צאו מזום, תפתחו את הראש: זה הזמן ללמוד ולהתפתח באדריכלות

קורסים והרצאות בחינם על אדריכלות, עיצוב ולימודי תוכנה יעשירו אתכם - בין אם אתם אנשי מקצוע שרוצים להרחיב את סל הידע והשירותים, ובין אם חובבי הז'אנר

מנור בראון

|

06.04.20 | 08:36

לא רק זום עם המשפחה. שלל קורסים חינמיים (צילום: Shutterstock)
לא רק זום עם המשפחה. שלל קורסים חינמיים (צילום: Shutterstock)

שלושה שבועות בתוך משבר הקורונה בישראל, ויש תחושה שהמשימות מתמעטות והולכות. ספונים בבית, רבים מובטלים מאונס, עם או בלי ילדים בבית, והשגרה היומית מתאפיינת בעיסוק בזוטות, כשרגעי השיא הם אימוני ספורט מול המסך.

 

האינטרנט גדוש בקורסים מעניינים ומעשירים בשלל תחומים ונושאים, ואפשר לנצל את הימים האלה כדי למלא את הראש בידע מרתק. הנה רשימת קורסים והרצאות אינטרנטיות על אדריכלות, עיצוב ולימודי תוכנה - שיעשירו אתכם בין אם אתם אנשי מקצוע שרוצים להרחיב את סל הידע והשירותים שלכם, ובין אם חובבי הנושאים האלה.

 

הפרויקט הישראלי

 

אתר קמפוס IL, של המשרד לשוויון חברתי והמועצה להשכלה גבוהה, מציע גרסאות אינטרנטיות למגוון קורסים הנלמדים באקדמיה הישראלית. הכל בשפה העברית ובחינם.

 

אחד מהם הוא הקורס "הפרויקט הישראלי – תכנון ואדריכלות מראשית הציונות ועד היום" של האדריכלים צבי אפרת ומיכאל סידור. שמו של הקורס נגזר מהספר והתערוכה "הפרויקט הישראלי", והקורס האינטרנטי מכיל 35 פרקים. כל פרק מתייחס למושג או לתופעה מרכזית בהיסטוריה של האדריכלות והתכנון הישראליים, מתחילת שנות ה-20 של המאה שעברה ועד התפרקות מדינת מפא"י בשנות השבעים, והשפעותיה עד ימינו.

 

 

 

אדריכלות רומית והיסטוריית הקתדרלות באוניברסיטת ייל

 

Coursera הוא אתר בינלאומי המציע למידה אקדמית מקוונת. במגע עכבר, אפשר להשכיל הודות לשיתוף פעולה בין ענקיות טכנולוגיה ומיחשוב כמו Google ו- IBM לבין צמרת האוניברסיטאות האמריקאיות, דוגמת סטנפורד ו- NYU. היצע הקורסים בענייני אדריכלות אינו גדול, אך הקיימים זוכים לדירוגים גבוהים מצד מי שלמדו בהם. 

 

 באירופה אנו לא עתידים לבקר בקרוב, ובאיטליה בפרט, אך מי שרוצה להתעמק בהיסטוריה של בניית כנסיות וקתדרלות יוכל להירשם לקורס "עידן הקתדרלות" של פרופ' הווארד בלוך או לקורס "אדריכלות רומית" של פרופ' דיאנה קליינר, שמלמדים באוניברסיטת ייל המהוללת.

 

משך הקורסים נע בין 30 ל-55 שעות, אין צורך בידע מקדים, והם מועברים באנגלית. דוברי איטלקית וספרדית ייהנו מהיצע רחב יותר של קורסים באדריכלות.

 

להיות בוגר קורס תולדות האדריכלות מהרווארד

 

אתר גדול נוסף שמציע קורסים בינלאומיים במגוון תחומים הוא edx. בדומה לקורסרה, גם ב- edx מציעים שיתופי פעולה עם מוסדות אקדמיים מובילים כמו הרווארד, MIT וברקלי, וכאן אפילו מציעים, למי שמסיים את הקורס ובוחר לשלם עליו, מסמך המאשר זאת עם חותמת המוסד היוקרתי. התעודה אינה קבילה בעולם האקדמי, אך היא תוכל לשמש כמקור לגאווה ברשתות החברתיות.

 

בין הקורסים המעניינים שמצאנו באתר: The Architectural Imagination - קורס של אוניברסיטת הרווארד, המגולל את עקרונות היסוד בארכיטקטורה דרך בניינים מפורסמים עם דגש על חזונו של לה קורבוזיה וכנסיות איטלקיות חשובות; אדריכלות יפנית עכשווית, קורס של אוניברסיטת טוקיו (מועבר ביפנית עם תרגום לאנגלית); או "פתרונות מטרופולינים מבוססי טבע", שהוא קורס של אוניברסיטת דלפט ההולנדית. גם אתר זה מכיל היצע קורסים גבוה יותר, למי שדובר עוד שפות מלבד אנגלית.

 

מנוע חיפוש קורסים

 

אם לא מצאתם את מבוקשכם בשני האתרים הקודמים, תוכלו להיכנס לאתר Class Central שפועל כאגרגטור של קורסים הזמינים ברשת. שימו לב: חלק מהקורסים ומהאתרים שמוצגים בחיפוש כוללים תוכן שהוא חינמי רק בחלקו, ויש לשלם כדי להשלים את הקורס כולו. בדקו לפני שאתם נרשמים.

 

ארכיון ההרצאות של AA

 

שמו של בית הספר לארכיטקטורה של איגוד האדריכלים של בריטניה, המוכר יותר בכינויו AA, הולך לפניו. מבין כתליו יצאו אדריכלים נודעים כמו זאהה חדיד, סטיבן הול, דניס סקוט בראון, ריצ'ארד רוג'רס, רם קולהאס, רון ארד, בן ואן ברקל, דיוויד צ'יפרפילד, פריי אוטו והרשימה ארוכה.

 

במרוצת השנים חוזרים השמות הנוצצים האלה לבית הספר, מעת לעת, כדי להרצות לפני הסטודנטים ולהתדיין בנוכחותם. את מרבית ההרצאות הקפיד המוסד לתעד, מאז שנות ה-60, ואפשר לצפות בהן באתר בית הספר. איכות הווידאו לא קבועה, אך הצפייה חופשית ומרתקת.

 

TED

 

מעטים האנשים שלא מכירים את אתר ההרצאות TED ואירועי ה Tedx שנערכים מסביב לעולם. היתרון המשמעותי של צפייה בהרצאות טד על פני הרצאות אחרות שמסתובבות ברשת, הוא ההפקה המלוטשת שומתאמת לצפייה בבית, לא פחות מאשר לקהל שמאזין באולם עצמו. באתר תוכלו למצוא הרצאות של כוכבי אדריכלות כמו תומאס הת'רוויק, אלחנדרו ארוונה, קרלו ראטי, נורמן פוסטר, שיגרו באן, נרי אוקסמן ושורה של אדריכליות ואדריכלים מובילים נוספים.

 

רכישת כלים משלימים למעצבים

 

Domestika מציע קורסים מקצועיים המתמקדים בתחומים יצירתיים. הקורסים מועברים על ידי אנשי מקצוע, שמלמדים בין היתר לשרטט, לאייר, לבנות מודלים, ליצור גרפיקות למשרדי אדריכלות ואפילו ללמוד על עיצוב מסעדות.

 

הקורסים מתומחרים בהתאם לאורכם ולאיש המקצוע שמעביר אותם. לרגל ימי הקורונה, השיק האתר עמוד מיוחד שמציע כמה קורסים חינם אין כסף, וביניהם קורס בעיצוב פנים, בניית אתר וחנות אונליין למעצבים, קורסי צילום, הדמיות, קורסי יצירה עם ילדים, וגם שיעור עם המאייר הישראלי חנוך פיבן. רוב הקורסים החינמיים דוברי ספרדית עם כתוביות באנגלית.

 

לסגל סגנון חדש לתוצרי המשרד

 

Show It Better היא פלטפורמה שמוקדשת לייצוג ולגרפיקה אדריכלית. חשבון האינסטגרם של האתר מלא השראה, ובכל יום אפשר למצוא בו שרטוטים, דיאגרמות וגרפיקות של אדריכלים ברחבי העולם, כשבאתר עצמו מלמדים כיצד להפיק את אותן גרפיקות והדמיות טרנדיות.

 

 

Show It Better מציע מאמרים קצרים, סרטוני הדרכה וטיפים שמשדרגים את העבודה, כמו הפרופורציות הנכונות למסמכי פרזנטציה, המלצות על גופנים שמתאימים למסמכי אדריכלות, וגם מדריכים ליצירת תוכניות, חתכים, איזומטריות, מיפויים והדמיות לא סטנדרטיים. מדי פעם חושף האתר את סודות הגרפיקה של משרדי אדריכלות חשובים דוגמת SANNA. רוב התוכן מוצע בחינם, ומי שרוצה להתעמק ולהתמקצע יכול להירשם לקורסים מקוונים במתכונת מלאה ובתשלום.

 

לחזור עם תוכנה חדשה למשרד

 

אם אתם פחות בעניין של בהייה במסך, ומעדיפים להיות קצת יותר יעילים ויצירתיים, זאת יכולה להיות תקופה נהדרת שבה תרכשו כלים מקצועיים חדשים או תעמיקו את הקיימים ליום שאחרי הקורונה.

 

Lynda הוא אתר בולט ללימודי תוכנות. כאן אפשר ללמוד תוכנות מאפס או להשתפר באופן משמעותי, בהינתן שהבסיס כבר בידיכם. הקורסים מקיפים כמעט כל תוכנה מקצועית שאיתה עובדים אדריכלים ומעצבים: רוויט, אוטוקאד, כל תוכנות אדובי, מגוון של תוכנות למידול תלת-ממד, מנועי רינדור ועוד.

 

כדי ליהנות מהקורסים ללא הגבלה, יש לעשות מנוי חודשי לאתר (התשלום לא כולל רישיון שימוש בתוכנות). הלימודים אינם פשוטים ודורשים רמת אוטודידקטיות גבוהה למדי. ב" לינדה" ככל הנראה יודעים זאת, ולכן מציעים לנרשמים חודש ניסיון חינם ללא התחייבות - תקופת זמן שמספיקה לקורס או שניים.

 

אפשרות נוספת וחינמית ללימודי תוכנות קיימת כמובן בז'אנר סרטוני "How To" ביוטיוב, אך קחו בחשבון שרובם אינם מקצועיים דיים, ולרוב טובים לשאלות ספציפיות הנוגעות לביצוע פעולות בתוכנה.

 

יש לכם המלצות נוספות? כתבו בתגובות וצרפו לינק!

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד