טיגון היא לא מילה גסה: לביבות תפוחי אדמה הודיות עם צ'אטני

אָלוּ טִיקִי היא אחת המנות הפופולריות ביותר בדוכני אוכל הרחוב בהודו. לרוב היא מוגשת עם צ'אטני של נענע וכוסברה, וגם עם מעט יוגורט בצד. נסו ומובטח שתהנו

ענת צרפתי

|

17.02.20 | 06:34

לביבות תפוחי אדמה זה ממש לא רק לחנוכה, במיוחד כשמדובר על מתכון כה מוצלח (צילום: טל שחר)
לביבות תפוחי אדמה זה ממש לא רק לחנוכה, במיוחד כשמדובר על מתכון כה מוצלח (צילום: טל שחר)

מרכיבים

8 יחידות

 

  • 500 גרם (3 יחידות) תפוחי אדמה אדומים, בינוניים, שטופים
  • 1/2 פלפל צ'ילי ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ דק
  • 2 כפות עלי נענע, קצוצים דק
  • 2 כפות עלי כוסברה, קצוצים דק
  • 1/2 כפית שום, כתוש
  • 1 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר דק
  • 1 כפית אבקת תבלין קארי
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית קינמון, טחון
  • 1/2 כפית הל, טחון
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר
  • 2 כפות סולת
  • 3 כפות פירורי לחם (לא מתובלים)
  • שמן (לטיגון)

 

אופן הכנה

  1. שמים את תפוחי האדמה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים 40-30 דקות, עד לריכוך. מסננים, קולפים, מייבשים ומצננים (ראו פטנט מנצח לקילוף תפוחי אדמה מבושלים בסוף המתכון).
  2. מגרדים את תפוחי האדמה במגרדת גסה. מוסיפים את כל שאר המרכיבים (למעט השמן לטיגון) ומערבבים ידנית למרקם של בצק רך ואחיד. מכסים ומאחסנים במקרר כחצי שעה.
  3. בידיים משומנות, יוצרים מהבצק לביבות בקוטר 7 ס"מ.
  4. הטיגון: מחממים במחבת עם ציפוי מונע הידבקות שמן לטיגון חצי עמוק (4 כפות אמורות להספיק). מוסיפים לביבות, מנמיכים את האש ומטגנים 3 דקות מכל צד. הופכים שוב והפעם מטגנים דקה מכל צד, עד שהלביבות משחימות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. ממשיכים לטגן כך את כל הלביבות ומוסיפים שמן לפי הצורך.
  5. מגישים, מומלץ עם צ'אטני מנטה (המתכון בהמשך) או רוטב תמרהינדי חמוץ-מתוק. שומרים עד 3 ימים, במקרר.

 

>> הפטנט של ענת צרפתי לקילוף תפוחי אדמה מבושלים - היתרון של השיטה הזאת הוא כפול, הוא מאפשר לבשל את תפוחי האדמה בקליפתם, וכך הם סופחים פחות נוזלים, והוא מייתר את הצורך בקולפן כדי להסיר את הקליפה.

כך עושים: בסיום הבישול, מסננים את המים החמים ויוצקים מי ברז עד לכיסוי תפוחי האדמה. מכנסים את הידיים לסיר ומשפשפים את תפוחי האדמה, להסרת הקליפות. מסננים ואם צריך - מייבשים את תפוחי האדמה הקלופים בעזרת מגבת.

 

צ'אטני מנטה

 

  • 1 כוס דחוסה של עלי כוסברה (ללא הגבעולים)
  • 1 כוס דחוסה של עלי נענע
  • 1/2 כוס יוגורט או מעדן סויה טבעי
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי, מגורר
  • 2 כפות פרוסות פלפל צ'ילי ירוק
  • 1/2 כפית מלח
  • 5 כפות שטוחות של פתיתי קוקוס (לא חייבים)

 

אופן הכנה

  1. שמים בקערת מעבד המזון את כל המרכיבים למעט פתיתי הקוקוס וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
  2. מוסיפים את פתיתי הקוקוס (אם משתמשים), זה מוסיף לסמיכות הצ'אטני, מערבבים ומגישים או שומרים עד 4 ימים בכלי מכוסה במקרר.

 

    אין לכם את כל המרכיבים? נסו לביבה בשני מרכיבים בלבד

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: טל שחר)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: טל שחר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג