בחצר של טראמפ: סיור במוזיאונים ובאתרי החובה של וושינגטון

בירת העולם מציעה מוזיאונים חינם, בניינים ואתרים שאתם מכירים מהטלוויזיה, מסעדות טרנדיות ואפילו סיכוי לראות מעליכם את המסוק של הנשיא

הלב של אמריקה. בניין הקפיטול (הקונגרס) ואנדרטת ג'ורג' וושינגטון (האובליסק)   (צילום: צביקה בורג)
הלב של אמריקה. בניין הקפיטול (הקונגרס) ואנדרטת ג'ורג' וושינגטון (האובליסק) (צילום: צביקה בורג)
אנדרטת לינקולן. הממשל האמריקאי נמצא בוושינגטון במלוא כוחו בכל פינה, מבנה, שדרה, מונומנט היסטורי או מוסד תרבותי  (צילום: צביקה בורג)
אנדרטת לינקולן. הממשל האמריקאי נמצא בוושינגטון במלוא כוחו בכל פינה, מבנה, שדרה, מונומנט היסטורי או מוסד תרבותי (צילום: צביקה בורג)
הבית הלבן. את וושינגטון תכנן האדריכל הצרפתי פייר שארל ל'אנפן, ובין היתר נקבע, שבעיר לא יוקם אף מבנה שהוא גבוה יותר מבניין הקפיטול  (צילום: צביקה בורג)
הבית הלבן. את וושינגטון תכנן האדריכל הצרפתי פייר שארל ל'אנפן, ובין היתר נקבע, שבעיר לא יוקם אף מבנה שהוא גבוה יותר מבניין הקפיטול (צילום: צביקה בורג)
כמעט מדי יום נשואות עיני העולם כולו למתרחש בעיר וושינגטון, ששמה ה"אמריקאי" המלא הוא Washington DC. רוב מוסדות הממשל הפדרלי האמריקאי - ממשכן הנשיא בבית הלבן, דרך הקונגרס והסנאט, בית המשפט העליון, משרדי הממשלה, מטות הצבא, ההגנה והמודיעין, ומגוון מוסדות נלווים - מרוכזים שם, בשטח קטן יחסית בלב העיר. תכלס, זו לא רק בירת ארצות־הברית, אלא בירת העולם כולו.

 

ייאמר מיד: וושינגטון היא עיר מיוחדת ושונה, ואינה דומה לערים גדולות בעולם, שמהוות מוקדים של תיירות המונית. כמעט ולא תמצאו בה מרכז עירוני עתיק שכולו בניינים היסטוריים וסמטאות ציוריות; נעדרים ממנה מדרחובים הומים הגדושים בבתי קפה, מסעדות וגלריות; וחסר בה הקסם הרומנטי־היסטורי, מהסוג האופף למשל את רומא, פריז, פירנצה או פראג. מצד שני – זוהי בירת ארצות־הברית, המעצמה הגדולה והחזקה בעולם, והממשל האמריקאי נמצא שם במלוא כוחו בכל פינה, מבנה, שדרה, מונומנט היסטורי, אנדרטה או מוסד תרבותי.

למרות האווירה השונה, יש לא מעט סיבות להגיע לוושינגטון. רובן מרוכזות סביב המול הלאומי (National Mall), פארק ענקי המשתרע בלב העיר, בין שתי השדרות הגדולות – ה־Independence (העצמאות) וה־Constitution (החוקה). מצדו האחד, המערבי, של המול, ממוקמת אנדרטת לינקולן, במרכזו ניצבת אנדרטת הנשיא וושינגטון (בדמות אובליסק ענק); בקצה השני, המזרחי, בניין הקפיטול, ומסביב ממוקמים מוסדות לאומיים ובהם הבית הלבן ומשרדי הממשל, וכן עשרות מוזיאונים ואנדרטאות.

 

מתחילים במול

לפני שיוצאים לדרך, כדאי להיכנס לאתר התיירות העירוני, washington.org, ולהתרשם ממגוון האתרים והאטרקציות; התאימו את המקומות שאתם רוצים לבקר בהם להרכב הנוסעים (זוג או משפחה עם ילדים) ולמספר הימים שתשהו בעיר. זכרו: כדי לראות הכל, תזדקקו לשלושה או לארבעה ימים, אפילו ליותר.

 

אז מה לראות בעיר? אתרי ה"חובה" הם האנדרטאות המפורסמות באזור המול הלאומי, הבית הלבן, בניין הקפיטול וחלק מהמוזיאונים. אחרי שביקרתם בהם (או לפחות צפיתם בהם מבחוץ), תוכלו לבחור לאילו מהנותרים להקדיש זמן. כדאי לדעת, שאת הדרך בין אתרי המול הלאומי עושים ברגל. מידע על המול והאתרים סביבו: washington.org/dc-neighborhoods/national-mall

טיפ: וושינגטון מלאה בהמוני אמריקאים, שמגיעים מכל רחבי המדינה כדי לבקר ולראות מקרוב את עיר הבירה ומוסדותיה. היערכו מראש, אם אתם רוצים לבקר במונומנטים המרכזיים.

 

הבית הלבן

אין כנראה סיכוי שתוכלו לתפוס סלפי עם דונלד טראמפ בחדר הסגלגל המפורסם, אבל ביקור במסדרונות הבית הלבן אפשרי, אם כי במגבלות לא מעטות. בעיקרון, חייבים לקבל הזמנה מחבר קונגרס, ולהזמין מקום בסיור המודרך לפחות שלושה חודשים מראש. הסיכוי שמבקר רגיל מישראל יצליח לעשות זאת די קלוש, אבל אם אתם בעלי קשרים, הנה לינק לאתר שמסביר הכל: bit.ly/2twYbU6

 

אנדרטת וושינגטון

המונומנט לזכרו של ג'ורג' וושינגטון, הנשיא הראשון של ארצות־הברית, מעוצב כאובליסק מצרי עתיק והוא המבנה הבולט בקו הרקיע של וושינגטון. גובה האנדרטה הוא 555 רגל (כמעט 170 מטר) וכשנחנכה, בשנת 1888, הייתה למשך זמן קצר המבנה הגבוה בעולם. היא עשויה מלבני גרניט ומצופה בלוחות שיש לבן, משקלה כ־82 אלף טון ו־896 מדרגות מובילות מבסיסה לאולם התצפית שבפסגתה, אבל כיום עושים את הדרך במעלית מהירה.הביקור באנדרטה נעשה במאורגן, ובקבוצות קטנות שאותן מלווה ומדריך איש צוות. כרטיסים לעלייה לתצפית המרהיבה שבראש האובליסק ניתן להזמין החל משלושה חודשים לפני הביקור באתר זה: bit.ly/2Ry3NFw (המחיר: 1 דולר לאדם).

 

לא הזמנתם מראש? אם נותרו מקומות, אפשר לנסות להגיע באופן עצמאי למשרד הכרטיסים שלמרגלות האנדרטה. מ־8:30 בבוקר מחלקים חינם כרטיסים שנותרו לאותו יום. יום קודם לביקור אפשר לנסות להשיג כרטיסים בטלפון 18774446777, החל מ־10:00.

 

חשוב לדעת: עד הכניסה לאנדרטה תמתינו בקבוצה, בחוץ, מול הכניסה, ללא הגנה מהשמש, הגשם, השלג והרוח, וגם ללא שירותים או קיוסק צמודים. היערכו לזה מראש, ההמתנה עלולה להימשך זמן רב.

 

גבעת הקפיטול (בניין הקונגרס)

גם למבנה הענקי של בניין הקונגרס והסנאט מומלץ להזמין כרטיסים מראש (לפרטים: bit.ly/374oAqO), אם כי תוכלו לנסות את מזלכם בכניסה גם אם לא הזמנתם מבעוד מועד. הסיורים בבניין הקפיטול מודרכים, נערכים בקבוצות, ויש כמה מסלולים נפרדים לאזורים שונים במבנה. אם אתם סקרנים עד כדי כך שאתם רוצים לראות הכל – צריך להירשם לכל סיור בנפרד, ולא בכל יום נערכים כל הסיורים.

הערה: הכניסה לאתרים הלאומיים הנ"ל כרוכה בבדיקות ביטחון קפדניות. כדי להימנע מאי־נעימויות, השתדלו להגיע עם מינימום חפצים (פריטי אלקטרוניקה אסורים כמעט לחלוטין). ככלל, כל מה שאסור להעלות למטוס אסור להכניס גם לבית הלבן, לאובליסק ולבניין הקונגרס. הוראות מפורטות (למשל, לגבי סמארטפונים) תמצאו באתרי האינטרנט הרלוונטיים.

 

הקפיטול, בנין הקונגרס  (צילום: צביקה בורג)
    הקפיטול, בנין הקונגרס (צילום: צביקה בורג)

     

    אם אתם באזור ה"מול":

    אנדרטת וושינגטון (האובליסק) מחלקת למעשה את המול הלאומי לשני חלקים: ממזרח – המוזיאונים וגבעת הקפיטול, וממערב – מקבץ אנדרטאות לאומיות, המוקדשות לדמויות חשובות מההיסטוריה האמריקאית (למשל, הנשיאים לינקולן וג'פרסון, וכן הלוחם לזכויות השחורים מרטין לותר קינג) ולקורבנות המלחמות: קוריאה, וייטנאם וכמובן, מלחמת העולם השנייה. לא לוותר על ביקור מעמיק באתרים אלה.

     

    קיר הזיכרון לחללי מלחמת וייטנאם  (צילום: צביקה בורג)
      קיר הזיכרון לחללי מלחמת וייטנאם (צילום: צביקה בורג)

       

      ואם הזכרנו אנדרטאות:

      מעבר לנהר, באזור ארלינגטון (Arlington), ממוקם בית הקברות הצבאי הלאומי של ארצות־הברית. כ־400,000 חיילים, אנשי ביטחון, ותיקי מלחמות ובני משפחה קרובים קבורים במקום, חלקם מתקופת מלחמת האזרחים במאה ה־19. כדאי לדעת, שבכל סוף שבוע נערכות במקום 30–25 לוויות צבאיות. האתר, מרגש ומצמרר, פתוח למבקרים בכל יום. לפרטים: bit.ly/378GOHT

       

      אנדרטת הזיכרון לחללי מלחמת קוריאה  (צילום: צביקה בורג)
        אנדרטת הזיכרון לחללי מלחמת קוריאה (צילום: צביקה בורג)

         

        ממשיכים למוזיאונים

        בוושינגטון פועלים עשרות מוזיאונים, חלקם שייכים למוסד הסמית'סוניאן (ראו מסגרת), ולרבים מהם הכניסה חינם. המפורסמים שבהם הם מוזיאון התעופה והחלל, מוזיאון הטבע והמוזיאונים המוקדשים לאמנות אינדיאנית, אפריקאית ולנשים אמניות, ויש עוד רבים. פרטים:

        washington.org/find-dc-listings/museums

         

        מה לראות? תלוי כמובן כמה זמן תבלו בעיר ומה מעניין אתכם. הנה כמה המלצות:

         

        גלריית הדיוקנאות הלאומית, שאינה ממוקמת ב"מול" אלא במרחק כמה רחובות משם, מפתיעה לטובה, גם בגודל וגם בתצוגות שיש בה. דברים לשים לב אליהם: הדיוקנאות הפופולריים של הנשיא אובמה ורעייתו מישל ושל הנשיא קלינטון; מבנה הארכיון ומחסני המוזיאון; והחצר המקורה, שיש בה בית קפה נחמד. אתר: bit.ly/2R661wQ
        מוזיאון השואה, הממוקם בקרבת המול, חשוב ומעניין במיוחד אותנו, הישראלים. אתר: bit.ly/2TCB1pW

        מוזיאון הריגול, The Spy Museum, המרוחק מעט מהמול, מומלץ במיוחד. מדובר במוזיאון חדיש, חדשני ומתוחכם, שעושה שימוש בטכנולוגיה עכשווית, במולטימדיה אינטראקטיבית ובמערכות ממוחשבות וויזואליות. מתעניינים וסקרנים יכולים לבלות בו גם חצי יום. אתר: spymuseum.org

        מוזיאון הירשהורן לאמנות ממוקם במבנה עגול ומעניין ומכיל כמה תערוכות שרובן מתחלפות, אבל מעניין יותר לחצות את הכביש לגן פסלים יפהפה הממוקם מולו, בפאתי המול, מעט שקוע ונסתר מהעין. אתר: bit.ly/361lh2o

        מוזיאון האוויר והחלל, שנחשב למעניין ולמבוקש ביותר, מצוי בשיפוצים שיימשכו עוד שנים לא מעטות, ורובו סגור לקהל. אפשר למרבה הצער, לוותר (עד שנת 2025 בערך), מה עוד שהכניסה בתשלום והתמורה כעת לא מצדיקה זאת. אתר: bit.ly/376uhEQ

         

        מוזיאון הירשהורן  (צילום: צביקה בורג)
          מוזיאון הירשהורן (צילום: צביקה בורג)

           

          מוזיאון הטבע  (צילום: צביקה בורג)
            מוזיאון הטבע (צילום: צביקה בורג)

             

            קפיצה לג'ורג'טאון

            מרוב שטחה של וושינגטון אמנם נעדרים רובעים עתיקים ואווירה רומנטית, אבל למרבה המזל נשמר רובע ג'ורג'טאון (Georgetown), שמציע בדיוק את הדברים האלה. הרובע נוסד כעיירה כפרית נפרדת באמצע המאה ה־18, עוד לפני הקמת וושינגטון. באותם ימים השתרעה העיירה על גדת נהר הפוטומק ופעל בה נמל גדול.  בהמשך הייתה לשכונת מהגרים ועם השנים הפכה לטרנדית ולעשירה, תוך שמירה על צביונה ההיסטורי ועל רוב הבתים הישנים והמעוצבים להפליא. כיום תמצאו בג'ורג'טאון ברים ומסעדות, חיי לילה, בוטיקים יקרים ואווירה שאין במרכז העסקי־פוליטי של העיר. עוד מידע: bit.ly/38pSCp5

             

            כפר בלב העיר. ג'ורג'טאון  (צילום: צביקה בורג)
              כפר בלב העיר. ג'ורג'טאון (צילום: צביקה בורג)

               

              מה והיכן לאכול?

              כיאה לעיר המאוכלסת בעיקר בימי העבודה אנשי ממשל, לוביסטים ובעלי הון, היא מלאה במסעדות עסקים מכל סוג, טעם ומסורת קולינרית. שתי המלצות:

              Cuba Libre, בר־מסעדה בסגנון קובני, הממוקם דווקא בשולי הרובע הסיני הקטן של העיר, הנחשב אזור בילוי מבוקש. העיצוב מזכיר בר סיגרים בהוואנה, ובתפריט מגוון מאכלים ומשקאות האופייניים לאיים הקאריביים. בשעות הערב הופך המקום לרום־בר ומועדון ריקודים.

              טל' +2024081600. אתר: cubalibrerestaurant.com/en/Washington

               

              הבר הקובני  (צילום: צביקה בורג)
                הבר הקובני (צילום: צביקה בורג)

                 

                Mi Vida, מסעדה מקסיקנית מצוינת הממוקמת סמוך לשוק הדגים והמזח (The Wharf) שעל גדת תעלת וושינגטון. התפריט מעניין, השירות מצוין, ובערבי הקיץ האזור שוקק חיים. טל' 2025164656+ אתר: mividamexico.com

                 

                המסעדה המקסיקנית  (צילום: צביקה בורג)
                  המסעדה המקסיקנית (צילום: צביקה בורג)

                   

                  טיפ: בדרך למקסיקנית? לפני (או אחרי) הארוחה, בקרו בשוק הדגים הסמוך, שיש בו דוכני ענק של צדפות, סרטים ודגים שמקורם בים ובנהרות בסביבה.

                  עוד מסעדות ואטרקציות קולינריות בעיר: washington.org/places-to-eat

                   

                  שוק הדגים ב־Wharf   (צילום: צביקה בורג)
                    שוק הדגים ב־Wharf (צילום: צביקה בורג)

                     

                    היכן ללון?

                    המלון המפורסם בוושינגטון כיום הוא ה"טראמפ אינטרנשיונל וושינגטון", שנפתח בשנת 2016, מעט לפני שבעליו עבר להתגורר בבניין מפורסם יותר, לא הרחק משם. המלון, השייך לרשת של טראמפ, שוכן במבנה היסטורי, בשדרות פנסילבניה מס' 1100, ובעבר פעל בו הדואר של בירת ארצות־הברית. במלון כ־260 חדרים, סוויטת ענק המשתרעת על יותר מ־580 מ"ר, לובי אולטרה־מרשים ולא מעט אלמנטים מפוארים ויוקרתיים. אם אתם מתעניינים, הרי שלפי אתר בוקינג.קום, לילה לזוג במלון בסוף שבוע בחודש פברואר יעלה החל מ־1,600 שקל. בימי אמצע השבוע, כשמשרדי הממשל מסביב עובדים, יקר יותר. עיסוי של שעה בספא, הקרוי על שם איוונקה טראמפ, אלא מה, יעלה 165 דולר (לא כולל טיפ). אתר: trumphotels.com/washington-dc

                     

                    עכשווי. טראמפ אינטרנשיונל  (צילום: Andriy Blokhin/Shutterstock)
                      עכשווי. טראמפ אינטרנשיונל (צילום: Andriy Blokhin/Shutterstock)

                       

                      משתלם וקלאסי יותר הוא ה־"ווילארד" (Willard InterContinental Washington), השוכן גם הוא בשדרות פנסילבניה אבל מרוחק רק 482 מטר מהבית הלבן. ל"ווילארד" היסטוריה ארוכה. המלון נבנה לראשונה בשנת 1816, והמבנה הנוכחי ב־1901. אין בנמצא נשיא אמריקאי, סנאטור, שגריר או מנהיג של מדינה זרה (כולל מנהיגי ישראל), שהתארח בעיר ולא לן ב"ווילארד" או הפך את אחד מחדריו למשרדו הזמני. אם תחליטו לשהות במלון, תמצאו חדרים בעיצוב קלאסי, מאובזרים היטב וכמובן – במיקום נהדר, מרחק הליכה קצרה מה"מול הלאומי" ומהאטרקציות החשובות בעיר. לפי בוקינג.קום, לילה בסוף שבוע בפברואר במלון יעלה מ־1,300 שקל. באמצע השבוע יקר, ולעתים קשה למצוא חדר פנוי. אתר: washington.intercontinental.com

                       

                      קלאסי. ווילארד אינטרקונטיננטל  (צילום: EQRoy/Shutterstock)
                        קלאסי. ווילארד אינטרקונטיננטל (צילום: EQRoy/Shutterstock)

                         

                        איך מגיעים לעיר?

                        הטיסה הישירה של חברת התעופה "יונייטד" מנתב"ג לנמל התעופה דולס (Dulles ) בוושינגטון הופכת את הגישה לעיר לקלה ופשוטה. עם "יונייטד", ניתן בקלות גם לשלב בין שני יעדים סמוכים יחסית של החברה, וושינגטון וניו־יורק: אפשר לטוס מתל־אביב לאחת מהן, ולשוב מהשנייה. המרחק בין שתי הערים הוא 450-370 ק"מ (תלוי באיזו דרך בוחרים לנסוע), ומשך הנסיעה ביניהן נע בין שלוש וחצי עד ארבע שעות ברכבת מהירה, או מארבע עד ארבע וחצי שעות באוטובוס (אם אין פקקי תנועה יוצאי דופן). יש כמובן, גם טיסות בין הערים, אבל עם הלוגיסטיקה סביבן (הגעה לנמל התעופה זמן רב לפני הטיסה ונסיעה לא זולה לעיר אחרי הנחיתה), העניין לא משתלם ולא הגיוני לביצוע.

                         

                        אז ביליתם בניו־יורק ואתם רוצים לקפוץ לוושינגטון ליומיים או לשלושה, ולשוב ממנה לארץ? או להפך, נחתתם בוושינגטון, חרשתם את העיר ואתם בדרך לניו־יורק הטרנדית? באתר ה"וושינגטון פוסט" (https://wapo.st/2FUfscB), תמצאו השוואה בין לא פחות מעשר חברות המפעילות שירותי נסיעה בין וושינגטון לניו־יורק, במחירים שמתחילים מדולר אחד לכיוון ועד 50 דולר לנסיעה הלוך ושוב.

                        התמחור דינמי, ומשתנה בין ימי השבוע, שעת הנסיעה והעומס באוטובוס. הכי יקר: ביום שני בבוקר, לאחר חופשת סוף השבוע. ההבדלים בין החברות השונות הם באיכות האוטובוס, במיקום התחנות, בשעות הפעילות, בשירות הוויי.פיי וכמובן במחיר.

                         

                        ויש גם רכבת: שירות רכבות של חברת "אמטרק" (amtrak.com/home) הוא לרוב נוח ומפנק יותר מהאוטובוסים, אבל יקר פי כמה, ולעתים מגיע מחיר הנסיעה בכיוון אחד לכמאה דולר.

                        חשוב: להתעדכן בפרטים המדויקים באתרי חברות האוטובוסים והרכבת. השינוים תכופים.

                        שימו לב: קו הרכבת מחבר בין התחנות המרכזיות, "פנסילבניה" (Penn) שבמנהטן/ ניו־יורק, ו"יוניון" שבוושינגטון. התחנות של חלק מקווי האוטובוס, בעיקר הזולים שבהם, נמצאות לעתים במקומות אחרים, פחות נוחים ונגישים.

                        ועוד רעיון, אם נוסעים כמה אנשים ביחד: לשכור מכונית בעיר אחת, ולהחזירה לחברת ההשכרה בעיר השנייה. לפעמים זה משתלם.

                         

                        הרובע הסיני. אזור בילוי פופולרי בעיר  (צילום: צביקה בורג)
                          הרובע הסיני. אזור בילוי פופולרי בעיר (צילום: צביקה בורג)

                           

                          מה זה "הסמית'סוניאן"?

                          וושינגטון היא כאמור עיר של מוזיאונים, שחלק גדול מהם שייכים למכון סמיתסוניאן (Smithsonian Institution), מוסד ציבורי המאגד 19 מוזיאונים ושבעה מוסדות מחקר. מהו הסמית'סוניאן רב הזרועות הזה? ג'יימס סמית'סון היה מדען וכימאי, שפעל בעיקר באירופה של המאה ה־18, והוריש את הונו לממשלת ארצות הברית במטרה שתקים, תפעיל ותממן מוסד שמטרתו "הגדלת והפצת הידע בקרב האנושות". בשנת 1838 הגיע ההון לארצות־הברית, ארוז ב־105 שקים שהכילו 104,960 מטבעות זהב, ששווים נאמד אז בחצי מיליון דולר, הון עתק במונחי הימים ההם. משנת 1846 מוסד הסמית'סוניאן פעיל ומתפתח, וכאמור, רוב המוזיאונים בעיר שייכים לו. בין המוזיאונים של הסמית'סוניאן בוושינגטון: מוזיאון האוויר והחלל הלאומי; המוזיאון לאמנות אמריקאית; המוזיאון להיסטוריה של הטבע; המוזיאון הלאומי להיסטוריה אמריקאית; המוזיאון הלאומי לאמנות אפריקאית; מוזיאון הדואר הלאומי; מוזיאון האינדיאנים הלאומי; מוזיאון קופר יואיט לעיצוב; מוזיאון הירשהורן; גלריית הדיוקנאות הלאומית ועוד. מידע למתעניינים: si.edu/Museums

                           

                          מהפופולריים בעיר. מוזיאון הדיוקנאות  (צילום: צביקה בורג)
                            מהפופולריים בעיר. מוזיאון הדיוקנאות (צילום: צביקה בורג)

                            מוזיאון הסמית'סוניאן לתעופה וחלל  (צילום: צביקה בורג)
                              מוזיאון הסמית'סוניאן לתעופה וחלל (צילום: צביקה בורג)

                               

                              מה זה הD.C הנלווה לשם העיר, ולמה בסופי שבוע היא כמעט ריקה?

                              שם העיר הוא Washington DC, כשה־DC הם קיצור של District of Columbia (מחוז קולומביה). כדי להבין את תוספת האותיות הללו, המבדילות בין העיר ובין מדינת וושינגטון שבקצה הצפון־מערבי של ארצות־ הברית, חייבים לנבור בהיסטוריה האמריקאית:

                              פרק בחוקת ארצות־הברית קובע, כי הבירה תמוקם במחוז עצמאי, נפרד מהמושבות־מדינות שהרכיבו את ארצות־הברית בשנותיה הראשונות. המיקום, על גדת נהר הפוטומק, נבחר בשנת 1790, בגלל היותו, פחות או יותר, במרכזן של 13 המושבות שהרכיבו אז את המדינה. השטח, כ־260 קמ"ר, נתרם על ידי שתי המדינות השכנות, וירג'יניה ומרילנד. את העיר תכנן אדריכל צרפתי בשם פייר שארל ל'אנפן, כולל רחובות שקיבלו שמות באותיות ובספרות, ושדרות שכונו בשמות מדינות ארצות־הברית. בין היתר נקבע, שבעיר לא יוקם אף מבנה שהוא גבוה יותר מבניין הקפיטול (הקונגרס), ועל כן נעדרים מנוף העיר גורדי שחקים ובנייה צפופה. בוושינגטון מתגוררים כ־700 אלף תושבים, ובימי השבוע נוספים אליהם כרבע מיליון פקידים ועובדי ממשל. בסופי שבוע, כשכולם נוסעים הביתה, העיר ריקה למדי. בסך הכל, בסביבה המטרופוליטנית של וושינגטון הכוללת את הערים בולטימור, ארלינגון ואלכסנדריה וכן עיירות נוספות, מתגוררים כתשעה מיליון בני אדם. לצד מוסדות הממשל הפדרלי (הנשיאות, הקונגרס והסנאט ובית המשפט העליון), שוכנות בעיר יותר מ־170 שגרירויות זרות, כעשר אוניברסיטאות, וכמובן מוזיאונים, אנדרטאות ומונומנטים היסטוריים.

                              אתר העיר (המצוין) מציע מידע רב על אטרקציות התיירות ומגוון האפשרויות לבילוי בה: washington.org

                               

                              • הכותב היה אורח לשכת התיירות של העיר וושינגטון ושל חברת התעופה "יונייטד" (united.com)  

                               

                               

                               

                               

                               

                               

                               

                              צילום: Shutterstock/ASAP Creative

                               

                               

                               

                               

                               

                               

                               

                               

                               

                              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
                              הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
                               
                              הצג:
                              אזהרה:
                              פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד