חוטפים ת'סיבוב: עוגיות ספירלה פשוטות, במילוי שוקולד או תמרים

כשתחליטו להכין את העוגיות האלה, תתקלו ב-3 קשיים: תחילה תצטרכו לחכות לבצק בחוסר מעש, לאחר מכן תתקשו לבחור את המלית ובסוף להתאפק ולא לזלול הכול לבד

דינה משה

|

23.01.20 | 13:11

תמרים או שוקולד, זאת השאלה (צילום: דינה משה)
תמרים או שוקולד, זאת השאלה (צילום: דינה משה)

מרכיבים

(כ-35 עוגיות)

 

  • 1/2 2 כוסות קמח תופח
  • 175 גרם מחמאה או חמאה, רכה
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2 1 כוסות ממרח שוקולד/תמרים
  • 1/2 1 כפיות קינמון טחון
  • 3/4 כפית הל טחון (לא חייבים)
  • אפשרות: אגוזים קצוצים, שוקולד צ'יפס

 

אופן הכנה

  1. מערבבים יחד את הקמח, המחמאה, השמנת החמוצה וסוכר הווניל, עד לקבלת בצק רך. מניחים לו לעמוד שעה.
  2. מחממים את התנור ל-170 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. מרדדים על נייר אפייה חלק אחד לעלה בעובי 0.4 ס"מ (אם הבצק דביק מעט, אפשא לבזוק מעט קמח). מפזרים על העלה המרודד 1/2 כפית קינמון, 1/4 כפית הל, מורחים 1/3 מכמות הממרח ומפזרים אגוזים (אם משתמשים). מגלגלים לרולדה ופורסים בעובי 2 ס"מ. מסדרים את העוגיות בתבנית וחוזרים על התהליך עם יתר הבצק.
  4. אופים בתנור 30-20 דקות או עד להשחמה. מוציאים ומגישים.

 

עוד מתכונים מצוינים של דינה משה - בבלוג "דינה דיש"

 

    אז מה אם לא חנוכה עכשיו, הסופגניות טעימות במשך כל השנה

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: Shutterstock)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: Shutterstock)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (3 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג