אהבה קולומביאנית: מרק חלב וביצים שנהוג להגיש כארוחת בוקר מזינה

בימים קרים הסלט הקצוץ או החלב הקר של הקורנפלקס לא מתיישבים טוב במערכת - אז למה שלא תתחממו עם קערת צָ'אנְגְוַוה, הפתרון הדרום אמריקאי לבקרים קפואים

דבי מצקיןפורסם: 22.01.20 08:12
צפו: כך מכינים מרק חלב קולומביאני
צילום ועריכה מצקין ושות'
מרק קולומביאני שנהוג לאכול לארוחת הבוקר  (צילום: מצקין ושות')
מרק קולומביאני שנהוג לאכול לארוחת הבוקר (צילום: מצקין ושות')

מרכיבים

2 מנות

 

  • 2 כוסות חלב
  • 1 כוס מים
  • 3-2 יחידות בצל ירוק, קצוץ דק
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • 2 ביצים
  • 1/2 חבילת כוסברהטרייה, קצוצה דק
  • 2 פרוסות חלה ישנה, קלויה

 

אופן הכנה

  1. שמים בסיר את החלב ואת המים ומחממים.
  2. מוסיפים את הבצל הירוק, את המלח והפלפל, ומביאים לרתיחה.
  3. שוברים בזהירות את הביצים (מבלי לפגוע בחלמון) לתוך הסיר ומבשלים 5-3 דקות, או עד שהביצים במידת עשייה שאוהבים.
  4. מניחים את פרוסות החלה בקערות, יוצקים מעל את המרק ומחלקים ביצה לכל סועד.
  5. מפזרים כוסברה מעל ומגישים מיד.

 

>> דבי מצקין היא מתכונאית, מארחת ומרצה שמציעה לחלוק את הידע שלה ואת כישוריה בסדנאות בישול, אירועי בוטיק והרצאות בהן היא מספרת את סיפור חייה המרתק.

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יש המתייחסים אל האוכל כאל רע הכרחי. אוכלים ומתלוננים: 'האוכל משמין, יש בו הרבה קלוריות,' וכדומה. אנשים אלה אינם נהנים. הם פונים אל הצד הנגטיבי ומחמיצים את כל החיוב והברכה שיש באוכל ובדרכים האין סופיות להכינו ולאוכלו. לי אין כלל ספק לגבי כוחו האדיר, בהיות אחד הגורמים המאחדים את בני האדם בעולם כולו.

אחד הדברים החשובים ביותר בחיי הוא לארח ולהגיש אוכל. כשאני מכינה ארוחה אני חשה רוממות רוח עצומה, לא רק מפני שאני רוצה שאנשים יאהבו את מה שאני מבשלת. למען האמת, כשאני רואה את פני אורחיי ברגע שהם טועמים את תבשיליי, הדבר נותן משמעות לקיומי.

הבלוג הזה מבוסס על ספרה של דבי "ליפול או לעוף", הכולל כ-60 מתכונים למנות עליהם היא גדלה ואת הסיפור האישי שלה. חלק מהמתכונים אומנם נשמעים מוכרים, אך הנגיעה של דבי הופכת אותן למנות בטעמים בלתי נשכחים.