עוגת תותים בחושה קלה להכנה, שתפיץ בבית ריחות משגעים

זוהי העוגה החורפית האולטימטיבית: דורשת מעט עבודה, ועושה שימוש בפרי הכי חמוד של העונה. לא משתגעים על תותים? ניתן להחליף אותם בתפוחים או באגסים

עוגת תותים בחושה (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)
עוגת תותים בחושה (צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

  

המרכיבים

(תבנית אינגליש קייק גדולה)

 

  • 4 ביצים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן חמניות, קנולה או שמן סויה
  • 1/4 1 כוסות (175 גרם) קמח לבן
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כוס (50 גרם) שבבי קוקוס
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 1 כוסות (150 גרם) תותים, חתוכים לרבעים

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים לקרם תפוח ובהיר. מוסיפים את השמן בהדרגה, ומקציפים עד שהוא נטמע בבלילה ומתקבל מרקם קרמי אחיד. עוצרים את פעולת המערבל.

3. מערבבים בקערה נפרדת את שני סוגי הקמח עם אבקת האפייה. מנפים את הקמח לתוך קערת המערבל ומערבלים קצרות. עוצרים.

4. מוסיפים את הקוקוס, תמצית הווניל והתותים ומערבבים בתנועות קיפול בעזרת מרית, לפיזור אחיד. יוצקים את העיסה לתבנית.

5. מכניסים את העוגה לתנור ומורידים את חומו ל־160 מעלות. אופים 60-50 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש עם פירורים. מוציאים ומצננים. מגישים.

 

טיפ: לא משתגעים על תותים? ניתן להחליף אותם בתפוחים או באגסים.

 

משך ההכנה: כ־10 דקות, לא כולל אפייה

דרגת קושי: קל

איך שומרים? עד 3 ימים בטמפרטורת החדר, עד שבועיים במקפיא

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד