בימים אלה מתנהל באיטליה ערעור על גזר דינה של אמנדה נוקס, אחת הנשים הכי מוכרות בארצות הברית כרגע. נוקס, שחגגה את יום הולדתה ה-24 בכלא הקיץ, הורשעה בשנת 2009 בתקיפה מינית ורצח של שותפתה לדירה, מרדית' קרצ'ר הבריטית, בזמן שהשתיים שהו בשנת לימודים בעיר פרוגיה שבאיטליה. על שותפיה של נוקס לפשע, שקיבלה 26 שנים בפנים, בן זוגה הסטודנט האיטלקי רפאל סולסיטו ותושב העיירה רודי גואדה, נגזרו מאסרים דומים.

מתחילת המשפט השנוי במחלוקת ב-2007 ועד היום, הפרשה עמוסת הנעלמים הסעירה את הצהובונים בארצות הברית, בריטניה ואיטליה וכמעט ולא ירדה מהכותרות. בעקבות עדויות סותרות, נתוני DNA לא חד משמעיים ופרנויה אמריקאית בכל הנוגע למערכת המשפט במדינות זרות, סביבסיפור הרצח נבנו שני מחנות תקשורתיים וציבוריים, האחד רואה בהרשעה של נוקס טעות פושעת שנובעת מטיוח של רשויות איטלקיות, השני בטוח שמדובר בילדה מפונקת וקנאית שנפטרה מקרצ'ר בשביל הפאן וקיבלה את המגיע לה.

מכונה foxy knoxy. אמנדה נוקס בלוק אופייני (צילום: gettyimages)
מכונה foxy knoxy. אמנדה נוקס בלוק אופייני (צילום: gettyimages)

לעת עתה, כשהערעור הדרמטי של נוקס עתיד להגיע לסיכום בשבוע הבא, הסיפור שלה מתועד ביותר מ-10 ספרים, בלא מעט סרטים דוקומנטריים ובסרט טלוויזיה בכיכובה של השחקנית היידן פנטייר. נוקס עצמה, בינתיים, זכתה בתקשורת לכינוי הקליט Foxy Knoxy ובסטטוס כוכבות הרבה יותר גדול מהשחקנית הצעירה שגילמה אותה.

"כשבחורה צעירה ומושכת ממשפחה בריטית מיוחסת נרצחת באיטליה, יש לכם סיפור פשע טוב. כשהחשודה ברצח היא בחורה צעירה ומושכת ממשפחה אמריקאית מיוחסת, יש לכם זהב צהוב", נכתב במאמר שמגזין הרולינג סטון הקדיש לנוקס ביוני, ובו טיעונים לזיכוי שלה. "נוקס לא ידעה שהיא תישפט על פי היופי שלה והמוצא שלה", נכתב בין היתר במאמר, אך הכותב פספס את האירוניה: אם נוקס לא היתה יפה כל כך, ספק אם המאמר המחמיא, שמתאר בין היתר כמה מכתבי מעריצים נלהבים היא קיבלה בכלא, היה בכלל נכתב.

הפכה לכוכבת. שאפל קורבי (צילום: gettyimages)
הפכה לכוכבת. שאפל קורבי (צילום: gettyimages)

היו דווקא כאלה שגילו ערנות לעיניה הכחולות ופניה הבובתיות של נוקס ורתמו אותן לפרנסתם. אחד הספרים האחרונים שנכתבו על המשפט נקרא פשוט The Fatal Gift of Beauty, ובו המחברת נינה בורליי שוטחת את כל הרכיבים שהפכו את המשפט של נוקס למגה-היסטריה. אם לבורליי נשארה קצת אנרגיה וסקרנות, את ספרה הבא היא יכולה לכתוב על קייסי אנטוני.

אנטוני האמריקאית, כמו נוקס, היא בחורה צעירה ונאה למראה שהגיעה לכותרות ב-2008 בזכות פרשיית רצח לא פחות מסעירה ומזעזעת, הפעם בפלורידה. על פי החשד, אנטוני בת ה-22 רצחה והטביעה את בתה הקטנה קיילי בת השתיים וחצי. התובעים ציירו את אנטוני במהלך המשפט כנערת מסיבות פלרטטנית שמחליפה בני זוג, והציגו ראיות משכנעות למדי, אך המושבעים זיכו אותה, למורת רוחו של הציבור האמריקאי.

אנטוני אולי לא יפה כמו אמנדה, אבל הלוק התיכוניסטי שלה, בתוספת נתונים שנויים במחלוקת והרצח המזעזע שביצעה, הפכו אותה לכוכבת הצהובונים ולדמות שקשה שלא להסתקרן ממנה. הסיפור של אנטוני מזכיר במידה מסוימת את מקרה הרצח המזעזע של רוז פיזם הקטנה, שהנחית במרכז הפריים את מארי פיזם השברירית, עם עיני התכלת והגבות המסודרות. המקרה של מארי פיזם, שהורשעה הקיץ בשידול לרצח, לא צמח ולא יכול היה לצמוח בישראל לממדים אמריקאים, אך המראה של מארי בהחלט הוסיף למשפט טוויסט מצמרר.

מדוגמנית לציידת ראשים. פוסטר מהסרט של דומינו הארווי
מדוגמנית לציידת ראשים. פוסטר מהסרט של דומינו הארווי

החיבור בין נעורים, יופי ופשע קיבל בשנתיים האחרונות במה כה גדולה, שאובססיות תקשורתיות קודמות סביב רוצחות, פושעות וגנבות קטנות, קיבלו בזכותו מסגור לגיטימי מחודש. לא סתם הסיפור של דומינו הארווי, דוגמנית יפה וענוגה משנות ה-70 שהפכה לציידת ראשים עם רובה, הפך לסרט בכיכובה של קירה נייטלי. הביוגרפיה של דומינו אומנם לא כללה קורבנות עקובים מדם (התמכרות לסמים - דווקא כן), אך הוא דוגמה נהדרת לכך שהתקשורת לא יכולה לעמוד בפני יופי מסוכן. גם אם הוא מגיע בדמותה של טינאייג'רית שהתגנבה לביתו של אורלנדו בלום וקיבלה בעקבות זאת סדרת ריאליטי, כמו אלכסיס נאיירס המתוקה מערוץ E!.

כוח המשיכה של נשים יפות וקטלניות פועל גם מחוץ לארצות הברית ובריטניה. העיניים הירוקות ומלאות התחינה של שאפל קורבי, הבחורה הצעירה והשזופה מאוסטרליה, שנתפסה בשדה התעופה באינדונזיה עם מריחואנה ונידונה ב-2005 ל-20 שנות מעצר, הפנו אליה את אור הזרקורים, זיכו אותה בכינוי Ganja Queen ומיקמו אותה במרכזו של סרט דוקומנטרי תחת אותו השם (2007), בבימויה של ג'אנין הוסקינס.

הסרט עוקב, בהערצה חסרת נשימה, אחרי הייסורים של קורבי, לכאורה קורבן תמים להברחת סמים מתוחכמת, עד לרגע בו היא מתייפחת למשמע גזר הדין. גם כאן, הראיות סותרות והסיפור מסואב, ובמרכזו אישה אטרקטיבית בתפקיד הפושעת התורנית, או, תלוי איך מסתכלים על זה, עלמה במצוקה. המעריצים, תהיו בטוחים, פועלים לשחרורה במלוא המרץ, בזמן שקורבי מעצבת את ציפורניהן של האסירות בכלא האינדונזי.

הקיץ שודר במסגרת פסטיבל ירושלים הסרט המצויין Tabloid בבימויו של הדוקומנטריסט המהולל ארול מוריס, שעוסק בסיפור שזעזע את אירופה ואת ארצות הברית בשנות ה-70. הבחורה הנכונה של הרגע - ג'ויס מקיני, מלכת יופי ממדינת וויומינג, שהתאהבה בבחור בריטי מהכת המורמונית ורדפה אחריו לבריטניה, בליווי עוזר, כדי לחטוף אותו ולעשות בו כרצונה. כמה וכמה עדים מספרים בסרט, בעיניים נוצצות, על יופייה ותדמיתה התמימה של מקיני, שהפכו את הסיפור שלה לבלתי נשכח. "אני לא מבינה מה רצו ממני", אומרת בסרט מקיני המזדקנת, שהפכה בימים ההם לאובססיה בינלאומית ומושא הערצתם של לא מעט גברים. "אני רק בחורה פשוטה שמחפשת אהבה".

בחורות יפות תמיד מחפשות אהבה, או נקמה, או חיים מעניינים וקלים יותר, והתקשורת אוהבת לתפוס אותן ברגע מפולתן ולהתרפק על מצוקתן הפוטוגנית. האם הלוק המצודד משחק לפעמים תפקיד מכריע במשפטים הרועשים שלהן, כפי שהוא משפיע על משכורת ומעמד כלכלי?אמנדה נוקס תגלה זאת בקרוב. אם תזוכה, חוזה הדוגמנות בטח לא יאחר להגיע.