה לצאת אל העיר הגשומה והדוממת? אין כמו מרק, שמיכה נעימה וטלוויזיה, במיוחד עם חתול מגרגר ודז'סטיף.