תעשו להם מקום: חמישה קינוחים מיוחדים לשבועות שעדיין לא הכנתם

קשה להחליט אם להתחיל בעוגת גבינה בעיצוב זברה, להתרענן בטירמיסתות ולסיים במלבי או להפתיע את כולם עם העוגה בטעם חמאת בוטנים והבקלאווה: תגידו אתם

Xnet אוכל

|

26.05.20 | 08:25

גם עוגת גבינה יכולה להתחפש לזברה או להפוך לעוגת שיש (צילום: אפרת סיאצ'י)
גם עוגת גבינה יכולה להתחפש לזברה או להפוך לעוגת שיש (צילום: אפרת סיאצ'י)
קינוח מדהים ב-6 מרכיבים. אבל אם תסכימו ל-7 תוכלו להוסיף גם פיסטוקים קצוצים מעל (צילום: אסתר דורון צרפתי)
קינוח מדהים ב-6 מרכיבים. אבל אם תסכימו ל-7 תוכלו להוסיף גם פיסטוקים קצוצים מעל (צילום: אסתר דורון צרפתי)
"אבני ירח" מוזהבות מוסיפות טאץ' יוקרתי לקינוח. לא הצלחתם להשיג? אפשר לקשט גם בשוקולד מגורד (צילום: אורה קורן)
"אבני ירח" מוזהבות מוסיפות טאץ' יוקרתי לקינוח. לא הצלחתם להשיג? אפשר לקשט גם בשוקולד מגורד (צילום: אורה קורן)

עוגת ספירלה שוקולד-גבינה / אפרת סיאצ'י

 

*מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה

 

מרכיבים

תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, בגובה 5.5 ס"מ לפחות

 

לתחתית

  • 175 גרם (3/4 1 כוסות) ביסקוויטים בטעם שוקולד, מפוררים דק
  • 100 גרם חמאה, מומסת

 

לעוגה

  • 150 גרם שוקולד חלב, שבור לקוביות
  • 4 כפות חלב
  • 3 ביצים, רצוי בגודל L
  • 2/3 כוס (133 גרם) סוכר
  • 750 גרם גבינה לבנה 5% או 9%
  • 300 מ"ל (מיכל וחצי) שמנת חמוצה
  • 1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל
  • 3 כפות גדושות (42 גרם) קורנפלור, או 3 כפות מלאות קמח רגיל

 

אופן הכנה

  1. התחתית: מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם החמאה המומסת, עד לאיחוד ומשטחים לשכבה אחידה בתבנית. מהדקים היטב ומכניסים למקפיא עד לשימוש.
  2. העוגה: מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  3. ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם החלב בפולסים קצרים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 3 דקות, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה. מוסיפים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה ותמצית הווניל. מערבבים בכף.
  5. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים רק עד להטמעתו בתערובת. מעבירים מחצית מהתערובת לקערה נפרדת.
  6. מוספים את השוקולד המומס לאחת הקערות עם התערובת ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
  7. ליצירת עוגת שיש: יוצקים על התחתית את התערובת הכהה ומעליה את התערובת הבהירה. נועצים סכין בתוך התערובת ומערבבים ליצירת דוגמה של שיש.
  8. ליצירת עוגת ספירלה (כמו בתמונה): יוצקים חלק מהבלילה הבהירה ומעליה מהבלילה הכהה, וחוזר חלילה עד לסיום התערובות (כדי שהעיגולים יהיו במרכז מומלץ להטות קצת את התבנית לצדדים).
  9. אופים במשך 45 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים במשך חצי שעה. מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר. לאחר מכן שומרים במקרר לפחות 8 שעות לפני ההגשה.

 

עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

בקלאוות גבינות / אסתר דורון צרפתי

 

 

מרכיבים

תבנית חד פעמית ענקית

 

למלית

  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 1 גביע שמנת חמוצה 15%
  • 200 גרם גבינת טוב טעם 3%

 

להרכבה

  • 1 חבילה בצק פילו (500 גרם) מופשר לפי הוראות היצרן
  • כ-400 גרם חמאה, מומסת

 

לסירופ

  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים רותחים

 

לקישוט

  • פיסטוקים קלויים קצוצים גס (טבעיים ללא מלח)

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. המלית: מערבבים את כל מרכיביה.
  3. ההרכבה: מברישים את התבנית בחמאה ומניחים עלה פילו. מברישים את עלה הפילו בחמאה כך שיכוסה היטב ומניחים עליו את עלה פילו נוסף. ממשיכים כך עד שמסיימים חצי חבילה (כ-11 דפים).
  4. משטחים את המלית על גבי עלי הפילו המוברשים. מכסים בעלה פילו ומברישים בחמאה. מסיימים כך את המחצית השנייה של החבילה.
  5. חותכים לא עד הסוף את הבקלאווה לריבועים או מעויינים. ואופים בתנור במשך 30-40 דקות או עד שהבקלאווה מזהיבה.
  6. הסירופ: שמים את הסוכר והמים בסיר ומביאים לרתיחה. מערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים מספר דקות.
  7. יוצקים את הסירופ מעל הבקלאווה ומפזרים מעל פיסטורים קצוצים. אוכלים חם!

 

עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

 

 

גלקסיה של קינוח / דינה משה

 

אפשר להשתמש בתבניות בצורות יפות כמו פרחים ולבבות  (צילום: דינה משה)
    אפשר להשתמש בתבניות בצורות יפות כמו פרחים ולבבות (צילום: דינה משה)

     

    מרכיבים

    8-6 מנות

     

    למלבי

    • 1 פחית חלב קוקוס
    • 1 פחית מים מהברז
    • 4 כפות סוכר
    • 2 טיפות מי ורדים או מי זוהר
    • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל
    • 50 גרם קורנפלור

     

    לג'לי

    • 85 גרם (אריזה אחת) אבקה להכנת ג'לי בטעם פטל
    • 2 כוסות מים רותחים

     

    להגשה

    • סירופ מלבי (להשיג ברשתות השיווק)
    • בוטנים או פיסטוקים קלויים וקצוצים גס

     

    אופן הכנה

    1. המלבי: שמים את חלב הקוקוס וחצי כוס מים, מחממים תוך כדי הקצפה במטרפה.
    2. מוסיפים את הסוכר, מי הוורדים ואבקת הפודינג, ולא מפסיקים לערבב, עד מנת למנוע גושים. מביאים לרתיחה.
    3. מערבבים בכלי נפרד את הקורנפלור ואת מחצית המים שנותרה, עד שהתערובת נטולת גושים. מוסיפים את תערובת הקורנפלור לתערות חלב הקוקוס ובוחשים עד שהיא מסמיכה.
    4. יוצקים את התערובת לתבניות סיליקון, כלים חד פעמיים יפים או לכל כלי שניתן יהיה לחלץ ממנו את המלבי. מצננים במקרר.
    5. הג'לי: מערבבים את מרכיביו, עד שנוצרת תערובת חלקה ללא גושים.יוצקים את הג'לי לתבניות, לפי מספר המנות של המלבי ומצננים במקרר.
    6. ההגשה: שעה לפני ההגשה, מקפיאים את המלבי והג'לי.
    7. מזלפים את סירופ המלבי על גבי צלחת/צלחות ההגשה. מחלצים את המלבי מהתבניות והופכים על גבי צלחות ההגשה. מניחים מעליו את הג'לי. מפזרים פיסטוקים קצוצים ומגישים.

     

    עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - תמצאו בבלוג שלה "דינה דיש"

     

     

    עוגת גבינה קרה עם חמאת בוטנים / אורה קורן

     

    כולם יודעים להכין עוגת גבינה קרה, אבל לא כזאת (צילום: אורה קורן)
      כולם יודעים להכין עוגת גבינה קרה, אבל לא כזאת(צילום: אורה קורן)

       

      *מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה

       

      מרכיבים

       

      לבסיס

      • 200 גרם בישקוטים קנויים
      • 100 גרם חמאה, מומסת
      • 1 מנה אספרסו כפול (7 כפות)
      • כפית סוכר

       

      למלית

      • 500 גרם גבינה לבנה 5%
      • 1 אריזת (226 גרם) גבינת שמנת פילדלפיה, בטמפרטורת החדר
      • 1/3 כוס (100 גרם) חמאת בוטנים
      • 1/3 כוס (90 גרם) חלב מרוכז ממותק

       

      לציפוי

      • 40 מ"ל שמנת מתוקה 38%
      • 2 כפות ליקר שוקולד, קוניאק או רום (אם מוותרים על אלכוהול, יש להוסיף עוד 20 מ"ל שמנת)
      • 60 גרם שוקולד מריר 70% מוצרי קקאו, קצוץ דק
      • 2 כפיות קפה
      • 1 כפית דבש או גלוקוזה (לא חייבים)
      • קישוטי שוקולד מוזהב, או שוקולד לבן מגורר (לא חייבים)

       

      אופן הכנה

      1. הבסיס: מרסקים את הבישקוטים במעבד מזון, מוסיפים את החמאה, האספרסו והסוכר. מעבדים עד שמקבלים כדור שנראה כמו בצק.
      2. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות את הבסיס ואת הדפנות. משטחים את תערובת הבישקוטים כך שתכסה את הבסיס וחלק מהדפנות.
      3. המלית: מערבבים היטב את כל המרכיבים, עד לקבלת תערובת חלקה. משטחים את התערובת על בסיס הבישקוטים ומצננים יממה במקרר.
      4. הציפוי: מחממים את השמנת והליקר במיקרוגל.
      5. שמים בקערה את השוקולד והקפה. יוצקים מעל את השמנת וממתינים כדקה עד להמסה. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את הדבש (אם משתמשים) ומערבבים היטב. יוצקים על העוגה ומחזירים אותה למקרר, עד להתמצקות. מקשטים ב"אבני ירח" מוזהבים או בשוקולד לבן מגורר.

       

      אורה קורן היא מתכונאית ובלוגרית אוכל, בעלת הבלוג בננה ספליט

       

       

      טירמיסתות / ליאורה חוברה

       

      קינוח מפנק למי שמעדיף תותים או פירות יער (צילום: ליאורה חוברה)
        קינוח מפנק למי שמעדיף תותים או פירות יער(צילום: ליאורה חוברה)

         

        מרכיבים

        תבנית פיירקס מלבנית גדולה, כ-15 מנות

         

        • 2 כוסות תותים או פירת יער טריים, חתוכים
        • 1/2 כוס סוכר חום דק
        • 1 כוס מיץ תפוזים, רצוי סחוט טרי
        • 4 כפות ליקר בטעם פירות שאוהבים

        • 200 גרם בישקוטים
        • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
        • 1 כוס חלב
        • 1 כפית תמצית וניל
        • 500 גרם גבינה לבנה 5%

         

        אופן הכנה

        1. מערבבים בקערה מחצית מכמות התותים עם 2 כפות סוכר ומעבירים למסננת. מניחים את המסננת על קערה ואוספים את הסירופ המטפטף למטה, במשך חצי שעה לפחות.
        2. מערבבים בקערה את מיץ התפוזים ואת הליקר.
        3. טובלים בישקוט למשך שניה במיץ ומניחים בתבנית. חוזרים על התהליך עד שיש שכבת בישקוטים טבולים שמכסה את התחתית.
        4. מקציפים יחד את השמנת המתוקה עם החלב, שארית הסוכר, הסירופ של התותים ותמצית הווניל עד שמתקבלת קצפת ורודה. מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
        5. מורחים מחצית מהקרם על שכבת הבישקוטים ומפזרים מעל את התותים שהיו במסננת.
        6. טובלים בישקוט לשניה במיץ ומניחים על גבי שכבת התותים. חוזרים על התהליך עד שמכסים את התותים בבישקוטים.
        7. מורחים מעל את המחצית השנייה של הקרם. מקשטים בתותים שנותרו ומצננים היטב במקרר לפני ההגשה.

         

        ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית M.Sc. ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה

         

          עם הפנים לשבועות: 30 מנות פסטות שתרצו לטעום בחג

           

          לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: נמרוד סונדרס)
          לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: נמרוד סונדרס)

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
          כשר חלבי
          דרגת קושי בינונית
          דירוג הגולשים (2 מדרגים)
          לחצו על הלבבות כדי לדרג