פנקו אותם: שניצלוני פטריות, זוקיני ובטטה פריכים במיוחד, ללא טיגונים

לשווא תזהירו כי המנה יצאה ממש לפני שניה מהתנור - אין מילים שיצליחו לעצור את הנחושים לטעום, כי בסופו של דבר מדובר בחטיף קראנצ'י עם פנים רך, עסיסי ולוהט

אורה קורן

|

12.07.20 | 08:43

אל תספרו לאף אחד שזאת בעצם מנה טבעונית בריאה - ירקות בציפוי פנקו (צילום: אורה קורן)
אל תספרו לאף אחד שזאת בעצם מנה טבעונית בריאה - ירקות בציפוי פנקו (צילום: אורה קורן)

מרכיבים

כ-25 יחידות

 

  • 14 פטריות שמפניות גדולות
  • 1 בטטה גדולה
  • 1 קישוא

 

לבלילה

  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח רגיל
  • 1/4 כוס (35 גרם) קורנפלור
  • מלח
  • 1 כוס (200 מ"ל) מים קרים

 

לציפוי

  • 1/4 1 כוסות (100 גרם) פנקו
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור

 

 

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן זית.
  2. הירקות: משאירים את הפטריות שלמות. מנגבים אותן כדי להסיר אבק ושומרים בצד. שוטפים את הבטטה ומבשלים אותה במיקרוגל להתחלת הריכוך. משך זמן הבישול תלוי בגודל שלה: בטטה מאורכת במשקל 700 גרם תתרכך תוך 3 דקות. חשוב להפוך אותה במחצית הזמן. בטטה במשקל של 300 גרם תתרכך תוך דקה וחצי וגם אותה יש להפוך אחרי דקה. שימו לב שהבטטה צריכה רק להתרכך קצת ולא להיות מוכנה לאכילה. הבישול נועד להתאים את זמן ההכנה שלה לשאר הירקות. פורסים את הבטטה לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ. שוטפים את הקישוא. אם הקליפה סבירה משאירים אותה ופורסים אותו לפרוסות בעובי של 1 ס"מ.
  3. הבלילה: מערבבים את הקמחים והמלח ומוסיפים מים בהדרגה, תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם של נוזל מעט סמיך.
  4. הציפוי: מערבבים את כל המרכיבים.
  5. מחזיקים פטריה ברגל שלה וטובלים אותה בבלילה. מניחים לבלילה לטפטף ומגלגלים את הפטריה בקערה עם הפנקו, עד להידבקות הציפוי. מניחים בתבנית על הצד. חוזרים על הפעולה עם יתר הפטריות, פרוסות הבטטה והקישוא. 
  6. מזלפים מעט שמן זית על כל הירקות בתבנית ואופים בשליש העליון של התנור כחצי שעה, עד שהפנקו משחים מעט. להשחמה ופריכות נוספות מקרבים את התבנית לגריל למשך 10-5 דקות נוספות. מוציאים ומגישים.

 

אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

 

    עוד שיטה מעולה לגרום לכולם לאכול יותר ירקות - שיפודי אנטיפסטי

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אורה קורן)

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג