1. אל תחפשו גמול על "העבודה הקשה"
השלב הקשה באמת מגיע לאחר שמגיעים למשקל היעד, כי בניגוד לתחילת הדרך בשלב הזה כבר אין גמול בצורת מחמאות וחיזוקים מהסביבה. אתם לבד בשטח, ומדובר בעבודה יומיומית לא קלה שמחייבת התמודדות עם פיתויים רבים.
2. היו סבלניים – זה הופך להיות קל יותר עם הזמן
הבשורה הטובה היא שאחרי כמה חודשים של הצלחה בשמירה על המשקל החדש התהליך הופך לקל יותר. הבחירות התזונתיות הבריאות וההתעלמות מפיתויים הופכות להרגל.
3. הבינו ש"נפילות" הן חלק מהחיים
היו מודעים לכך שיהיו לכם "נפילות" ואל "תרדו" על עצמם יותר מדי כשזה קורה. הרשו לעצמכם לאכול קצת יותר באירועים מיוחדים והתייחסו לזה כאל חלק בלתי נפרד מהתהליך.
4. הישקלו, הישקלו, הישקלו
אנשים שהצליחו לשמור על משקל נמוך לא מאפשרים לעצמם להוסיף 5 ק"ג בלי לשים לב לכך בזכות העובדה שהם נשקלים לעיתים קרובות (בדרך כלל כל יום). ברגע שאתם מזהים עלייה קטנה במשקל – פעלו מיד לקיזוז וחזרה למשקל היעד.
5. הרגילו את עצמכם לאכול ירקות ופירות
אכילה של מבחר ירקות ופירות לא רק בריאה מאוד אלא גם עוזרת בשמירה על המשקל. הירקות והפירות דלים בקלוריות וכשאוכלים מהם יותר, אוכלים פחות מאכלים עשירים בקלוריות.
מה עדיף: לאכול חצי ליטר גלידה בבת אחת או כמות קטנה בכל לילה?
למרבה הצער, אין תשובה חדה וחותכת לשאלה הזו. כמה מחקרים מצביעים על כך שהתקפי אכילת בינג' תכופים יכולים להעלות מעט את חילוף החומרים, מה שאומר שתעלו כנראה פחות במשקל אם תאכלו את הגלידה בבת אחת מאשר אם תפזרו את אותה כמות קלוריות על פני יותר ימים. עם זאת, לא מובטח שהגוף של כולנו יגיב באותה צורה, ועבור חלק מהאנשים (כמו למשל חולי סוכרת מסוג 2) קפיצות סוכר תלולות בדם עלולות להיות מסוכנות.
בעיה נוספת היא שלבינג'ים של מזונות מתוקים יש פוטנציאל לעורר תשוקה אליהם גם בהמשך, כי ככל שאנו צורכים יותר סוכר כך בלוטות הטעם שלנו עלולות להפוך לרגישות פחות למתוק. כתוצאה מכך, לאורך הזמן נזדקק ליותר ויותר סוכר כדי לספק את התשוקה למתוק. דבר נוסף שכדאי להביא בחשבון: רוב הסיכויים שלא תרגישו מהמם אחרי חצי ליטר גלידה.
האם אפשר להיפטר מהשומן בבטן בעזרת פיצוחים?