הקיטש לא מת, רק קצת חם לו: רעיונות לבביים לקראת ט"ו באב

האהבה היא בפרטים הקטנים: הידעתם שאפשר לחגוג גם בלי הפקות ענק יקרות? כל שתצטרכו זה חותכן, קצת זמן פנוי ושבע הצעות טעימות שיזכירו לכם שאתם מאוהבים

ילנה ויינברג

|

04.08.20 | 09:07

הדרך ללב של אחרים עוברת דרך הבטן - והעוגיות האלה בהחלט מסמנות לבטן לאן מועדות פניכם (צילום: Shutterstock)
הדרך ללב של אחרים עוברת דרך הבטן - והעוגיות האלה בהחלט מסמנות לבטן לאן מועדות פניכם (צילום: Shutterstock)

עוגיות במילוי ריבה

שוקולד קנוי זה נחמד, אבל מי יכול לעמוד מול קופסת עוגיות טריות יפיפיות שנאפו ממש עכשיו? התשובה היא אף אחד, עוגיות חמאה ביתיות לוקחות בסיבוב כל פרלין או מקרון שתוכלו לרכוש. לכן, בחרו קורצן מתאים וקדימה לעבודה!

 

>> רעיון לשדרוג: הכינו עוגיות קטנות יחסית והקפידו על רידוד הבצק - כך העוגיות תצאנה עדינות ויפות יותר. אפשר כמובן גם להשתמש בקורצנים שונים, להשתמש בממרחים שונים למילוי ואולי אף לסיים בסוכריות יפות (אבל לא של עוגת יומולדת, כן?) ולפדר באבקת זהב.

 

>> רעיון לשנמוך: אפשר להשתמש בבצק פריך מתוק קנוי. חשוב להפשיר אותו לפי הוראות היצרן (למשנמכים במיוחד, יש אפילו בצקים מופשרים במקררים). אם אתם גם נטולי קורצנים, אפשר להשתמש בכוס רגילה ולחתוך את הצורות הפניומיות בסכין חדה.

 

מרכיבים

12 עוגיות (תלוי בגודל החותכן)

 

לבצק

  • 280 גרם (1/4 1 כוסות) חמאה רכה
  • 135 גרם (2/3 כוס) סוכר
  • 250 גרם (2 כוסות) קמח לבן, מנופה
  • 145 גרם (1/3 1 כוסות + 2 כפות) שקדים טחונים
  • 1/8 כפית קינמון טחון

 

להרכבה

  • ריבה שאוהבים, לא נוזלית
  • אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  1. הבצק: שמים במעבד המזון את החמאה והסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת אוורירית ואחידה. מוסיפים 1/2 כוס קמח, את השקדים ואת הקינמון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים את יתרת הקמח, 1/2 כוס בכל פעם, בהדרגה, עד לקבלת בצק. מעצבים את הבצק לכדור, חוצים אותו, עוטפים כל חצי בנפרד ומצננים במקרר לפחות שעה.
  3. מחממים את התנור ל-165 מעלות, מרפדים תבניות בנייר אפייה.
  4. מקמחים משטח עבודה, מוציאים מחצית מהבצק ומרדדים אותו לעלה בעובי כ-0.3 ס"מ. בעזרת חותכן מקומח (עדיף בצורת לב או עיגול), קורצים ממנו כמה שיותר עוגיות. מסדרים את העוגיות בתבנית ושומרים במקרר עד שמסיימים לעבוד על יתר הבצק.
  5. אוספים את השאריות שנותרו, מכדררים אותן וחוזרים שוב על תהליך הרידוד והקריצה. חוזרים על התהליך עם מחצית הבצק השנייה. כשכל העוגיות מוכנות לאפייה, קורצים במחצית מהן צורה באמצע, בעזרת קורצן קטן יותר, צנתר זילוף, כף פריזיאן או בסכין. את הצורות הקטנות אפשר לאפות גם כן. אופים 15-10 דקות עד שהעוגיות מתחילות להשחים בקצוות. מצננים.
  6. ההרכבה: מצפים את העוגיות השלמות בכפית ריבה. מפדרים את העוגיות "חלון" באבקת סוכר ומחברים ביניהן. מגישים מיד.

 

המתכון המקורי נמצא כאן

 

 

פיצה בצורת לב

פיצה ונטפליקס ביום האהבה? תוכנית מעולה! אבל רק כדי להבדיל בין הבילוי הזה לכל ערב אחר, אפשר להכין את הפיצה לבד, לעצב אותה בצורת לב ולהפתיע את החצי ממש לפני שלוחצים על "התחל".

 

>> רעיון לשדרוג: מכינים פיצות קטנות ואישיות, משחקים עם התוספות ומסדרים אותן יפה. משקיעים בסידור יפה של עלי בזיליקום טריים, עגבניות שרי צבעוניות ושלל ירקות פרוסים דק. אם אתם מאוהבים במיוחד, אפשר אף לכתוב את זה על הגבינה.

 

>> רעיון לשנמוך: גם במקרה הזה אפשר לקנות את הבצק ואת הרוטב בסופר. אם אתם מאלה שנזכרים ממש מאוחר (והדייט כבר שלכם בדלת), השתמשו בפיתות או בטורטיות , רק תעשו טובה, תחתכו אותן לצורת לב, ככה בשביל ההרגשה הטובה.

 

אוהבים פיצה? הנה היא אוהבת אתכם בחזרה (צילום: Shutterstock)
    אוהבים פיצה? הנה היא אוהבת אתכם בחזרה(צילום: Shutterstock)

     

    מרכיבים

    2 פיצות בינוניות / 4 פיצות אישיות

     

    לבצק

    • 1 כף סוכר
    • 1 כוס מים פושרים
    • 2 כפות שטוחות שמרים יבשים
    • 3 כוסות קמח
    • 1 כפית מלח
    • 3 כפות שמן

     

    לרוטב

    • 1 קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות
    • 2 כפות רוטב בזיליקום ביתי או קנוי
    • מלח ופלפל שחור
    • 1/2 כפית אורגנו יבש

     

    להרכבה

    • 400 גרם גבינה צהובה או תערובת גבינות
    • פטריות פרוסות, טבעות בצל טרי, תירס משומר, עגבניות פרוסות, סרטי קישואים, זיתים קצוצים וכו'

     

    אופן ההכנה

    1. הבצק: שמים בקערה את כל המרכיבים לפי הסדר ולשים כ-7 דקות, עד לקבלת בצק חלק ורך מאוד. מכדררים, מכסים ושומרים בצד כשעה, או עד שהוא מכפיל את נפחו.
    2. הרוטב: מערבבים את מרכיביו, טועמים ומתקנים תיבול.
    3. מחממים את התנור ל-250 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
    4. ההרכבה: מעבדים את הבצק לכמה דקות, עד שהאוויר יוצא ממנו ומעצבים לכדור. מחלקים ל-2 או ל-4 ומניחים ל-5 דקות מנוחה.
    5. מרדדים את הבצק לעובי שאוהבים ומעצבים אותו לצורה רצויה (במקרה הזה לב). מורחים ברוטב, מפזרים את התוספות ומכניסים לתנור ל-10-5 דקות או עד שהגבינה למעלה מבעבעת וזהובה. חוזרים על התהליך עם יתר הבצק. מגישים מיד.

     

     

    ביצה מאוהבת בקן

    זאת לא חוכמה להיזכר בחג בערב, כשהוא כבר כמעט נגמר. נסו במקום להפתיע את החצי השני עם ארוחת בוקר במיטה. אל תדאגו, אין צורך צורך לדעת להכין בריוש או דייניש - כישורי טיגון חביתה בינוניים יספיקו לכם. מומלץ גם לימי שבת רגילים, ככה סתם בלי סיבה מיוחדת.

     

    >> רעיון לשדרוג: נסו להיזכר, איך החצי השני שלכם אוהבת את החביתה שלו/שלה - אם זאת מקושקשת, עין הפוכה או אפילו טבעונית, כדאי שתתחשבי בהעדפה זו בהכנה. לצד המנה אפשר להשקיע במפיות, ירקות, קפה ויתר תוספות שיעשירו את המגש.

     

    >> רעיון לשנמוך: אין כל כך איך לשמנך את המנה, בכל זאת מדובר על המנה הכי ילדותית שיש. טוב, אתם יכולים להכין חביתה רגילה ולהגיש אותה עם לחם וכמה עגבניות שרי, אבל זה כבר ממש קרוב לארוחת בוקר סטנדרטית בבית קפה.

     

    מה מונע מכם להתחיל לחגוג כבר בבוקר? (צילום: Shutterstock)
      מה מונע מכם להתחיל לחגוג כבר בבוקר?(צילום: Shutterstock)

       

      המרכיבים

       

      • 1 פרוסת לחם
      • 1 כפית חמאה או שמן זית
      • 1 ביצה
      • מלח ופלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      1. קורצים בעזרת קורצן צורה במרכז פרוסת הלחם.
      2. מחממים את החמאה במחבת ומניחים בה את הלחם, שוברים פנימה את הביצה ומתבלים. מטגנים עד למידת העשייה המבוקשת. מגישים מיד.

       

      >> אם מכינים ביצה מקושקשת - מקשקשים אותה לפני שיוצקים אותה לתוך הלחם, כך מכינים גם את הביצה הטבעונית.

      >> אל תזרקו את הלב שקרצם, אם מטגנים אותו בחמאה, הוא ממש טעים.

       

       

      פנקייקס למאוהבים

      ממשיכים בגזרת ארוחות הבוקר: פנקייקס הם פתרון מעולה לכל מי שמעדיף מתוקים ורומנטיקה אמריקאית. הוציאו את הסירופ וקדימה לעבודה.

       

      >> הצעות לשדרוג: כולם יודעים שהפנקייקס הכי טעים מגיע בערימה. מגדל של חמישה כאלה, סירופ מייפל או שוקולד, קצפת ופירות טריים, חתוכים ירשמו לכם מספיק נקודות בונוס כדי לכסות על הפאשלה הבאה שלכם (או כדי לפצות על העובדה שאתם לא יוצאים לשום מסעדה הערב).

       

      >> הצעות לשנמוך: במפתיע, אפשר לקנות תערובות מוכנות לפנקייקס. הן נמצאות במדפי האפייה, ליד התערובות לעוגות ולכדורי השוקולד. שם באזור יש סירופ מייפל ואל תשכחו גם קצפת מוכנה.

       

       

      אל תלחצו, המנה תיראה מעולה גם עם פרוסות נקטרינה (צילום: Shutterstock)
        אל תלחצו, המנה תיראה מעולה גם עם פרוסות נקטרינה(צילום: Shutterstock)

         

        המרכיבים

        8 יחידות

         

        • 1/3 1 כוסות קמח
        • 3 כפות סוכר
        • 1 כפית אבקת אפייה
        • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
        • 1 כפית מלח
        • 2 ביצים
        • 1/4 1 כוסות ריוויון או חלב ו-1 כף מיץ לימון
        • 2 כפות חמאה מומסת
        • שמן לטיגון

         

        אופן ההכנה

        1. מערבבים בקערה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה והמלח.
        2. טורפים בקערה נפרדת את הביצים, הריוויון והחמאה. מאחדים בין שתי התערובות, אך לא מערבבים יותר מדי.
        3. מברישים את המחבת במעט שמן ומחממים אותה על אש בינונית.
        4. יוצקים 1/3 כוס מהבלילה לתוך המחבת ומטגנים כשלוש דקות, עד שהתחתית מתחילה להשחים ונוצרות בועות למעלה. הופכים ומטגנים כשתי דקות נוספות, עד שהפנקייק מוכן. חוזרים על התהליך עם יתר הבלילה. מגישים מיד.

         

        המתכון המקורי נמצא כאן

         

         

        סלט קפרזה

        הסלט הזה יכול ללוות בכיף את הפיצה מלמעלה או להתחבר לארוחת הבוקר המושקעת שכבר התחלתם לתכנן. הצלחתו תלויה בטיב המרכיבים בהם תשתמשו: כלומר סלט המורכב מעגבניות אדומות טובות, מוצרלה מחלב באפלו ושמן זית משובח יהיה הרבה יותר טעים מזה המורכב מעגבניות חיוורות, מוצרלה רגיל ושמן זית רגיל.

         

        >> הצעות לשדרוג: לאפקט רושם מוגבר, נסו לקרוץ גם את העגבניות ותגזרו גם את עלי הבזיליקום בצורת לב. אפשר לזלף לב מחומץ בלסמי מצומצם מעל הסלט המוכן כמובן ואף להשקיע בסידור הפרוסות לסירוגין ולהניח אותן בצורה, איך לא ניחשתם, לב. הצעה נוספת היא לסדר את כל המרכיבים על גבי מלבן בצק עלים מרודד ולאפות כחצי שעה בתנור על -180 מעלות.

         

        >> הצעות לשנמוך: השתמשו בעגבניות שרי שלא צריך לפרוס וברוטב בזיליקום קנוי.

         

        אף אחד לא מצפה למצוא את הלב שלו בסלט (צילום: Shutterstock)
          אף אחד לא מצפה למצוא את הלב שלו בסלט(צילום: Shutterstock)

           

          מרכיבים

           

          • 1 כדור גדול של מוצרלה טרייה
          • 2 עגבניות אדומות בשלות
          • עלי בזיליקום טרי
          • מלח גס ופלפל שחור גרוס
          • שמן זית איכותי
          • חומץ בלסמי מצומצם (לא חייבים)

           

          אופן ההכנה

          1. פורסים את המוצרלה לפרוסות וקורצים מהן לבבות בעזרת קורצן מתאים.
          2. מסדרים את פרוסות העגבניות, לבבות המוצרלה ועלי הבזיליקום על הצלחת. מתבלים ומזלפים מעל שמן זית וחומץ בלסמי (אם משתמשים). מגישים מיד

           

           

          פאי תפוחים מעוטר כהלכה

          זאת המנה הכי מסובכת ברשימה - היא דורשת כמה כישורים בסיסיים, סבלנות והשקעה והיא גם נראית בהתאם.

           

          >> הצעות לשדרוג: הגישו את המנה מעוטרת באבקת סוכר עם כדור גלידת וניל משובחת בצד. הצעה נוספת היא להכין באופן דומה פאי ממולא במוס שוקולד (מן הסוג האפוי). כי שוקולד תמיד לוקח, לא?

           

          >> הצעה לשנמוך: כאמור, בצק מוכן הוא פתרון מעולה.

           

          ההתלבטות האמיתית היא בין שוקולד לתפוחים וקינמון (צילום: Shutterstock)
            ההתלבטות האמיתית היא בין שוקולד לתפוחים וקינמון(צילום: Shutterstock)

             

            מרכיבים

             תבנית פאי עמוקה בקוטר 22 ס"מ

             

            לבצק

            • 1/2 2 כוסות קמח + קמח לקימוח
            • 1/2 כף סוכר לבן
            • 1/2 כפית מלח
            • 230 גרם חמאה קרה מאוד פרוסה לקוביות
            • 6 כפות מי קרח

             

            למלית

            • 40 גרם חמאה
            • 3 כפות קמח
            • 1/4 כוס מים
            • 200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
            • 1 ק"ג תפוחים מזן גרני סמית, פרוסים דק
            • 1/2 1 כפיות קינמון טחון
            • 1 ביצה טרופה עם 1 כף מים


             

            אופן ההכנה

            1. הבצק: שמים את הקמח, הסוכר והמלח בקערת המעבד ומעבדים כמה שניות לאיחוד.
            2. מוסיפים את החמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד שהבצק מקבל מרקם של חול. מוסיפים את המים בהדרגה רק עד שכדורי בצק מתגבשים והוא אינו מתפורר כאשר מועכים אותו בין האצבעות. מעבירים אותו למשטח מקומח, מחלקים לשני חצאים, מעצבים אותם לדיסקיות שטוחות, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות כשעה.
            3. מחממים את התנור ל-220 מעלות. משמנים היטב את התבנית או מרפדים אותה בנייר אפיה.
            4. המלית: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ומבשלים יחד תוך כדי טריפה מתמדת במשך כדקה. מוסיפים את המים ואת הסוכר וממשיכים לטרוף עד לקבלת תערובת אחידה. מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים 3 דקות נוספות. מכבים את האש ושומרים בצד.
            5. בקערה גדולה מערבבים את התפוחים עם הקינמון. יוצקים את תערובת החמאה והקמח על התפוחים ומערבבים עד לציפוי אחיד.
            6. מוציאים מחצית מהבצק על משטח מקומח ומרדדים אותו לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מעבירים את הבצק לתבנית.
            7. שמים את המלית על הבצק, נזהרים שלא ללכלך את הקצוות, כדי שלא להקשות את ההדבקה.
            8. מרדדים את המחצית השנייה של הבצק, קורצים לבבות ומסדרים מעל הפאי. אפשר גם לפרוס את הבצק לרצועות ולסדר אותן בדוגמת שתי וערב. מברישים את הבצק העליון בביצה טרופה ואופים 15 דקות. לאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-175 מעלות ואופים 45 דקות נוספות. מצננים כשעה לפני ההגשה.

             

            המתכון המקורי נמצא כאן

             

             

            אבטיח על מקל

            פינוק קטן שיכול להביא לכם חיוך גדול. כן, זה בסך הכול אבטיח שחתכו אותו בצורה קיטשית ושיפדו את התוצאה על מקל, אבל זהו בדיוק המקרה בו ההשקעה האפסית מניבה תוצאה. במיוחד אם האבטיח מגיע קר ומושלם באמצע החום או בדיוק ברגע שמתחשק משהו טעים.

             

            >> הצעה לשדרוג: אבטיח הוא לא היחיד - נסו פירות אחרים: מנגו, מלון, נקטרינות מוצקות, אננס וכו'. המהדרין יגישו עם מטבלים מתוקים וציפויים בצד (אגוזים גרוסים, סוכריות, פתיתי קוקוס ועוד).

             

            >> הצעה לשנמוך: זה אבטיח על מקל. אין פחות מזה.

             

            הכי פשוט שיש. אין אפילו מתכון בהמשך (צילום: Shutterstock)
              הכי פשוט שיש. אין אפילו מתכון בהמשך(צילום: Shutterstock)

               

               

               
              הצג:
              אזהרה:
              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד