בסוף השבוע זכתה גל גדות לחותמת גומי רשמית מתעשיית האופנה והבידור האמריקאית. השחקנית הישראלית, שתציין בסוף החודש יום הולדת 35, מפארת את שער גיליון מאי של ווג ארצות הברית, מהמגזינים החשובים ביותר בענף האופנה ובעולם ההוצאה לאור בכלל, עם ראיון וסדרת צילומים של אנני לייבוביץ' בהרי ואסקז בקליפורניה. גיליון מאי של מגזין ווג מלווה מדי שנה את תערוכת האופנה הגדולה של מכון התלבושות של מוזיאון המטרופוליטן בניו יורק, שנדחתה בעקבות נגיף הקורונה למועד לא ידוע. במגזין הדגישו כי השער והראיון נערכו טרם התפרצות הנגיף בארצות הברית.
את הראיון הנונשלנטי שהעניקה גדות לעיתונאי ג'ונתן ון מטר, מלווה הפקת אופנה מרהיבה שבה לובשת גדות בגדי מעצבים כמו איריס ון הרפן, לואי ויטון, דיור ואחרים. בנוסף, מופיעה גדות בסרטון וידאו בפורמט 73 שאלות, שם סיפרה כי היא מתגעגעת לשקשוקה בשבת בבוקר, הסבירה פניה לתייר עם המלצה לא לפספס ביקור באחת המסעדות על חופי תל אביב ולימדה את הקהל בבית שתי מילים "בעברית" – סבבה ויאללה – שלמעשה מגיעות משפה שמית אחרת: ערבית.
השער של גדות לווג מגיע לאחר שהופיעה על שערי מגזינים בינלאומיים אחרים. עם זאת, שער של Vogue היה ונותר פסגת השאיפות של כוכבות ודוגמניות רבות. סמל סטטוס. מאז נוסד בשנת 1892, ווג אמריקה נחשב תו תקן לאיכות, הצלחה ויוקרה – אך גם לשמרני ומיינסטרימי מבין מגזיני האופנה בעולם, וגם מבין 23 המהדורות הבינלאומיות היוצאות לאור על ידי קבוצת קונדה נאסט. אחריו בחשיבותם, לפי סדר יורד: ווג איטליה, שנחשב למגזין האופנה הטוב בעולם (בעיקר הודות להפקות האופנה הקבועות של סטיבן מייזל), ווג בריטניה, ווג פריז, ווג יפן, ווג סין, ווג ברזיל ו-ווג ספרד. מהדורות מקומיות של ווג המתפרסמות במדינות כמו גרמניה, הודו, הולנד, סינגפור, צ'כיה ואוקראינה, הן אומנם זריקת מרץ לקריירה של דוגמנית מתחילה, אך השפעתן מינורית בשיח הבינלאומי.
גדות היא האחרונה שמצטרפת לנבחרת הישראליות היפות שכיכבו על ווג: מדליה לביא בשנות ה-60 ועד סופיה מצ'טנר בשנים האחרונות, ממיכאלה ברקו בשער המיתולוגי בשנות ה-80 ועד עמית מכטינגר, ויק ושירז טל שניסחו את היופי הישראלי בעולם בשנות ה-90. רבות אחרות, כמו קים איגלינסקי, מעין קרת ושירלי בוגנים, הופיעו בהפקות אופנה בין עמודיו. באופן מפתיע, פיגורות כמו בר רפאלי ושלומית מלכה, שלכל אחת מהן אוסף שערים בינלאומיים מפואר, טרם כבשו שער של ווג. הן אומנם הופיעו על שערים של Elle ומארי קלייר, אך עוד לא נגעו בשער הקדוש מכל. כמו שאומרים, תמיד יש לאן לשאוף. הנה כמה מהשערים הבלתי נשכחים של ווג בכיכובן של הכוכבות והדוגמניות הישראליות.
גל גדות, ווג ארצות הברית, מאי 2020
השחקנית גל גדות זוכה לשער ווג ראשון בניצוחה של הצלמת אנני לייבוביץ' והעורכת אנה ווינטור, לאחר שכבר כיכבה על שערי מגזינים כמו W, גלאמור ואחרים. גדות מציגה מראה זוהר בשמלה כסופה של בית האופנה לואי ויטון.
דליה לביא, ווג בריטניה, אוקטובר 1964
הישראלית הראשונה שכבשה את שערי ווג: השחקנית וזמרת דליה לביא עשתה באוקטובר 1964 היסטוריה כשהופיעה על שערו של מגזין ווג הבריטי בתצלום של דיוויד ביילי, מי שניסח בשנות ה-60 את האופנה בממלכה המאוחדת. לביא, שנפטרה לפני שלוש שנים, הופיעה גם בשנת 1969 בהפקת אופנה בת תריסר עמודים בגיליון מיוחד שהקדיש ווג אמריקה למדינת ישראל.
מיכאלה ברקו, ווג ארצות הברית, נובמבר 1988
מי שהיתה לטופ מודל הישראלית המצליחה בשנות ה-80 וה-90, תיזכר לנצח כמזוהה עם שער נובמבר 1988 של ווג אמריקה, הראשון בעריכתה של אנה ווינטור.
ויק (נינה ברוש), ווג פריז, אפריל 1994
הדוגמנית נינה ברוש, אז ויק, נחשבת לאגדה בענף הדוגמנות הישראלי, ובצדק. היא כיכבה בקמפיינים גדולים, צעדה בכל התצוגות המובילות של שנות ה-90 וכבשה אינספור שערים, כולל זה של מגזין ווג הצרפתי. כיום אפשר למצוא אותה חיה בניו יורק עם גיחות לרמת השרון.
עמית מכטינגר, ווג ספרד, פברואר 1997
לבושה חליפה בהירה כשהיא רוכבת על חתול-מפלצת גדול ממדים, עמית מכטינגר, מהדוגמניות המצליחות בשנות ה-90, כבשה את שער הווג הספרדי שהוקדש לאופנת האביב של אותה שנה.
שירז טל, ווג פריז, אוגוסט 1994
בשיער שחור קצר ונערי, ומערכת לבוש בצבעוניות של פונץ'-בננה, השער הבינלאומי הראשון של שירז טל הוא אחד היפים שנעשו לדוגמנית בווג הצרפתי. היא היתה אז בת 19 ובדברים שסיפרה לאחרונה בראיון ל-pplus, אמרה כי "אני תמיד אתגאה בו. אחריו הגיעו כל מיני ווגים – ווג איטליה, ווג אנגליה, ווג ברזיל. אמריקאי לא היה".
סופיה מצ'טנר, ווג אוקראינה, יולי 2017
לא מעט שנים עברו מאז דור הענקיות של שנות ה-90. סופיה מצ'טנר החזירה עטרה ליושנה. בינתיים היא הופיעה רק על שער ווג אוקראינה, מהזניחים במהדורות הבינלאומיות של המגזין, בהפקה שצולמה על ידי יניב אדרי בחופי הכנרת.
דורית רבליס, ווג אוקראינה, דצמבר 2017
ישראלית נוספת ואחרונה שכבשה את ווג היא דורית רבליס, עם שלושה שערים מיוחדים שצולמו בניו יורק לגיליון החגים של המהדורה האוקראינית.