מגביהים עוף: קדירת שוקי עוף פיקנטית עם ירקות ולימון כבוש

השבוע מתחיל ושוב פעם באופן לא מפתיע שכזה כולם רעבים, אבל זה לא אומר שאתם חייבים לעבוד קשה ולעמוד שעות במטבח. קחו את המתכון של דינה משה וראו כי טוב

דינה משה

|

09.08.20 | 08:40

שוקי עוף בתיבול מעניין ועם המון ירקות (צילום: דינה משה)
שוקי עוף בתיבול מעניין ועם המון ירקות (צילום: דינה משה)

מרכיבים

7-5 מנות

 

  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 10 שוקי עוף או 5 כרעיים
  • 3 גזרים, פרוסים לטבעות
  • 3 פלפלים אדומים, פרוסים
  • 2 עגבניות, פרוסות
  • 1 כף לימון כבוש
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כפית מלח גס
  • כ-2 כוסות מים

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-125 מעלות.
  2. מחממים את השמן בסיר גדול ורחב שמתאים גם לתנור. מוסיפים את הבצל עם חצי כפית ראס אל חנות ו-14 כפית פלפל שחור, מערבבים ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים את העוף ומטגנים עד להזהבה על להבה נמוכה. מוציאים את הכול לצלחת.
  4. לאותו הסיר, מוסיפים את יתר המרכיבים (גם את יתרת ראס אל חנות והפלפל השחור), מערבבים, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
  5. מחזירים את הבצל והעוף לסיר ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. מוסיפים את כוס המים השנייה ומכניסים לתנור ל-4 שעות. בודקים מדי פעם שנותר רוטב בסיר ואם צריך, מוסיפים מעט מים.

 

עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

 

    עוד רעיון לארוחת צהריים: ספגטי נקניקיות, גם בגרסת מבוגרים

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: דינה משה)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג